Jeni të regjistruar? Regjistrim

Keni harruar fjalëkalimin?

Keni harruar pseudonimin?

Faqja 1 prej 2 12 FundFund
Rezultatet 1 deri 10 prej 14

Tema: nese munet dikush 10 suret e fundit me shkrim

 1. #1
  mitrovicalee_ nuk është i/e kyçur Anëtarë i Ri
  Data e Anëtarësimit
  26-04-2009
  Postimet
  7
  All-llahu të shpërbleftë
  7
  Falënderuar 1 herë në 1 Postim
  Rep Fuqia
  0

  nese munet dikush 10 suret e fundit me shkrim

  selam alejkum nese munet naj kush 10 suret e fundit me shkrim Allahu ju shperbleft

 2. #2
  Grafika e Ndihmëtar i Sunnetit
  Ndihmëtar i Sunnetit nuk është i/e kyçur Anëtarë i Avancuar
  Data e Anëtarësimit
  09-04-2008
  Postimet
  1,000
  All-llahu të shpërbleftë
  1,219
  Falënderuar 1,421 herë në 620 Postime
  Rep Fuqia
  650

  Re: nese munet dikush 10 suret e fundit me shkrim

  Suretul Fil
  1. ‘ELEM TERA KEJFE FE’ALE REBBUKE BI’ESHABIL-FIL
  2. ‘ELEM JEXH’AL KEJDEHUM FI TEDLILIN
  3. WE ‘ERSELE ‘ALEJHIM TEJRÆN ‘EBABILE
  4. TERMIHIM BIHIXHARETIN MIN SIXHXHILIN
  5. FEXHE’ALEHUM KE’ASFIN ME’KULIN
  Ka thënë Ibën Kajjimi :
  1. Kush e rregullon brendësinë (vetminë) e tij Allahu do t`ia rregullon të jashtmen e tij.
  2. Kush e rregullon atë që duhet mes tij dhe Allahut, Allahu do t`ia rregullon atë që duhet mes tij dhe të tjerëve.
  3. Kush punon për ahiretin e tij, Allahu do të kujdeset për dunjanë e tij.

 3. #3
  Deliresia nuk është i/e kyçur Anëtarë Aktiv
  Data e Anëtarësimit
  03-07-2009
  Lokacioni
  Macedonia
  Postimet
  130
  All-llahu të shpërbleftë
  526
  Falënderuar 200 herë në 95 Postime
  Rep Fuqia
  208

