Jeni të regjistruar? Regjistrim

Keni harruar fjalëkalimin?

Keni harruar pseudonimin?

Rezultatet 1 deri 1 prej 1

Tema: Durim

 1. #1
  Grafika e Furkane
  Furkane nuk është i/e kyçur Anëtarë i Avancuar
  Data e Anëtarësimit
  25-11-2010
  Postimet
  597
  All-llahu të shpërbleftë
  742
  Falënderuar 869 herë në 402 Postime
  Rep Fuqia
  418

  Durim

  O nevojtarë!

  O ju të cilët ju është deformuar shpina si rrjedhojë e halleve dhe problemeve!

  O ti borxhli që nuk bën rehat netët e gjata për shkak të borxheve!

  O ti student që shpreson të kalosh në provime e nuk të zë vendi!

  O ti që dëshiron të gjesh një vend pune duke mos lënë zyrë drejtori pa trokitur!

  O ti i dëmtuar!

  A nuk gjendet ndonjë prej jush që ka sy me të cilët qanë?!

  Zemër e cila hidhërohet?!

  A nuk ndodhen midis jush njerëz të dobët e të poshtëruar?!

  Ku janë zemrat tuaja të cilat ndjejnë?!

  Ku janë lotët të cilët do t’i lagin faqet tuaja?!

  A nuk keni parë ndonjë krenarë i cili është poshtëruar?!

  Të pasur që janë varfëruar?!

  Të shëndoshë që janë sëmurë?!

  Ju të gjithë së bashku, kujt i drejtoheni?!

  Kë thërrisni e tek kush ankoheni?!

  Duart tuaja kujt ia shtrini?!

  Trokitini dyert e qiellit dhe lutuni me përkushtim?!

  Duaja është aroma e besimtarit, shtylla e fesë dhe drita e qiejve dhe e tokës.

  Trokitini dyert e qiellit pa u dorëzuar!

  Shtojini lutjet tuaja, sepse ai që troket pa pushim, pa dyshim që një ditë do t’i hapen dyert e qiellit.

  Kur të zbresë fatkeqësia.

  Të largohet mirësia.

  Të thahet toka.

  Të ketë uri bagëtia.

  Trokasin dyert e qiellit dhe thërrasin, o Allah!

  Kur të ngushtohen rrugët.

  Të ndërpriten shpresat.

  Të këputen litarët.

  Trokasin dyert e qiellit dhe thërrasin, o Allah!

  Kur të ngushtohet toka edhe pse është kaq e gjerë.

  Shpirti me hallet e tij.

  Trokit dyert e qiellit dhe thuaj, o Allah!

  Ky është emri më i përkryer.

  Këto janë shkronjat më të bukura.

  Kjo është thënia më e sinqertë.

  Kjo është fjala më e shtrenjtë.

  A njeh ndokënd që barazohet me të?

  Allah!

  Drejt Tij shtrihen duart natën vonë.

  Drejt tij shtrihen pëllëmbët në vështirësi.

  Nga Ai drejtohen shikimet në meditime.

  Atij i dedikohen pyetjet në fatkeqësi.

  Ai është afër dëgjon dhe përgjigjet.

  I jep të afërtit dhe të largëtit.

  E furnizon të dashurin dhe armikun.

  I Afërt, dhuratat e Tij janë të përhershme.

  Mirësia e Tij përhapet dhe me erën lundron.

  Ndërsa dera e Tij mbetet e hapur përgjithmonë.

  I Afërt, e ndihmon nevojtarin.

  E ngop të uriturin.

  I shuan etjen të eturit.

  Dhe të mirën e pason me të mire.

  Me emrin e Tij lagen gjuhët dhe drejtohen, thërrasin e kërkojnë.

  I pranishëm, dëgjon dhe i përgjigjet lutjes

  Mos i ndërprit shpresat edhe nëse problemi yt zgjatet dhe vonohet!

  Nëse kërkon ndihmë me durim do të gjesh rrugëdalje.

  Pajisu me cilësinë e durimit dhe do të gjesh shpëtim!

  Pertymotrime

  Trokitësi i vazhdueshëm i derës një ditë do të hyjë në të.
  "Mëshiroj ata që janë në tokë, që të mëshiroj Ai që është në qiell."

 2. Për këtë postim, ju falënderohen 4 Përdorues në vijim:


Bookmarks

Autorizimet e Postimit

 • Ju nuk mund të postoni tema të reja
 • Ju nuk mund të postoni përgjigje
 • Ju nuk mund të postoni shtojca
 • Ju nuk mund të editoni postimet tuaja
 •