Jeni të regjistruar? Regjistrim

Keni harruar fjalëkalimin?

Keni harruar pseudonimin?

Rezultatet 1 deri 9 prej 9

Tema: Tani kane dalë birra pa alkool, a lejohet që Muslimani të pijë birrë të tillë ?

 1. #1
  Etheristi nuk është i/e kyçur Anëtarë i Avancuar
  Data e Anëtarësimit
  09-07-2004
  Lokacioni
  Në Sham.
  Postimet
  597
  All-llahu të shpërbleftë
  84
  Falënderuar 402 herë në 222 Postime
  Rep Fuqia
  505

  Tani kane dalë birra pa alkool, a lejohet që Muslimani të pijë birrë të tillë ?

  ES-SELAMU ALEJKUM UE RAHMETULL-LLAHI UE BERAKATUHU.

  Falënderimi i takon All-llahut. Atë e falënderojmë dhe prej Tij falje dhe ndihmë kërkojmë. Kërkojmë mbrojtje nga All-llahu prej të këqijave të vetvetes dhe të veprave tona. Kë e udhëzon All-llahu s'ka kush e lajthit dhe kë e largon nga rruga e vërtetë, s'ka kush e udhëzon. Dëshmoj se s'ka te adhuruar tjetër përveç All-llahut , i Cili është Një dhe dëshmoj se Muhammedi është rob dhe i dërguar i Tij.
  "O ju që keni besuar, keni frikë All-llahun me një frikë të denjë dhe mos vdisni, pos duke qenë muslimanë!" (Ali Imran: 102)
  "O ju njerëz! Keni frikë Zotin tuaj që ju ka krijuar prej një veteje dhe nga ajo krijoi palën e saj, e prej atyre dyve u shtuan shumë burra e gra. Dhe keni frikë All-llahun që me emrin e Tij përbetoheni, ruajeni farefisin, se All-llahu është Mbikqyrës mbi ju." (En-Nisa:1)
  "O ju besimtarë, keni frikë All-llahun dhe thuani fjalë të drejta. Ai (All-llahu) ju mundëson të bëni vepra të mira, jua shlyen mëkatet e juaja,e kush respekton All-llahun dhe të Dërguarin e Tij, ka shpëtuar me një shpëtim të madh." (El-Ahzab:70:71)
  Thënia më e vërtetë është thënia e All-llahut, kurse udhëzimi më i mirë - udhëzimi i Muhammedit sal-lall-llahu 'alejhi ue ala alihi ue sel-lem.
  Veprat më të këqia janë ato të shpikurat, ç`do shpikje është bid'at dhe ç`do bid'at është lajthitje, e ç`do lajthitje të çon në zjarr.

  Është pyetur Dijetari i Shekullit Ebu Abdurahman Muhammed Nasirud-din El-Albani (rahimehull-llah).

  Pyetja: Nr: (23)  Tani kane dalë birra pa alkool, a lejohet që muslimani të pijë birrë të tillë ???  Pergjigje:  Këtu kemi 2 çështje:

  1) Duhet të sigurohet mirë, Muslimani se birra ka apo s’ka alkool dhe nëse s’ka atëherë mund ta pijë.

  2) S'është mirë që të quhet " birrë " kjo pije.  Marrur nga:
  Fetaua Li Shejkhil Albani.

  DHE DUAJA JONE E FUNDIT ESHTE:

  FALENDERIMI I TAKON ALL-LLAHUT S.U.T. ZOTIT TE BOTRAVE.

  ME SINQERITET DHE DASHURI DHE RESPEKT NGA VELLAI JUAJ NE ISLAM
  SULEJMAN ABDULLAH EBU ABDULLAH.

  Kurse per c`do sugjerim mund te me shkruani ne adresen time te hotmailit. etheristi@hotmail.com

  ES-SELAMU ALEJKUM UE RAHMETULL-LLAHI UE BERAKATUHU.
  Ka thënë njëri prej Selefëve (rahimehullah):
  Ndërtojeni Shtetin Islam në vetvetet e juaja, j`ua ngren atë (Shtetin) All-llahu s.u.t. ne tokën tuaj.

