Pyetja:
Esselamu alejkum , a lejohet te intervenohet ni mjek mashkull ne rast se gruaja gjat lindjes ka veshtersi te medha qe e rrezikojn jeten e saj?

Pergjigja:
we alejkumu selam we rahmetullah

Qeshtja e intervenimeve mjeksore është me sa vijon:
Besimtarja duhet të mundohet dhe të kërkoj mjeke muslimane tek e cila do të i kryej kontrollimet mjeksore,por në qofte se nuk mundet të gjejë mjeke muslimane duhet të kërkoj mjeke jomuslimane,nëse nuk mund ta gjenë as ate atëherë duhet të kërkoj mjek musliman,e në qoftë se atë shërbim nuk mund ta kryej askush nga këta që i përmendëm apo nëse nuk gjindet asnjëri nga këta atëherë lejohet që këtë shërbim ta bënë mjeku jomusliman.
Allahu alem.

Zekerija Qazimi


Realiteti Islam