  Re: nese munet dikush 10 suret e fundit me shkrim

  Sure Fatiha
  BISMIL-LAHIRR-RRAHMANIRR-RRAHIM
  Elhamdu lil-lahi Rabbil alemin.Err-rrahmanirr-rrahim.
  Maliki jevmiddin. Ijjake na'budu ve ijjake nestein.
  Ihdinas-siratal mustekim.Siratal-ledhine en'amte alejhim
  Gajril magdubi alejhim ve led-dalin.''AMIN
  PËRKTHIMI I SURE EL-FATIHA
  بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
  1 . Me emrin e All-llahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit!
  الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ
  2 . Falënderimi i takon vetëm All-llahut , Zotit të botërave!
  الرَّحْمـنِ الرَّحِيمِ
  3 . Mëshiruesit, Mëshirëbërësit!
  مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ
  4 . Sunduesit të ditës së Gjykimit!
  إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ
  5 . Vetëm Ty të adhurojmë dhe vetëm prej Teje ndihmë kërkojmë!
  اهدِنَــــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ
  6 . Udhëzona në rrugën e drejtë!
  صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ
  7 . Në rrugën e atyre ndaj të cilëve ke bekimin, e jo në të atyre që je i hidhëruar , dhe që kanë humbur !
  SURE EDH-DUHA
  BISMIL-LAHIRR-RRAHMANIRR-RRAHIM
  ''Ved-duha.Vel-lejli idha sexha.Ma vedde'ake rabbuke ve ma kala.
  Velel-ahiretu hajrun leke minel ula.Ve le seufe ju'tike rabbuke fe
  terda. Elem jexhid ke jetimen fe ava.Ve vexhedeke dal-len fe heda.
  Ve vexhedeke ailen fe agna.Fe emmel jetime fe la tekhar.
  Ve emmessa'ile fe la tenhar.Ve emma bi ni'meti rabbike fe hadith.''
  PËRKTHIMI I SURES EDH-DUHA
  وَالضُّحَى
  1 . Pasha paraditën!
  وَاللَّيْلِ إِذَا سَجَى
  2 . Pasha natën kur shtrinë errësirën!
  مَا وَدَّعَكَ رَبُّكَ وَمَا قَلَى
  3 . Zoti yt nuk të ka lënë, as nuk të ka përbuzur.
  وَلَلْآخِرَةُ خَيْرٌ لَّكَ مِنَ الْأُولَى
  4 . Dhe se bota e ardhshme është shumë më e mirë për ty se e para.
  وَلَسَوْفَ يُعْطِيكَ رَبُّكَ فَتَرْضَى
  5 . E Zoti yt do të jepë ty, e ti do të kënaqesh.
  أَلَمْ يَجِدْكَ يَتِيماً فَآوَى
  6 . A nuk të gjeti ty jetim, e Ai të bëri vend (të dha përkrahje).
  وَوَجَدَكَ ضَالّاً فَهَدَى
  7 . Dhe të gjeti të paudhëzuar e Ai të udhëzojë.
  وَوَجَدَكَ عَائِلاً فَأَغْنَى
  8 . Dhe të gjeti të varfër, e Ai të begatoi.
  فَأَمَّا الْيَتِيمَ فَلَا تَقْهَرْ
  9 . Pra, mos e përul jetimin!
  وَأَمَّا السَّائِلَ فَلَا تَنْهَرْ
  10 . As lypësin mos e përzë!
  وَأَمَّا بِنِعْمَةِ رَبِّكَ فَحَدِّثْ
  11 . E me të mirat që të dha Zoti yt, trego (udhëzo njerëz)!
  SURE EL-INSHIRAH
  BISMIL-LAHIRR-RRAHMANIRR-RRAHIM
  ''Elem neshrah leke sadrek.Ve vada'na anke vizrek.
  El-ledhi enkada dhahrek.Ve refa'na leke dhikrek.
  Fe inne me'al usri justra.Inne me'al usri jusra.
  Fe idha feragte fensab.Ve ila rabbike fergab.''
  PËRKTHIMI I SURES EL-INSHIRAH
  أَلَمْ نَشْرَحْ لَكَ صَدْرَكَ
  1 . A nuk ta hapëm Ne gjoksin tënd?
  وَوَضَعْنَا عَنكَ وِزْرَكَ
  2 . Dhe Ne hoqëm prej teje barrën tënde
  الَّذِي أَنقَضَ ظَهْرَكَ
  3 . E cila shtypte shpinën tënde.
  وَرَفَعْنَا لَكَ ذِكْرَكَ
  4 . Dhe Ne, ta ngritëm lart famën tënde?
  فَإِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْراً
  5 . E, pa dyshim se pas vështirësisë është lehtësimi.
  إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْراً
  6 . Vërtet, pas vështirësisë vjen lehtësimi.
  فَإِذَا فَرَغْتَ فَانصَبْ
  7 . E kur ta kryejsh (obligimin), atëbotë mundohu me adhurim (All-llahut).