 2. Për këtë postim, ju falënderohen 3 Përdorues në vijim:


 3. #2
  Grafika e ebu abdullah
  ebu abdullah nuk është i/e kyçur Administrator
  Data e Anëtarësimit
  28-12-2003
  Postimet
  976
  All-llahu të shpërbleftë
  450
  Falënderuar 2,833 herë në 602 Postime
  Rep Fuqia
  940
  Vetem desha te shtoj nje keshille per vellezerit/motrat ne lidhje me ceshtjen e atyre pijeve (birrave) te cilat marketohen si "jo-alkoholike", gjegjesisht se, shumica (nese jo edhe te gjitha) jane te "de-alkoholizuara", gje qe mund te verehet edhe ne te shkruarit e imet ne shishet e tyre. Kjo do te thote se, pija eshte e prodhuar me alkohol dhe pastaj alkoholi i eshte larguar permes proceseve te ndryshme, qofte permes distilimit, qofte permes proceseve tjera (kimistet do te mund te jepnin pergjigje me te sakte rreth kesaj ceshtjeje), qe do te thote se pija nuk eshte prodhuar fillimisht pa alkohol, dhe ne baze te disa hulumtimeve qe kam bere, ato pije te cilat nuk jane prodhuar fillimisht pa alkohol, por pastaj jane de-alkoholizuar, permbajne ende nje sasi te alkoholit ne to, sadopake e vogel te jete perqindja e saj ne pije.

  Dhe All-llahu Subhanehu ve Teala e di me se miri.
  Falenderimi i takon All-llahut, Zotit te Botrave.

  Esselamu alejkum

 4. Për këtë postim, ju falënderohen 2 Përdorues në vijim:


 5. #3
  zaid nuk është i/e kyçur Anëtarë i Ri
  Data e Anëtarësimit
  07-12-2005
  Postimet
  15
  All-llahu të shpërbleftë
  0
  Falënderuar 4 herë në 2 Postime
  Rep Fuqia
  0
  kjo vetem emrin ka keshtu(pa alkol),por ne te vertete ka 3.5 %alkool.ia kane bere analizat.ne nje emision,e pyeten shejhun jusuf karadaui per kete.mund ta lexoni te fetua bashkekohore 2 fq 290.(botimi i 2002)

 6. Për këtë postim, ju falënderohen 2 Përdorues në vijim:


 7. #4
  Etheristi nuk është i/e kyçur Anëtarë i Avancuar
  Data e Anëtarësimit
  09-07-2004
  Lokacioni
  Në Sham.
  Postimet
  597
  All-llahu të shpërbleftë
  84
  Falënderuar 402 herë në 222 Postime
  Rep Fuqia
  505
  Citat Postuar fillimisht nga zaid
  kjo vetem emrin ka keshtu(pa alkol),por ne te vertete ka 3.5 %alkool.ia kane bere analizat.ne nje emision,e pyeten shejhun jusuf karadaui per kete.mund ta lexoni te fetua bashkekohore 2 fq 290.(botimi i 2002)
  Selamu Alejkum

  Vella, se c`fare ka thene Kardaui pe kete ceshtje bak rendesi ka, porse ajo qe eshte e rendesishme eshte, se sot, gjenden pije pa Alkoohol, e kam fjalen per te ashtuquajtuarat (birre etj).

  Selamu Alejkum.
  Ka thënë njëri prej Selefëve (rahimehullah):
  Ndërtojeni Shtetin Islam në vetvetet e juaja, j`ua ngren atë (Shtetin) All-llahu s.u.t. ne tokën tuaj.

 8. #5
  zaid nuk është i/e kyçur Anëtarë i Ri
  Data e Anëtarësimit
  07-12-2005
  Postimet
  15
  All-llahu të shpërbleftë
  0
  Falënderuar 4 herë në 2 Postime
  Rep Fuqia
  0
  te dhembin syte ose jo,puna jote.ja qe jusuf karadaui e ka fetuan me te plote.
  po ta kisha sjelle nga albani,do ishe shume i kenaqur,por meqenese e solla nga karadaui te dhembin syte.
  duhet te te dhembin syte me fetuat percarese qe sjell.deshiron ti hedhesh myslimanet ne lufte kunder njeri-tjetrit.
  fetua per sqarimin e dispozitave ne fushen e fikut,besimit etj,ben shume mire qe i sjell,por fetua ku jepen opinione me grupe te ndryshme islamike ben shume gabim qe i sjell.
  eshte e ndaluar te flitet cfare do lloj fjale e keqe ne drejtim te cdo personi qe kthehet 5 here ne dite nga kibla.

 9. Për këtë postim, ju falënderohen 2 Përdorues në vijim:


 10. #6
  Etheristi nuk është i/e kyçur Anëtarë i Avancuar
  Data e Anëtarësimit
  09-07-2004
  Lokacioni
  Në Sham.
  Postimet
  597
  All-llahu të shpërbleftë
  84
  Falënderuar 402 herë në 222 Postime
  Rep Fuqia
  505
  Citat Postuar fillimisht nga zaid
  te dhembin syte ose jo,puna jote.ja qe jusuf karadaui e ka fetuan me te plote.
  po ta kisha sjelle nga albani,do ishe shume i kenaqur,por meqenese e solla nga karadaui te dhembin syte.
  duhet te te dhembin syte me fetuat percarese qe sjell.deshiron ti hedhesh myslimanet ne lufte kunder njeri-tjetrit.
  fetua per sqarimin e dispozitave ne fushen e fikut,besimit etj,ben shume mire qe i sjell,por fetua ku jepen opinione me grupe te ndryshme islamike ben shume gabim qe i sjell.
  eshte e ndaluar te flitet cfare do lloj fjale e keqe ne drejtim te cdo personi qe kthehet 5 here ne dite nga kibla.
  Selamu Alejkum.

