Jeni të regjistruar? Regjistrim

Keni harruar fjalëkalimin?

Keni harruar pseudonimin?

Rezultatet 1 deri 3 prej 3

Tema: Kërkojë ajetet e rukjes në gjuhën latine!

 1. #1
  lina nuk është i/e kyçur Anëtarë me Përvojë
  Data e Anëtarësimit
  02-12-2009
  Postimet
  273
  All-llahu të shpërbleftë
  2,331
  Falënderuar 711 herë në 240 Postime
  Rep Fuqia
  297

  Kërkojë ajetet e rukjes në gjuhën latine!

  es Selam Alejkum


  Kerkoj ajetet e sihrit edhe te gjitha te rukjes ne gjuhen latine...


  me nevojitettt...

  Allahu ju rujt

  We Selam Alejkum
  O Ju qe besuat agjërimi ju është bërë obligim sikurse atyre qe ishin para jush andaj behuni te devotshum

 2. Për këtë postim, ju falënderohen 4 Përdorues në vijim:


 3. #2
  Grafika e Drejtësia
  Drejtësia nuk është i/e kyçur Moderator
  Data e Anëtarësimit
  11-03-2006
  Lokacioni
  Në botën e sprovave !
  Postimet
  5,653
  All-llahu të shpërbleftë
  1,838
  Falënderuar 1,800 herë në 778 Postime
  Rep Fuqia
  2289

  Re: Kërkojë ajetet e rukjes në gjuhën latine!

  We alejkum selam.

  Moter ajetet te cilat duhet kenduar ujit apo vajit,apo edhe te semurit janë këto:

  1.El-Fatiha,
  2.4 ajtet e para te sures El-Bekare
  3.2 ajetet ka mesi i sures el-bekare,163-164.
  4.ajetul-kursi(tespidova)ajeti 255.
  5.dy ajetet e fundit e sures el-bekare-284-286.
  6.Ajetin e 18 t sures Ali Imran.
  7.Ajetin e 54 e sures El Araf.
  8.Ajeti i 115-118,i sures El-Mu'minu.
  8.Ajetin e 3 t sures El-Xhin.
  9.10 ajetet e kaptines Es Safat.
  10.Tre ajetet e fundit te sures el Hasher.
  11.Suren Ihlas
  12.Suren el-felek.
  13.Suren en Nas.


  Ndersa ja edhe disa nga ajetet ne shkronja latine te cilat duhet kenduar ujit,vajit apo edhe te semurit:

  Sure Fatiha


  BISMIL-LAHIRR-RRAHMANIRR-RRAHIM

  Elhamdu lil-lahi Rabbil alemin.Err-rrahmanirr-rrahim.
  Maliki jevmiddin. Ijjake na'budu ve ijjake nestein.
  Ihdinas-siratal mustekim.Siratal-ledhine en'amte alejhim
  Gajril magdubi alejhim ve led-dalin.''AMIN

  SURE EL-KAFIRUN

  BISMIL-LAHIRR-RRAHMANIRR-RRAHIM

  ''Kul ja ejjuhel-kafirun.La eabudu ma teabudun. Ve la entum
  abidune ma eabud.Ve la ene abidun ma abedtum.Ve la entum
  abidune ma eabud.Lekum dinukum ve lije din.''



  SURE EL-IHLAS

  BISMIL-LAHIRR-RRAHMANIRR-RRAHIM

  ''Kul huvall-llahu ehad.All-llahus-Samed.Lem jelid ve lem juled.
  Ve lem jekun lehu kufuven ehad.''

  SURE EL-FELEK

  BISMIL-LAHIRR-RRAHMANIRR-RRAHIM

  ''Kul eudhu bi rabbil felek.Min sherri ma halek.Ve min sherri gasikin
  idha vekab.Ve min sherrin-nef-fathatin fil ukad.Ve min sherri
  hasedin idha hased.''

  BISMIL-LAHIRR-RRAHMANIRR-RRAHIM

  ''Kul eudhu bi rabbin-nas.Melikin-nas.ilahin-nas.
  Min sherril-vesvasil-hanas.El-ledhi juvesvisu fi sudurin-nas
  Minel-xhin-neti ven-nas.''


