Jeni të regjistruar? Regjistrim

Keni harruar fjalëkalimin?

Keni harruar pseudonimin?

Rezultatet 1 deri 1 prej 1

Tema: Statistikat e popullates muslimane neper Bote..

 1. #1
  Grafika e Fisebililah
  Fisebililah nuk është i/e kyçur Anëtarë me Përvojë
  Data e Anëtarësimit
  28-10-2009
  Lokacioni
  prishtine
  Postimet
  270
  All-llahu të shpërbleftë
  355
  Falënderuar 360 herë në 169 Postime
  Rep Fuqia
  263

  Statistikat e popullates muslimane neper Bote..

  Islami është feja me shtim më të shpejtë dhe feja e dytë për nga numri i besimtarëve në botë, në vazhdim do të prezentojm fakte dhe ate nga libri botërorë i fakteve që nënkupton se edhe këto të dhëna nuk janë burimisht nga muslimanët por megjithate islami është feja me shtim më të shpejtë në botë.

  Muslimanët në Azi....1.022.692.000 (30%)

  Muslimanët në Afrikë....426.282.000 (59%)

  Numri i përgjithshëm i muslimanëve në botë (1996)....1.482.596.925

  Numri i përgjithshëm i banorëve në botë (1996)....5.771.939.007

  Përqindja e muslimanëve....26%

  Shtimi vjetor i muslimanëve (1994-1995) sipas OKB-së...6.40%

  Shtimi vjetor i të krishterëve (1994-1995) sipas OKB-së...1.46%

  Numri i përgjithshëm i muslimanëve në botë (1998)....1.678.442.000

  Numri i paraparë i muslimanëve në botë (2000)....1.902.095.000

  Tabela e shtimit të numrit të muslimanëve

  Amerika Veriore (1989-1998)........25%

  Afrika........2.15%

  Azia........12.57%

  Evropa........142.32%

  Amerika Latine........- 4.73%

  Australia........257.01%

  Çdo i katërti banor i botës është musliman. Shtimi i muslimanëve në pesëdhjetë vjetët e fundit ishte më shumë se 235%, kështu që numri i muslimanëve në botë ka arritur 1.6 miliard. Sa për një krahasim, shtimi i të krishterëve ishte vetëm 47%, i hindusve ishte 117% dhe i budistëve ishte 63%. Islami është feja e dytë për nga numri i besimtarëve në Francë, Britaninë e Madhe dhe SHBA. (Numri i muslimanëve në SHBA është 10 milionë, i çifutëve 6 milion).

  Numri i popullatës së përgjithshme është marrë nga Libri Botëror i Fakteve.

  Ky raport përfshin të gjitha shtetet e botës, ku shihet numri i muslimanëve në secilin shtet si dhe përqindja e tyre

  Emri i shtetit
  Popullata e përgjithshme
  Përqindja e muslimanëve
  Numri i muslimanëve