  Vella me duket qe nga pasimi qorrazi qe i ben nje Personi, nuk po te len qe ta shofesh realitetin.

  Mua nuk me intereson me dit se c`fare ka thene Kardaui, sespe ate qe e ka thene ai, e kane thene te tjere me te mire se ai.

  Me thua, qe kam sjedh Fetua percarese, a mundesh me permend ndonje, apo hedhim gurin dhe e mecefim doren.

  Une nuk jam munduar kurre qe ti fus Muslimanet ne lufte ndermjet tyre, porse ato qe e bejne kete, jane persona si puna e kardauit, i cili Hallallin e ben Harram, dhe e kunderta.

  Pastaj, nese ty te djeg se dikush flet Kundra Kardauit, argumento dhe hidhi poshte akuzat.

  Ke thene:
  .......por fetua ku jepen opinione me grupe te ndryshme islamike ben shume gabim qe i sjell.
  Vella, Islami eshte nje, edhe e Verteta eshte nje, dhe kurren e kurres nuk mund te jete dy, ky prandaj quhet forum, qe te diskutojme te gjithe, dhe te mesojme prej njeri tjetrit.

  Keshtu se c`fare mendimi ka filan Grup apo filan Parti, mua nuk me intereson, une Flas me ka thene All-llahu s.u.t. ka thene Profeti (salall-llahu alejhi ue ala alihi ue sel-lem) dhe kane thene Selefet.

  Ty nese te pengon dhe te djeg kjo gje, puna jote.

  Ke thene:
  eshte e ndaluar te flitet cfare do lloj fjale e keqe ne drejtim te cdo personi qe kthehet 5 here ne dite nga kibla.
  Me keto mend hec, se ato dijetare qe kane shkrujt Librat e Xherhit, kane shkrujt kot, porse kjo eshte metoda juaj.

  Vella e din si thte nje shembull:
  Nese nuk din, kjo eshte fatkeqesi, nese e din, fatkeqesia eshte me e madhe.

  Pastaj kur nuk i mer vesh mire disa gjera, mos ja hyj kot, se njeri prej Imamllareve thote:
  Qendro aty ku ka qendruar Populli.

  Selamu Alejkum.
  Ka thënë njëri prej Selefëve (rahimehullah):
  Ndërtojeni Shtetin Islam në vetvetet e juaja, j`ua ngren atë (Shtetin) All-llahu s.u.t. ne tokën tuaj.

 11. Për këtë postim, ju falënderohet përdoruesi:


 12. #7
  Grafika e ebu abdullah
  ebu abdullah nuk është i/e kyçur Administrator
  Data e Anëtarësimit
  28-12-2003
  Postimet
  976
  All-llahu të shpërbleftë
  450
  Falënderuar 2,833 herë në 602 Postime
  Rep Fuqia
  940
  Bismil-lahirr-rrahmanirr-rrahim
  Falenderimi i takon All-llahut, Zotit te Botrave. Paqja dhe Bekimi qofshin mbi te Derguarin e Tij Muhammedin SalAllahu Alejhi ve Selem, familjen e tij, shoket e tij, dhe mbi te gjithe ata qe pasojne rrugen e tij, deri ne Diten e Gjykimit. Amin

  Me tutje, vella Zaid, si duket e ke keqkuptuar ate qe kam shkruar.

  Birra me alkohol ka 3.5% permbajtje te alkoholit. Dmth, si birre e prodhuar me alkohol. Kjo nuk ka te beje me ate qe ka thene Kardavi. Nese e ka pasur per qellim birren ne pergjithsi, ashtu eshte, mirepo nese e ka pasur per qellim temen per te cilen ketu behet fjale, gjegjesisht, per birrat e etiketuara si "Pa alkohol", ka gabuar, sepse keto jane dy gjera krejtesisht te ndryshme.

  Arsyeja: nese birra e prodhuar ka 3.5% alkohol, pas destilimit te saj nuk ka mundesi qe perqindja e akloholit te mbetet e njejte. Dhe kjo eshte ajo qe kam permendur ne postimin tim paraprak.

  D.m.th., ceshtja qendron ne moslejueshmerin e permbajtjes se alkoholit ne pije, sado e vogel te jete perqendrueshmeria e alkoholit ne te.