  وَإِلَى رَبِّكَ فَارْغَبْ
  8 . Dhe, vetëm te Zoti yt përqëndro synimin!
  SURE ET-TIN
  BISMIL-LAHIRR-RRAHMANIRR-RRAHIM
  ''Vet-tini vez-zejtun.Ve turi sinin.Ve hadhel beledil emin.
  Lekad haleknel-insane fi ahseni takvim.Thumme redednahu
  esfele safilin.Il-lel-ledhine amenu ve'amilus-salihati fe lehun
  exhrun gajrun memnun.Fe ma jukedh-dhibuke ba'du bid-din
  elejsall-llahu bi ahkemil-hakimin.''
  PËRKTHIMI I SURES ET-TIN
  وَالتِّينِ وَالزَّيْتُونِ
  1 . Pasha fikun dhe ullirin!
  وَطُورِ سِينِينَ
  2 . Dhe (kodrën) Turi Sina-en!
  وَهَذَا الْبَلَدِ الْأَمِينِ
  3 . Dhe këtë qytet të sigurisë!
  لَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنسَانَ فِي أَحْسَنِ تَقْوِيمٍ
  4 . Vërtet, Ne e krijuam njerin në formën më të bukur.
  ثُمَّ رَدَدْنَاهُ أَسْفَلَ سَافِلِينَ
  5 . Pastaj e zbritëm atë në më të ultin e të ultëve.
  إِلَّا الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ فَلَهُمْ أَجْرٌ غَيْرُ مَمْنُونٍ
  6 . Përveç atyre që besuan dhe bënë vepra të mira; ata kanë shpërblim të pandërprerë.
  فَمَا يُكَذِّبُكَ بَعْدُ بِالدِّينِ
  7 . E pas gjithë kësaj, ç'të shtyri të përgënjeshtrosh ditën e shpërblimit (përgjegjësisë)?
  أَلَيْسَ اللَّهُ بِأَحْكَمِ الْحَاكِمِينَ
  8 . A nuk është All-llahu më i urti gjykuesve?
  SURE EL-KADR
  BISMIL-LAHIRR-RRAHMANIRR-RRAHIM
  ''Inna enzelnahu fi lejletil-kadr.Ve ma endrake ma lejletul-kadr
  Lejletul-kadri haj-run min elfi shehr.Tenez-zelul-melaiketu
  verruhu fiha bi idhni rabbihim min kul-li emr.Selamun hije
  hatta matle'il fexhr.''
  PËRKTHIMI I SURES EL-KADR
  إِنَّا أَنزَلْنَاهُ فِي لَيْلَةِ الْقَدْرِ
  1 . Ne e zbritëm atë (Kur'anin) në natën e Kadrit.
  وَمَا أَدْرَاكَ مَا لَيْلَةُ الْقَدْرِ
  2 . E ç'të bëri ty të dijsh se ç'është nata e Kadrit?
  لَيْلَةُ الْقَدْرِ خَيْرٌ مِّنْ أَلْفِ شَهْرٍ
  3 . Nata e Kadrit është më e rëndësishme se një mijë muaj!
  تَنَزَّلُ الْمَلَائِكَةُ وَالرُّوحُ فِيهَا بِإِذْنِ رَبِّهِم مِّن كُلِّ أَمْرٍ
  4 . Me lejen e Zotit të tyre në (atë natë) të zbresin engjëjt dhe shpirti (Xhibrili) për secilën çështje.
  سَلَامٌ هِيَ حَتَّى مَطْلَعِ الْفَجْرِ
  5 . Ajo (që përcakton Zoti) është paqe deri në agim të mëngjesit.
  SURE EL-ZELZELE
  BISMIL-LAHIRR-RRAHMANIRR-RRAHIM
  ''Idha zulziletil-erdu zilzaleha ve ehrexhetil-erdu ethkaleha.
  Ve kalel-insanu ma leha.Jeumeidhin tuhaddithu ahbareha.
  Bi enne rabbeke eu haleha.Jeumeidhin jesdurun-nasu eshtaten
  lijureu a'malehum.Femen ja'mel mithkale dherretin hajren jereh.
  Ve men ja'mel mithkale dherretin sherren jereh.''
  PËRKTHIMI I SURES EL-ZELZELE
  إِذَا زُلْزِلَتِ الْأَرْضُ زِلْزَالَهَا
  1 . Kur të dridhet toka me dridhjen e saj të fuqishme,
  وَأَخْرَجَتِ الْأَرْضُ أَثْقَالَهَا
  2 . Dhe të nxjerrë toka atë që ka në brendinë e saj (barrën nga brenda),
  وَقَالَ الْإِنسَانُ مَا لَهَا
  3 . Dhe njeriu të thotë: "ا'ka kjo (që bën këtë dridhje)?"
  يَوْمَئِذٍ تُحَدِّثُ أَخْبَارَهَا
  4 . Atë ditë, ajo i rrëfen tregimet e veta,
  بِأَنَّ رَبَّكَ أَوْحَى لَهَا
  5 . Ngase Zoti yt e ka urdhëruar atë
  يَوْمَئِذٍ يَصْدُرُ النَّاسُ أَشْتَاتاً لِّيُرَوْا أَعْمَالَهُمْ
  6 . Atë ditë njerëzit shfaqen të ndarë në grupe që të shpërblehen për veprat e tyre.
  فَمَن يَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ خَيْراً يَرَهُ
  7 . E kush punoi ndonjë të mirë, që pëshon sa grimca, atë do ta gjejë.
  وَمَن يَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ شَرّاً يَرَهُ