  Afghanistan
  22,664,136
  100%
  22,664,136

  Albania
  3,249,136
  75%
  2,436,852

  Algeria
  29,183,032
  99%
  28,891,202

  Angola
  10,342,899
  25%
  2,585,725

  Antigua and Barbuda
  65,647
  n/a


  Argentina
  34,672,997
  2
  693,460

  Aruba
  67,794
  5
  3,390

  Australia
  18,260,863
  2.09
  382,000

  Azerbaijan
  7,676,953
  93.4
  7,170,274

  Bahrain
  590,042
  100
  590,042

  Benin
  5,709,529
  15
  856,429

  Bangladesh
  123,062,800
  85
  104,603,380

  Bhutan
  1,822,625
  5
  91,131

  Bosnia and Herzegovina
  2,656,240
  40
  1,062,496

  Botswana
  1,477,630
  5
  73,882

  Brazil
  162,661,214
  0.6
  1,000,000

  Brunei
  299,939
  63
  188,962

  Bulgaria
  8,612,757
  14
  1,205,786

  Burkina Faso
  10,623,323
  50
  5,311,662

  Burma
  45,975,625
  10
  4,597,563

  Burundi
  5,943,057
  20
  1,188,611

  Cambodia
  10,861,218
  1
  108,612

  Cameroon
  14,261,557
  55
  7,843,856

  Canada
  28,820,671
  1.48
  400,000

  Central African Republic
  3,274,426
  55
  1,800,934

  Chad
  6,976,845
  85
  5,930,318

  China
  1,210,004,956
  11
  133,100,545

  Christmas Island
  813
  10
  81

  Cocos (Keeling) Island
  609
  57
  347

  Comoros
  569,237
  86
  489,544

  Congo
  2,527,841
  15
  379,176

  Cote d'Ivoire
  14,762,445
  60
  8,857,467

  Croatia
  5,004,112
  1.2
  60,049

  Cyprus
  744,609
  33
  245,721

  Djibouti
  427,642
  94
  401,983

  Egypt
  63,575,107
  94
  59,760,601

  Equatorial Guinea
  431,282
  25
  107,821

  Eritrea
  3,427,883
  80
  2,742,306

  Ethiopia
  57,171,662
  65
  37,161,580

  Fiji
  782,381
  11
  86,062

  France
  58,317,450
  7
  4,082,222

  Gabon
  1,172,798
  1
  11,728

  Gambia
  1,204,984
  90
  1,084,486

  Gaza Strip
  923,940
  98.7
  911,929

  Georgia
  5,219,810
  11
  574,179

  Germany
  83,536,115
  3.4
  2,840,228

  Ghana
  17,698,271
  30
  5,309,481

  Gibraltar
  28,765
  8
  2,301

  Greece
  10,538,594
  1.5
  158,079

  Guinea
  7,411,981
  95
  7,041,382

  Guinea-Bissau
  1,151,330
  70
  805,931

  Guyana
  712,091
  15
  106,814

  Hong Kong
  6,305,413
  1
  63,054

  India
  952,107,694
  14
  133,295,077

  Indonesia
  206,611,600
  95
  196,281,020

  Iran
  66,094,264
  99
  65,433,321

  Iraq
  21,422,292
  97
  20,779,623

  Israel
  5,421,995
  14
  759,079

  Italy
  57,460,274
  1
  574,603

  Japan
  125,449,703
  1
  1,254,497

  Jordan
  4,212,152
  95
  4,001,544

  Kazakstan
  16,916,463
  51.2
  8,661,229

  Kenya
  28,176,686
  29.5
  8,312,122

  Kuwait
  1,950,047
  89
  1,735,542

  Kyrgyzstan
  4,529,648
  76.1
  3,447,062

  Lebanon
  3,776,317
  70
  2,643,422

  Liberia
  2,109,789
  30
  632,937

  Libya
  5,445,436
  100
  5,445,436

  Lesotho
  1,970,781
  10
  197,078

  Macedonia
  2,104,035
  30
  631,211

  Madagascar
  13,670,507
  20
  2,734,101

  Malawi
  9,452,844
  35
  3,308,495

  Malaysia
  19,962,893
  52
  10,380,704

  Maldives
  270,758
  100
  270,758

  Mali
  9,653,261
  90
  8,687,935

  Malta
  375,576
  14
  52,581

  Mauritania
  2,336,048
  100
  2,336,048

  Mauritius
  1,140,256
  19.5
  222,350

  Mayotte
  100,838
  99
  99,830

  Mongolia
  2,496,617
  4
  99,865

  Morocco
  29,779,156
  98.7
  29,392,027

  Mozambique
  17,877,927
  29
  5,184,599

  Namibia
  1,677,243
  5
  83,862

  Nepal
  22,094,033
  4
  883,761

  Netherlands
  15,568,034
  3
  467,041

  Niger
  9,113,001
  91
  8,292,831

  Nigeria
  103,912,489
  75
  77,934,367

  Norway
  4,438,547
  1.5
  66,578

  Oman
  2,186,548
  100
  2,186,548

  Pakistan
  129,275,660
  97
  125,397,390

  Panama
  2,655,094
  4
  106,204

  Philippines
  74,480,848
  14
  10,427,319

  Qatar
  547,761
  100
  547,761

  Reunion
  679,198
  20
  135,840

  Romania
  21,657,162
  20
  4,331,432

  Russia
  148,178,487
  18
  26,672,127

  Rwanda
  6,853,359
  1
  68,534

  Saudi Arabia
  19,409,058
  100
  19,409,058

  Senegal
  9,092,749
  95
  8,638,112

  Serbia and Montenegro
  10,614,558
  19
  2,016,766

  Sierra Leone
  4,793,121
  65
  3,115,529

  Singapore
  3,396,924
  17
  577,477

  Slovenia
  1,951,443
  1
  19,514

  Somalia
  9,639,151
  100
  9,639,151

  South Africa
  41,743,459
  2
  834,869

  Sri Lanka
  18,553,074
  9