  Andaj edhe verejtja se, ka dallim ne mes te birres se prodhuar fillimisht pa alkohol, dhe atyre qe fillimisht jane prodhuar me alkohol dhe pastaj jane "de-alkoholizuar". Derisa tek te te parat alkoholi nuk eshte perdorur gjate procesit te prodhimit, atehere edhe prania e tij ne pije nuk ekziston (perderisa nuk perdoret ndonje lloj fermetimi, si rezultat i te cilit krijohet alkoholi) dhe me kete rast nuk ka ndalese per kete, insha All-llah.

  Ndersa rreth atyre te "de-alkoholizuara"-ve qendron se, edhe perkrah proceseve te largimit te alkoholit nga pija, ende (sipas disa analizave qe kam pasur rast te njoftohem rreth tyre) ekziston nje perqindje (diku 0.02%) e alkoholit. All-llahu e di me se miri

  Falenderimi i takon All-llahut, Zotit te Botrave

 13. Për këtë postim, ju falënderohet përdoruesi:


 14. #8
  zaid nuk është i/e kyçur Anëtarë i Ri
  Data e Anëtarësimit
  07-12-2005
  Postimet
  15
  All-llahu të shpërbleftë
  0
  Falënderuar 4 herë në 2 Postime
  Rep Fuqia
  0
  tema eshte pikerisht per birren pa alkol.ajo vetem emrin ka ashtu.a mos valle ndenjen myslimanet dhe e pane se si e prodhuan kete birre te re?
  personi qe e pyeti ne emision i tha qe ne ia beme analizen dhe doli me 3.5% alkol.kuptohet qe fetua si shpjegim eshte si e te gjithe dijetareve te tjere.thjesht e shkruajta qe te mos pihet fare nga myslimanet as birra pa alkol si emer.
  une kam pare me syte e mi,myslimane qe blejne birra pa alkol(ne etikete).ajo eshte thjesht per ti mashtruar myslimanet.
  esselamu alejkum.

 15. #9
  Etheristi nuk është i/e kyçur Anëtarë i Avancuar
  Data e Anëtarësimit
  09-07-2004
  Lokacioni
  Në Sham.
  Postimet
  597
  All-llahu të shpërbleftë
  84
  Falënderuar 402 herë në 222 Postime
  Rep Fuqia
  505
  Selamu Alejkum vella zaid, keni thene ne postimin tuaj te fundit.

  tema eshte pikerisht per birren pa alkol.ajo vetem emrin ka ashtu.a mos valle ndenjen myslimanet dhe e pane se si e prodhuan kete birre te re?
  Tashti, kane ndjet Muslimant apo nuk kane ndejt, me pare se si prodhohet kjo birre, nuk na intereson, pasi kesilloj birrash prellohen edhe ne vndet muslimane, duke fillu me Saudin Jordanin dhe Egjiptin, keshtu perderisa keto prodhohen nga Muslimant, edhe ato thojne qe jan pa alkohool, nuk e kemi detyre me ndejt edhe me i pa.

  Thua;
  une kam pare me syte e mi,myslimane qe blejne birra pa alkol(ne etikete).ajo eshte thjesht per ti mashtruar myslimanet.
  Ky eshte, vetm mendimi jot, dhe si i tille, nuk eshte argument.

  Selamu Alejkum.
  Ka thënë njëri prej Selefëve (rahimehullah):
  Ndërtojeni Shtetin Islam në vetvetet e juaja, j`ua ngren atë (Shtetin) All-llahu s.u.t. ne tokën tuaj.

 16. Për këtë postim, ju falënderohet përdoruesi:


Tema të Ngjashme

 1. A lejohet që të pijmë birra pa alkool?
  By kohajon in forum Pyetje-Përgjigje
  Përgjigjet: 1
  Postimi i Fundit: 11-04-2010, 00:06
 2. Vetëm dhjetë për qind e popullatës kanë dalë në zgjedhje
  By Muhlis in forum Lajme nga Bota Islame
  Përgjigjet: 0
  Postimi i Fundit: 26-08-2009, 16:08
 3. A lejohet me pi birre per ilac?
  By Albulenë in forum Pyetje-Përgjigje
  Përgjigjet: 2
  Postimi i Fundit: 01-07-2009, 23:17
 4. Përgjigjet: 0
  Postimi i Fundit: 29-03-2009, 18:01
 5. A lejohet një gjë e tillë?
  By Ebu Hatib in forum Fetua nga Sheikh Salih El-Feuzan (All-llahu e ruajt)
  Përgjigjet: 0
  Postimi i Fundit: 05-03-2009, 21:03

Bookmarks

Autorizimet e Postimit

 • Ju nuk mund të postoni tema të reja
 • Ju nuk mund të postoni përgjigje
 • Ju nuk mund të postoni shtojca
 • Ju nuk mund të editoni postimet tuaja
 •