  8 . Dhe kush punoi ndonjë të keqe, që peshon sa grimca, atë do ta gjejë.
  SURE ET-TEKATHUR
  BISMIL-LAHIR-RRAHMANIRR-RRAHIM
  ''El hakumut-tekathur. Hatta zurtumul-mekabir.Ke-la seufe ta'lemun.
  Thumme kel-la seufe ta'lemun.Kel-la leu ta'lemune ilmel jekin.
  Letereunnel-xhahim.Thumme letereunneha' ajnel jekin.Thumme
  le tus'elunne jumeidhin anin-naim.
  PËRKTHIMI I SURES ET-TEKATHUR
  أَلْهَاكُمُ التَّكَاثُرُ
  1 . Juve u preokupoi përpjekja për shumimin (e pasurirë, të fëmijëve, të pozitës)!
  حَتَّى زُرْتُمُ الْمَقَابِرَ
  2 . Derisa të mos i vizitoni varrezat (të bëheni banues të tyre - të vdisni).
  كَلَّا سَوْفَ تَعْلَمُونَ
  3 . Jo, nuk është ashtu! Gjithsesi këtë do ta kuptoni më vonë!
  ثُمَّ كَلَّا سَوْفَ تَعْلَمُونَ
  4 . Përsëri jo, jeni gabim! Më vonë do ta kuptoni!
  كَلَّا لَوْ تَعْلَمُونَ عِلْمَ الْيَقِينِ
  5 . Jo, pse, sikur ta dinit me një dije të sigurt (nuk do të bënit ashtu).
  لَتَرَوُنَّ الْجَحِيمَ
  6 . Ju pa tjetër do ta shihni Xhehennemin.
  ثُمَّ لَتَرَوُنَّهَا عَيْنَ الْيَقِينِ
  7 . Madje atë do ta shihni të bindur plotësisht.
  ثُمَّ لَتُسْأَلُنَّ يَوْمَئِذٍ عَنِ النَّعِيمِ
  8 . Pastaj në atë ditë do të pyeteni për të mirat (e dynjas).
  SURE EL-ASR
  BISMIL-LAHIRR-RRAHMANIR-RRAHIM
  ''Vel-asr.Innel insane lefi husr.Il-lel-ledhine amenu ve'amilus-salihati
  ve tevasav bil-hakki ve tevasav bi-sabr.''
  PËRKTHIMI I SURES EL-ASR
  وَالْعَصْرِ
  1 . Pasha kohën!
  إِنَّ الْإِنسَانَ لَفِي خُسْرٍ
  2 . Nuk ka dyshim se njeriu është në një humbje të sigurt.
  إِلَّا الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَتَوَاصَوْا بِالْحَقِّ وَتَوَاصَوْا بِالصَّبْرِ
  3 . Me përjashtim të atyre që besuan, që bënë vepra të mira, që porositën njëri-tjetrin
  t'i përmbahen të vërtetës dhe që këshilluan njëri-tjetrin të jenë të durueshem.
  SURE EL-HUMEZE
  BISMIL-LAHIRR-RRAHMANIRR-RRAHIM
  ''Vejlun likul-li humezetin lumezeh.El-ledhi xheme'a ma la ve' addedeh.
  Jahsebu enne ma leuhu ehledeh.Kel-la lejunbedhenne fil-hutameh. Ve ma edrake mel-hutameh.
  Narull-llahil-mukadeh.El-leti tetali'ualel-ef ideh.Innehaa alejhim mu'sadeh.
  Fi amedin mumeddedeh.''
  PËRKTHIMI I SURES EL-HUMEZE
  وَيْلٌ لِّكُلِّ هُمَزَةٍ لُّمَزَةٍ
  1 . Mjerë për secilin që ofendon e përqesh (njerëzit),
  الَّذِي جَمَعَ مَالاً وَعَدَّدَهُ
  2 . Që ka tubuar pasuri dhe që atë e ruan të mos i pakësohet.
  يَحْسَبُ أَنَّ مَالَهُ أَخْلَدَهُ
  3 . E mendon se pasuria e tij do ta bëjë të përjetshëm.
  كَلَّا لَيُنبَذَنَّ فِي الْحُطَمَةِ
  4 . Jo, të mos medojë ashtu! Se ai pa tjetër do të hidhet në Hutame.
  وَمَا أَدْرَاكَ مَا الْحُطَمَةُ
  5 . E çka din ti se ç'është Hutame?
  نَارُ اللَّهِ الْمُوقَدَةُ
  6 . ثshtë zjarri i All-llahut i ndezur fort.
  الَّتِي تَطَّلِعُ عَلَى الْأَفْئِدَةِ
  7 . Që depërton deri në loçkë të zemrës.
  إِنَّهَا عَلَيْهِم مُّؤْصَدَةٌ
  8 . Ai i mbyll ata, ua zë frymën.
  فِي عَمَدٍ مُّمَدَّدَةٍ
  9 . Ata janë të lidhur në pranga të njëpasnjëshme.
  SURE EL-FIL
  BISMIL-LAHIRR-RRAHMANIRR-RRAHIM
  ''Elem tere kejfe feale Rabbuke bi as'habil fil. elem jexh'al kejdehum
  fi tadlil.Ve ersele alejhim tajren eba bil.Termihim bi hixharetin min
  sixh-xhil.Fe xhealehum ke asfin me'kul.''
  PËRKTHIMI I SURES EL-FIL
  أَلَمْ تَرَ كَيْفَ فَعَلَ رَبُّكَ بِأَصْحَابِ الْفِيلِ
  1 . A nuk e ke parë se ç'bëri Zoti yt me poseduesit e elefantit?
