Jeni të regjistruar? Regjistrim

Keni harruar fjalëkalimin?

Keni harruar pseudonimin?

Rezultatet 1 deri 1 prej 1

Tema: Hadithi: “Ai që lexon Kuranin ka një shpërblim ndërsa ai i cili e dëgjon leximin e tij ai ka dy shpërblime”

 1. #1
  Thumame ibn Uthal nuk është i/e kyçur Anëtarë i Avancuar
  Data e Anëtarësimit
  27-11-2010
  Postimet
  2,648
  All-llahu të shpërbleftë
  215
  Falënderuar 808 herë në 565 Postime
  Rep Fuqia
  1073

  Hadithi: “Ai që lexon Kuranin ka një shpërblim ndërsa ai i cili e dëgjon leximin e tij ai ka dy shpërblime”

  Pyetje:
  Selamu alejkum
  Hoxhë i nderuar: Dua të më tregosh rreth saktësisë së hadithit në të cilin përmendet se Pejgamberi ynë, sal-lallahu alejhi ue selem, ka thënë:
  “Ai që lexon Kuranin ka një shpërblim ndërsa ai i cili e dëgjon leximin e tij ai ka dy shpërblime”
  A mund të më tregosh a është hadith sahih si dhe ku mund ta gjejë hadithit në fjalë?

  Përgjigje:
  Allahun e falënderojmë, paqja dhe lëvdatat e Tij qofshin për të dërguarin Muhamedin, familjen dhe shokët e tij si dhe të gjithë ata që pasojnë rrugën e tij deri në ditën e fundit.
  Hadithi i lartpërmendur gjendet në Sunenin e imam Darimiut, Allahu e mëshiroftë, librin: “Vlerat e Kuranit” në kapitullin e titulluar: “Vlera e atij që dëgjon Kuran” hadithi numër: 3429, të cilin e transmeton nga Ebu Mugire i cili thotë se na ka treguar Abdeh vajza e Halid ibën Miëdani nga babai i saj.
  Sa i përket gradës së hadithit ai konsiderohet hadith i dobët për shkak të vajzës së Halid ibën Miëdanit e quajtur Abdeh të cilën Xheuzuxhani e konsideron transmetuese të dobët.

  Lulzim Susuri
  Hoxhë Ali al Temimi,(All-llahu e liroftë nga burgu i Tagutit) ka thënë:
  "Këta (Rabiovcat) janë Havarixhë ndaj thirrësave Islam, janë Murrxhia ndaj pushtetarëve, janë si Rafidit ndaj grupeve tjera, dhe janë si Kaderit ndaj jehudive,krishterëve dhe jobesimtarëve tjerë."

 2. Për këtë postim, ju falënderohet përdoruesi:


Bookmarks

Autorizimet e Postimit

 • Ju nuk mund të postoni tema të reja
 • Ju nuk mund të postoni përgjigje
 • Ju nuk mund të postoni shtojca
 • Ju nuk mund të editoni postimet tuaja
 •