  2- El Bekare 255 Ajetul kursij
  Bismilahi Rrahmani Rrahim
  ELLAHU LA ‘ILAHE ‘ILLA HUWEL-HEJJUL-KAJJUMU
  All-llahu është një, nuk ka zot tjetër përveç Atij.
  LA TE’HUDHUHU SINETUN WE LA NEWMUN
  Ai është mbikqyrës i përhershëm dhe i përjetshëm. Atë nuk e kap as kotja as gjumë,
  LEHU MA FI ES-SEMAWATI WE MA FIL-’ERDI
  MEN DHAL-LEDHI JESHFA’U ‘INDEHU ‘ILLA BI’IDHNIHI
  gjithçka ka në qiej dhe në tokë është vetëm e Tij.Kush mund të ndërmjetësojë tek Ai, pos me lejen e Tij,
  JA’LEMU MA BEJNE ‘EJDIHIM WE MA HALFEHUM WE LA JUHITUNE BISHEJ’IN MIN ‘ILMIHI ‘ILLA BIMA SHA’E
  e di të tashmen që është pranë tyre dhe të ardhmen, nga ajo që Ai di, tjerët dinë vetëm aq sa Ai ka dëshiruar,
  WESI’A KURSIJUHU ES-SEMAWATI WEL-’ERDE WE LA JE’UDUHU HIFDHUHUMA
  Kursija e Tij (dija-sundimi) përfshijnë qiejt dhe tokën. Kujdesi i Tij ndaj të dyjave, nuk i vjen rëndë,
  WE HUWEL-’ALIJUL-’ADHIMU
  Ai është më i larti, më i madhi.

  5 Ajetet e para te sures Bekare

  1. ‘ELIF-LAM-MIM
  2. DHALIKEL-KITABU LA REJBE FIHI HUDEN LILMUTTEKINE
  3. EL-LEDHINE JU’UMINUNE BIL-GAJBI WE JUKIMUNE ES-SELÆTE WE MIMMA REZEKNAHUM JUNFIKUNE
  4. WEL-LEDHINE JU’UMINUNE BIMA ‘UNZILE ‘ILEJKE WE MA ‘UNZILE MIN KABLIKE WE BIL-’AHIRETI HUM JUKINUNE
  5. ‘ULA’IKE ‘ALA HUDEN MIN RABBIHIM WE ‘ULA’IKE HUMUL-MUFLIHUNE


  ajetet e fundit te sures Hasher


  22. HUWEL-LAHUL-LEDHI LA ‘ILAHE ‘ILLA HUWE ‘ALIMUL-GAJBI WE ESH-SHEHADETI HUWE ER-REHMANU ER-REHIMU
  23. HUWEL-LAHUL-LEDHI LA ‘ILAHE ‘ILLA HUWEL-MELIKUL-KUDDUSU ES-SELAMUL-MU’UMINUL-MUHEJMINUL-’AZIZUL-XHEBBARUL-MUTEKEBBIRU SUBHANEL-LAHI ‘AMMA JUSHRIKUNE
  24. HUWEL-LAHUL-HALIKUL-BARI’UL-MUSEWWIRU LEHUL-’ESMA’UL-HUSNA JUSEBBIHU LEHU MA FI ES-SEMAWATI WEL-’ERDI WE HUWEL-’AZIZUL-HEKIMU







  Lexoja kto mjafton inshAllah,vetum ne fund pasi tia lexojsh i fryn tri her,apo e peshtyn tri her,po jo me peeshtyum te lagur por vetum me maje te gjuhes.


  es selamu alejkum.






  Së fundi përpunuar nga Drejtësia: më 24-04-2010 10:03


  ...E në ligjin e All-llahut kurrë nuk do të hasësh devijim. [35:43]

  Drejtësia
  Kur´an dhe Sunnet

 4. Për këtë postim, ju falënderohen 6 Përdorues në vijim:


 5. #3
  lina nuk është i/e kyçur Anëtarë me Përvojë
  Data e Anëtarësimit
  02-12-2009
  Postimet
  273
  All-llahu të shpërbleftë
  2,331
  Falënderuar 711 herë në 240 Postime
  Rep Fuqia
  297

  Re: Kërkojë ajetet e rukjes në gjuhën latine!

  es Selam Alejkum

  Allahu te shperbleft me xhennetin firdeus, dhe
  Allahu trujt

  we Selam Alejkum
  O Ju qe besuat agjërimi ju është bërë obligim sikurse atyre qe ishin para jush andaj behuni te devotshum

 6. Për këtë postim, ju falënderohen 4 Përdorues në vijim:


Tema të Ngjashme

 1. Përgjigjet: 1
  Postimi i Fundit: 23-05-2010, 22:02
 2. Kërkojë surën Jasin me shkronja latine!
  By Lina_ in forum Kërkesa
  Përgjigjet: 9
  Postimi i Fundit: 08-04-2010, 20:10
 3. Kur ndegjoj ajetet e rukjes, me dridhet trupi?
  By erollkosova in forum Pyetje-Përgjigje
  Përgjigjet: 5
  Postimi i Fundit: 09-01-2010, 17:35
 4. Përgjigjet: 2
  Postimi i Fundit: 28-12-2009, 16:22

Bookmarks

Autorizimet e Postimit

 • Ju nuk mund të postoni tema të reja
 • Ju nuk mund të postoni përgjigje
 • Ju nuk mund të postoni shtojca
 • Ju nuk mund të editoni postimet tuaja
 •