  أَلَمْ يَجْعَلْ كَيْدَهُمْ فِي تَضْلِيلٍ
  2 . A nuk ua bëri përpjekjen e tyre të dështuar?
  وَأَرْسَلَ عَلَيْهِمْ طَيْراً أَبَابِيلَ
  3 . Dhe Ai kundër tyre lëshoi shpendë që vinin tufë-tufë!
  تَرْمِيهِم بِحِجَارَةٍ مِّن سِجِّيلٍ
  4 . Dhe i gjuanin ata me gurë nga balta e gurëzuar!
  فَجَعَلَهُمْ كَعَصْفٍ مَّأْكُولٍ
  5 . Dhe ata i bëri si gjeth i grimcuar (i përtypur)!
  SURE KUREJSH
  BISMIL-LAHIRR-RRAHMANIRR-RRAHIM
  ''Li ilafi kurejsh.ilafihim rihletesh-shitai vessajf.Fe ja'budu
  rab-be hadhel bejt.El-ledhi et-amehum min xhu-in ve amenehum
  min hauf.''
  PËRKTHIMI I SURES KUREJSH
  لِإِيلَافِ قُرَيْشٍ
  1 . Për hirë të garantimit që e gëzojnë kurejshitët!
  إِيلَافِهِمْ رِحْلَةَ الشِّتَاء وَالصَّيْفِ
  2 . Garantimin e udhëtimit të tyre të lirë dimërit dhe verës!
  فَلْيَعْبُدُوا رَبَّ هَذَا الْبَيْتِ
  3 . Pra, le ta adhurojnë Zotin e kësaj shtëpie,
  الَّذِي أَطْعَمَهُم مِّن جُوعٍ وَآمَنَهُم مِّنْ خَوْفٍ
  4 . I cili i ushqeu pas urisë dhe i siguroi prej çdo frike!
  SURE EL-MAUN
  BISMIL-LAHIRR-RRAHMANIRR-RRAHIM
  ''Er-ejtel-ledhi jukedh-dhibu bid-din. Fedhalikel-ledhi jedu-ul jetim.
  Ve la jehud-du ala ta-amil-miskin.Fe vejlun-lil-musal-lin.
  El-ledhine hum an salatihim sahun.El-ledhine hum juraun.
  Ve jemme unel-maun.''
  PËRKTHIMI I SURES EL-MAUN
  أَرَأَيْتَ الَّذِي يُكَذِّبُ بِالدِّينِ
  1 . A e ke parë ti (a e sheh) atë, që përgënjeshtron përgjegjësinë dhe llogarinë në botën tjetër?
  فَذَلِكَ الَّذِي يَدُعُّ الْيَتِيمَ
  2 . Po ai është që e përzë në mënyrë të vrazhdë bonjakun.
  وَلَا يَحُضُّ عَلَى طَعَامِ الْمِسْكِينِ
  3 . Dhe që nuk nxit për të ushqyer të varfërin.
  فَوَيْلٌ لِّلْمُصَلِّينَ
  4 . Pra shkatërrim është për ata që falen,
  الَّذِينَ هُمْ عَن صَلَاتِهِمْ سَاهُونَ
  5 . të cilët ndaj namazit të tyre janë të pakujdesshëm.
  الَّذِينَ هُمْ يُرَاؤُونَ
  6 . Ata që vetëm shtiren (sa për sy e faqe).
  وَيَمْنَعُونَ الْمَاعُونَ
  7 . Dhe nuk japin as sendin më të vogël (as hua).
  SURE EL-KEVTHER
  BISMIL-LAHIRR-RRAHMANIRR-RRAHIM
  ''Inna eatajnakel-keuther.Fe sal-li li rabbike venhar.
  Inne shanieke huvel ebter.''
  PËRKTHIMI I SURES EL-KEVTHER
  إِنَّا أَعْطَيْنَاكَ الْكَوْثَرَ
  1 . Ne, vërtet, të dhamë ty shumë mira.
  فَصَلِّ لِرَبِّكَ وَانْحَرْ
  2 . Andaj, ti falu dhe prej kurban për hirë të Zotit tënd!
  إِنَّ شَانِئَكَ هُوَ الْأَبْتَرُ
  3 . E s'ka dyshim se urrejtësi yt është farësosur.
  SURE EL-KAFIRUN
  BISMIL-LAHIRR-RRAHMANIRR-RRAHIM
  ''Kul ja ejjuhel-kafirun.La eabudu ma teabudun. Ve la entum
  abidune ma eabud.Ve la ene abidun ma abedtum.Ve la entum
  abidune ma eabud.Lekum dinukum ve lije din.''
  PËRKTHIMI I SURES EL-KAFIRUN
  قُلْ يَا أَيُّهَا الْكَافِرُونَ
  1 . Thuaj: "O ju jobesimtarë!
  لَا أَعْبُدُ مَا تَعْبُدُونَ
  2 . Unë nuk adhuroj atë që ju e adhuroni!
  وَلَا أَنتُمْ عَابِدُونَ مَا أَعْبُدُ
  3 . As ju nuk jeni adhurues të Atij që unë e adhuroj!
  وَلَا أَنَا عَابِدٌ مَّا عَبَدتُّمْ
  4 . Dhe unë kurr nuk do të jem adhurues i asaj që ju adhuroni!
  وَلَا أَنتُمْ عَابِدُونَ مَا أَعْبُدُ
  5 . Por edhe ju nuk do të jeni adhurues të Atij që unë adhuroj!
  لَكُمْ دِينُكُمْ وَلِيَ دِينِ
  6 . Ju keni fenë tuaj (që i përmbaheni), e unë kam fenë time (që i përmbahem)!
  SURE EN-NASR
  BISMIL-LAHIRR-RRAHMANIRR-RRAHIM
  ''Idha xhae nasrull-llahi vel fet-h.Ve rejeten-nase jed-hulune
  fi dinil-lahi efvaxha.Fe sebbih bi hamdi rabbike vestagfirhu,
