Jeni të regjistruar? Regjistrim

Keni harruar fjalëkalimin?

Keni harruar pseudonimin?

Rezultatet 1 deri 1 prej 1

Tema: Nifasi (Lehonia- Gjakderdhja pas lindjes )

 1. #1
  Grafika e Muhlis
  Muhlis nuk është i/e kyçur Anëtarë i Avancuar
  Data e Anëtarësimit
  18-07-2008
  Postimet
  15,817
  All-llahu të shpërbleftë
  4,497
  Falënderuar 10,366 herë në 5,405 Postime
  Rep Fuqia
  6495

  Nifasi (Lehonia- Gjakderdhja pas lindjes )

  NIFASI ( Lehonia- Gjakderdhja Pas Lindjes )

  Gjatë periudhës së nifasit ( lehonisë) lejohen të gjitha gjërat që lejohen gjatë hajdit (menstruacionet), kurse ndalohen gjatë nifasit:
  -Mardhënjet intime,
  -Agjërimi,
  -Namazi,
  -Shkorurizimi,
  -Tavafi rreth Qabes,
  -Leximi I Kur'anit,
  -Qëndrimi në Xhami
  Ajo që është obligim është se kur të ndërpritet gjakderdhja duhët të merr gusël( të pastrohet )sikurse prej hajdit ( menstruacioneve ),dhe duhet që pas pastrimit ta kompenzoj agjërimin e jo namazin, dhe nuk duhet të bashkohen dy namaze sikurse tek hajdi.
  *Nifasi: është gjakëderdhje pas lindjes ai është gakë I cili është mbledhur gjatë shtatzënis, kohëzgjajta e nifasi është më së shumti dyzet ditë, dhe ky është mendimi I shumicës së ulemave.
  *Ka thënë Tirmidhiu:Janë të një mendimi dietarë prej Sahabëve dhe Tabiinëve dhe ata qe kan qenë pas tyre se gruaja pas lindjes nuk duhet të falet dyzet ditë përveq nëse ndërpritet gjakderdhja para dyzet ditëve,duhet të pastrohet dhe ta falë namazin.
  Nëse ndërpritet gjakderdhja para dyzet ditëve, vetëmse ka përfunduar nifasi ( lehonia-gjkaderdhja pas lindjes ),atëher duhet të pastrohet e ta falë namazin dhe ti kryen të gjitha obligimet.
  *Nëse e aborton fëmiun kur tek ai janë të qarta pjesët e trupit , dhe është e formuar foshnje e plotë, e pastaj pas abortimit vazhdon gjakderdhja, atëherë kjo e merrë
  dispozitën sikurse pas lindjes normale,koha në të cilën fëmiu është I krijuar dhe I dallohen pjesët e trupi në të shumtën e rasteve është tre muaj, e ne raste të rralla ndodhë që të formohet foshnja pas tetëdhjet e një ditëve ,nese aborton copa gjaku ose copa mishi , e nuk I dallohen gjymtyrët e trupit, në këtë rast gjakderdhja pas abortimit nuk llogaritet nifas ( lehoni ), dhe nuk duhet ta len namazin e as agjërimin .
  Vërejtje :
  Disa gra përdorin barna për ndalimin e menstruacioneve në mënyr që ta plotësojnë agjërimin apo kryerjen e Haxhit, nëse deshiron ta ndal gjakderdhjën për një kohë të shkurtër lejohet,e nëse dëshrion ta ndalë hajdin ( menstruacionet ) për gjithmon , kjo nuk lejohet , ngase kjo është shkak për ndërprerjen e lozës.

  Marrë nga libri:El-Mulehas El-Fikhije
  Autorë: Salih El-Fevzani
  Përktheu :Ummu Jusuf
  Shoqata Realiteti
  ''Dhe Fitneja, është më e rëndë se vrasja.'' (El-Bekare 191)

 2. Për këtë postim, ju falënderohet përdoruesi:


Tema të Ngjashme

 1. Përgjigjet: 0
  Postimi i Fundit: 01-05-2010, 16:13
 2. Gjakderdhja para lehonisë...
  By Ebu Hatib in forum Fetua nga Legjna
  Përgjigjet: 0
  Postimi i Fundit: 27-02-2009, 13:32
 3. Nifasi
  By Ebu Hatib in forum Fikh
  Përgjigjet: 0
  Postimi i Fundit: 22-02-2009, 18:13
 4. Gjakderdhja nga hundët gjatë agjërimit
  By Keshille in forum Agjërimi
  Përgjigjet: 0
  Postimi i Fundit: 01-11-2005, 18:23

Bookmarks

Autorizimet e Postimit

 • Ju nuk mund të postoni tema të reja
 • Ju nuk mund të postoni përgjigje
 • Ju nuk mund të postoni shtojca
 • Ju nuk mund të editoni postimet tuaja
 •