  innehu kane tev-vaba.''
  PËRKTHIMI I SURES EN-NASR
  إِذَا جَاء نَصْرُ اللَّهِ وَالْفَتْحُ
  1 . Kur erdhi ndihma e All-llahut dhe çlirimi (ngadhënjimi),
  وَرَأَيْتَ النَّاسَ يَدْخُلُونَ فِي دِينِ اللَّهِ أَفْوَاجاً
  2 . Dhe i pe njerëzit që po hyjnë turma-turma në fenë e All-llahut.
  فَسَبِّحْ بِحَمْدِ رَبِّكَ وَاسْتَغْفِرْهُ إِنَّهُ كَانَ تَوَّاباً
  3 . Ti, pra, lartësoje Zotin tënd duke falënderuar dhe kërko nga Ai falje. Ai vërtet pranon shumë pendimin, është mëshirues i madh.
  SURE EL-MESED
  BISMIL-LAHIRR-RRAHMANIRR-RRAHIM
  ''Tebbet jeda ebi Lehebin ve tebb.Ma agna anhu ma luhu ve ma
  keseb.Se jesla naren dhate leheb.Vemre-etuhu ham-maletel.
  hatab. Fi xhidiha hablun min mesed.''
  PËRKTHIMI I SURES EL-MESED
  تَبَّتْ يَدَا أَبِي لَهَبٍ وَتَبَّ
  1 . Qoftë i shkatërruar Ebi Lehebi, e ai më është shkatërruar!
  مَا أَغْنَى عَنْهُ مَالُهُ وَمَا كَسَبَ
  2 . Atij nuk i bëri dobi pasuria e vet, as ajo çka fitoi!
  سَيَصْلَى نَاراً ذَاتَ لَهَبٍ
  3 . Ai do të hyjë në një zjarr të ndezur flakë.
  وَامْرَأَتُهُ حَمَّالَةَ الْحَطَبِ
  4 . E edhe gruaja e tij, ajo që barti dru (ferra),
  فِي جِيدِهَا حَبْلٌ مِّن مَّسَدٍ
  5 . E në qafën e saj ajo ka një litar të përdredhur.
  SURE EL-IHLAS
  BISMIL-LAHIRR-RRAHMANIRR-RRAHIM
  ''Kul huvall-llahu ehad.All-llahus-Samed.Lem jelid ve lem juled.
  Ve lem jekun lehu kufuven ehad.''
  PËRKTHIMI I SURES EL-IHLAS
  قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ
  1 . Thuaj: Ai, All-llahu është Një!
  اللَّهُ الصَّمَدُ
  2 . All-llahu është Ai që çdo krijesë i drejtohet (i mbështetet) për çdo nevojë.
  لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْ
  3 . As s'ka lindur kë, as nuk është i lindur.
  وَلَمْ يَكُن لَّهُ كُفُواً أَحَدٌ
  4 . Dhe Atij askush nuk i është i barabartë.
  SURE EL-FELEK
  BISMIL-LAHIRR-RRAHMANIRR-RRAHIM
  ''Kul eudhu bi rabbil felek.Min sherri ma halek.Ve min sherri gasikin
  idha vekab.Ve min sherrin-nef-fathatin fil ukad.Ve min sherri
  hasedin idha hased.''
  PËRKTHIMI I SURES EL FELEK
  قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ الْفَلَقِ
  1 . Thuaj: I mbështetem Zotit të agimit,
  مِن شَرِّ مَا خَلَقَ
  2 . Prej dëmit të çdo krijese, që Ai e krijoi.
  وَمِن شَرِّ غَاسِقٍ إِذَا وَقَبَ
  3 . Dhe prej errësirës së natës kur ngryset plotësisht.
  وَمِن شَرِّ النَّفَّاثَاتِ فِي الْعُقَدِ
  4 . Dhe prej dëmit të atyre që lidhin dhe fryejnë nyja.
  وَمِن شَرِّ حَاسِدٍ إِذَا حَسَدَ
  5 . Edhe prej dëmit të smirëkeqit kur sipas smirës vepron.
  SURE EL-NAS
  BISMIL-LAHIRR-RRAHMANIRR-RRAHIM
  ''Kul eudhu bi rabbin-nas.Melikin-nas.ilahin-nas.
  Min sherril-vesvasil-hanas.El-ledhi juvesvisu fi sudurin-nas
  Minel-xhin-neti ven-nas.''
  PËRKTHIMI I SURES EL-NAS
  قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ النَّاسِ
  1 . Thuaj: "Mbështetem (mbrohem) me Zotin e njerëzve!
  مَلِكِ النَّاسِ
  2 . Sunduesin e njerëzve,
  إِلَهِ النَّاسِ
  3 . Të adhuruarin e njerëzve,
  مِن شَرِّ الْوَسْوَاسِ الْخَنَّاسِ
  4 . Prej të keqes së cytësit që fshihet.
  الَّذِي يُوَسْوِسُ فِي صُدُورِ النَّاسِ
  5 . I cili bën cytje në zemrat e njerëzve,
  مِنَ الْجِنَّةِ وَ النَّاسِ
  6 . Qoftë ai (cytësi) nga xhinët ose nga njerëzit".
  Pejgamberi alejhis-selam ka thene: "Nese dynjaja do te kishte vlere tek All-llahu sa krahu i nje mushkonje nuk do t'i jepte qafirit te pinte as edhe nje gllenke uje".

 4. #4
  Grafika e Ndihmëtar i Sunnetit
  Ndihmëtar i Sunnetit nuk është i/e kyçur Anëtarë i Avancuar
  Data e Anëtarësimit
  09-04-2008
  Postimet
  1,000
  All-llahu të shpërbleftë
  1,219
  Falënderuar 1,421 herë në 620 Postime
  Rep Fuqia
  650

  Re: nese munet dikush 10 suret e fundit me shkrim

  Suretul Kurejsh
  1. LI’ILAFI KUREJSHIN
  2. ‘ILAFIHIM RIHLETE ESH-SHITA’I WE ES-SEJFI
  3. FELJA’BUDU REBBE HADHAL-BEJTI
  4. EL-LEDHI ‘ET’AMEHUM MIN XHU’IN WE ‘AMENEHUM MIN HAWFIN
  Ka thënë Ibën Kajjimi :
  1. Kush e rregullon brendësinë (vetminë) e tij Allahu do t`ia rregullon të jashtmen e tij.
  2. Kush e rregullon atë që duhet mes tij dhe Allahut, Allahu do t`ia rregullon atë që duhet mes tij dhe të tjerëve.
  3. Kush punon për ahiretin e tij, Allahu do të kujdeset për dunjanë e tij.

 5. #5
  Grafika e Ndihmëtar i Sunnetit
  Ndihmëtar i Sunnetit nuk është i/e kyçur Anëtarë i Avancuar
  Data e Anëtarësimit
  09-04-2008
  Postimet
  1,000
  All-llahu të shpërbleftë
  1,219
  Falënderuar 1,421 herë në 620 Postime
  Rep Fuqia
  650

  Re: nese munet dikush 10 suret e fundit me shkrim

  Suretul . Felek
  1. KUL ‘A’UDHU BIREBBIL-FELEKI
  2. MIN SHERRI MA HALEKA
  3. WE MIN SHERRI GASIKIN ‘IDHA WEKABE
  4. WE MIN SHERRI EN-NEFFATHATI FIL-’UKADI
  5. WE MIN SHERRI HASIDIN ‘IDHA HESEDE
  Së fundi përpunuar nga Ndihmëtar i Sunnetit: më 01-10-2009 13:37
  Ka thënë Ibën Kajjimi :
  1. Kush e rregullon brendësinë (vetminë) e tij Allahu do t`ia rregullon të jashtmen e tij.
  2. Kush e rregullon atë që duhet mes tij dhe Allahut, Allahu do t`ia rregullon atë që duhet mes tij dhe të tjerëve.
  3. Kush punon për ahiretin e tij, Allahu do të kujdeset për dunjanë e tij.

 6. #6
  Deliresia nuk është i/e kyçur Anëtarë Aktiv
  Data e Anëtarësimit
  03-07-2009
  Lokacioni
  Macedonia
  Postimet
  130
  All-llahu të shpërbleftë
  526
  Falënderuar 200 herë në 95 Postime
  Rep Fuqia
  208

  Re: nese munet dikush 10 suret e fundit me shkrim

  Ketu i ke disa nga suret

  Es-selamun alejkum
  Pejgamberi alejhis-selam ka thene: "Nese dynjaja do te kishte vlere tek All-llahu sa krahu i nje mushkonje nuk do t'i jepte qafirit te pinte as edhe nje gllenke uje".

 7. #7
  Grafika e Ndihmëtar i Sunnetit
  Ndihmëtar i Sunnetit nuk është i/e kyçur Anëtarë i Avancuar
  Data e Anëtarësimit
  09-04-2008
  Postimet
  1,000
  All-llahu të shpërbleftë
  1,219
  Falënderuar 1,421 herë në 620 Postime
  Rep Fuqia
  650

  Re: nese munet dikush 10 suret e fundit me shkrim

  Suretul Maun
  1. ‘ERE’EJTEL-LEDHI JUKEDHDHIBU BID-DINI
  2. FEDHALIKEL-LEDHI JEDU’’UL-JETIME
  3. WE LA JEHUDDU ‘ALA TA’AMIL-MISKINI
  4. FEWEJLUN LILMUSELLINE
  5. EL-LEDHINE HUM ‘AN SELATIHIM SAHUNE
  6. EL-LEDHINE HUM JURA’UNE
  7. WE JEMNA’UNEL-MA’UNE
  Ka thënë Ibën Kajjimi :
  1. Kush e rregullon brendësinë (vetminë) e tij Allahu do t`ia rregullon të jashtmen e tij.
  2. Kush e rregullon atë që duhet mes tij dhe Allahut, Allahu do t`ia rregullon atë që duhet mes tij dhe të tjerëve.
  3. Kush punon për ahiretin e tij, Allahu do të kujdeset për dunjanë e tij.

 8. #8
  Grafika e Ndihmëtar i Sunnetit
  Ndihmëtar i Sunnetit nuk është i/e kyçur Anëtarë i Avancuar
  Data e Anëtarësimit
  09-04-2008
  Postimet
  1,000
  All-llahu të shpërbleftë
  1,219
  Falënderuar 1,421 herë në 620 Postime
  Rep Fuqia
  650

  Re: nese munet dikush 10 suret e fundit me shkrim

  Suretul Nas
  1. KUL ‘A’UDHU BIREBBI EN-NASI
  2. MELIKI EN-NASI
  3. ‘ILEHI EN-NASI
  4. MIN SHERRIL-WESWASIL-HANNASI
  5. EL-LEDHI JUWESWISU FI SUDURI EN-NASI
  6. MINEL-XHINNETI WE EN-NASI
  Së fundi përpunuar nga Ndihmëtar i Sunnetit: më 01-10-2009 13:38
  Ka thënë Ibën Kajjimi :
  1. Kush e rregullon brendësinë (vetminë) e tij Allahu do t`ia rregullon të jashtmen e tij.
  2. Kush e rregullon atë që duhet mes tij dhe Allahut, Allahu do t`ia rregullon atë që duhet mes tij dhe të tjerëve.
  3. Kush punon për ahiretin e tij, Allahu do të kujdeset për dunjanë e tij.

 9. #9
  Grafika e Ndihmëtar i Sunnetit
  Ndihmëtar i Sunnetit nuk është i/e kyçur Anëtarë i Avancuar
  Data e Anëtarësimit
  09-04-2008
  Postimet
  1,000
  All-llahu të shpërbleftë
  1,219
  Falënderuar 1,421 herë në 620 Postime
  Rep Fuqia
  650

  Re: nese munet dikush 10 suret e fundit me shkrim

  Suretul. Kevther
  1. ‘INNA ‘A’TEJNAKEL-KEWTHERE
  2. FESELLI LIREBBIKE WE ENHER
  3. ‘INNE SHANI’EKE HUWEL-’EBTERU
  Ka thënë Ibën Kajjimi :
  1. Kush e rregullon brendësinë (vetminë) e tij Allahu do t`ia rregullon të jashtmen e tij.
  2. Kush e rregullon atë që duhet mes tij dhe Allahut, Allahu do t`ia rregullon atë që duhet mes tij dhe të tjerëve.
  3. Kush punon për ahiretin e tij, Allahu do të kujdeset për dunjanë e tij.

 10. #10
  Grafika e Ndihmëtar i Sunnetit
  Ndihmëtar i Sunnetit nuk është i/e kyçur Anëtarë i Avancuar
  Data e Anëtarësimit
  09-04-2008
  Postimet
  1,000
  All-llahu të shpërbleftë
  1,219
  Falënderuar 1,421 herë në 620 Postime
  Rep Fuqia
  650

  Re: nese munet dikush 10 suret e fundit me shkrim

  Suretul Ihlas
  1. KUL HUWEL-LAHU ‘EHEDUN
  2. ELLAHU ES-SEMEDU
  3. LEM JELID WE LEM JULED
  4. WELEM JEKUN LEHU KUFUEN ‘EHEDUN
  Ka thënë Ibën Kajjimi :
  1. Kush e rregullon brendësinë (vetminë) e tij Allahu do t`ia rregullon të jashtmen e tij.
  2. Kush e rregullon atë që duhet mes tij dhe Allahut, Allahu do t`ia rregullon atë që duhet mes tij dhe të tjerëve.
  3. Kush punon për ahiretin e tij, Allahu do të kujdeset për dunjanë e tij.

Faqja 1 prej 2 12 FundFund

Tema të Ngjashme

 1. Vetëm njëra nga suret fillon më ndryshe se suret tjerat?
  By Ndihmëtar i Sunnetit in forum Kuiz Islam
  Përgjigjet: 2
  Postimi i Fundit: 06-02-2010, 19:11
 2. Përgjigjet: 1
  Postimi i Fundit: 11-10-2009, 19:51
 3. Përgjigjet: 4
  Postimi i Fundit: 10-10-2009, 14:14
 4. a munet dikush me ma shkrujt suren At-Tariq
  By mitrovicalee_ in forum Kërkesa
  Përgjigjet: 2
  Postimi i Fundit: 31-05-2009, 22:41
 5. Nëse dikush agjëron vullnetarisht, a ka gjynahe nëse e prish agjërimin?
  By Fidan in forum Fetua nga Sheikh Ibn Uthejmin (All-llahu e mëshiroftë)
  Përgjigjet: 0
  Postimi i Fundit: 21-02-2009, 00:05

Bookmarks

Autorizimet e Postimit

 • Ju nuk mund të postoni tema të reja
 • Ju nuk mund të postoni përgjigje
 • Ju nuk mund të postoni shtojca
 • Ju nuk mund të editoni postimet tuaja
 •