  1,669,777

  Sudan
  31,547,543
  85
  26,815,412

  Suriname
  436,418
  25
  109,105

  Swaziland
  998,730
  10
  99,873

  Sweden
  9,800,000
  3.6
  320,000

  Syria
  15,608,648
  90
  14,047,783

  Tajikistan
  5,916,373
  85
  5,028,917

  Tanzania
  29,058,470
  65
  18,888,006

  Thailand
  58,851,357
  14
  8,239,190

  Togo
  4,570,530
  55
  2,513,792

  Trinidad and Tobago
  1,272,385
  12
  152,686

  Tunisia
  9,019,687
  98
  8,839,293

  Turkey
  62,484,478
  99.8
  62,359,509

  Turkmenistan
  4,149,283
  87
  3,609,876

  Uganda
  20,158,176
  36
  7,256,943

  United Arab Emirates
  3,057,337
  96
  2,935,044

  United Kingdom
  58,489,975
  2.7
  1,579,229

  United States
  266,476,278
  3.75
  9,992,860

  Uzbekistan
  23,418,381
  88
  20,608,175

  West Bank
  1,427,741
  75
  1,070,806

  Western Sahara
  222,631
  100
  222,631

  Yemen
  13,483,178
  99
  13,348,346

  Zaire
  46,498,539
  10
  4,649,854

  Zambia
  9,159,072
  15
  1,373,861

  Zimbabwe
  11,271,314
  15
  1,690,697


  Organizata e Konferencës Islamike - shtetet anëtare

  Organizata e Konferencës Islamike (OKI) është organizatë ndërkombëtare, e cila i tubon 57 shtete, të cilat kanë vendosur t'i tubojnë burimet e tyre së bashku, t'i bashkojnë përpjekjet, të flasin me një zë, t'i ruajnë interesat e tyre, të sigurojnë progresin dhe mirëqenien e popujve të tyre si dhe të gjithë muslimanëve në botë.

  Harta e shteteve anëtare

  Shtetet Viti i pranimit  Afganistan 1969

  Algjeria 1969

  Arabia Saudite 1969

  Azerbajxhani 1991

  Bahrejni 1970

  Bangladeshi 1974

  Benini 1982

  Brunei 1984

  Burkina Faso 1975

  Çadi 1969

  Egjipti 1969

  Emiratet e Bashkuara Arabe 1970

  Gaboni 1974

  Gambia 1974

  Guiana 1998

  Guineja 1969

  Guinea-Bisao 1974

  Indonezia 1969

  Iraku 1976

  Irani 1969

  Jemeni 1969

  Jordania 1969

  Kameruni 1975

  Katari 1970

  Kazakistani 1995

  Kirgjistani 1992

  Komorosi 1976

  Kuvajti 1969

  Libani 1969

  Libia 1969

  Malezia 1969

  Mali 1969

  Maldivi 1976

  Mauritania 1969

  Moroko 1969

  Mozambiku 1994

  Nigeri 1969

  Nigeria 1986

  Omani 1970

  Pakistani 1969

  Senegali 1969

  Sierra-Leone 1972

  Siria 1970

  Somalia 1969

  Sudani 1969

  Surinami 1996

  Shqipëria 1992

  Shteti i Palestinës 1969

  Taxhikistani 1992

  Togo 1997

  Tunizia 1969

  Turkmenistani 1992

  Turqia 1969

  Uganda 1974

  Uzbekistani 1995

  Volta e Sipërme 2001

  Xhibuti 1978  Shtetet vëzhguese  Bosnja e Hercegovina

  Republika e Afrikës Qendrore

  Tailandi

  Ndryshimet më të mëdha botërore në lëmin e religjioneve

  Në gjysmë shekullin e fundit...

  Konfuçianizmi dhe Taoizmi (rënia) 13%

  Hebraizmi (rënia) 4%

  15.630.000

  15.000.000

  Krishterimi (shtimi) 47%

  682.400.000

  1.000.000.000

  Ortodoksizmi (rënia) 36%

  144.000.000

  092.000.000

  Protestantizmi (shtimi) 57%

  206.900.000

  324.000.000

  Katolicizmi (shtimi) 70%

  331.500.000

  565.000.000

  Budizmi (shtimi) 63%

  150.180.000

  245.000.000

  Hinduizmi (shtimi) 117%

  230.150.000

  500.000.000

  Shintoizmi (shtimi) 152%

  25.000.000

  63.000.000

  Islamizmi (shtimi) 235%

  209.020.000

  700.000.000

  Vlerësimet e shtimeve janë marrë nga: Libri i Fakteve 1935 dhe Libri i vitit 1983.

  Popullata muslimane

  Numri i popullatës së përgjithshme është marrë nga Libri Botëror i Fakteve, i cili mund të kërkohen në

  http://www.odci.gov/cia/publications/factbook

  Libri Botëror i Fakteve na ka shërbyer për verifikimin e numrit të përgjithshëm të popullatës në çdo shtet. Mirëpo, meqenëse aty mungonin të dhënat për përqindjen e muslimanëve në secilin shtet, ne kemi shfrytëzuar edhe statistika të tjera: http://www.flash.net/~royal/country.html

  Më 1986 Organizata Muslimane e Edukimit (MET), e cila selinë e kishte në Mbretërinë e Bashkuar, nën udhëheqjen e Gulam Sarvar, kishte siguruar regjistrimin (1971) dhe informatat që ua kishin lënë në dispozicion ambasadat e vendeve përkatëse në Londër. Nga të dhënat e regjistrimeve (1971), shihet se numri i popullatës së vendeve të pavarura islame ishte 784.500 milionë, ndërsa numri i muslimanëve ku ata ishin pakicë, arrinte në 308 milionë banorë.

  Enciklopedia Britanike e vitit 1994 e 1995 ka dhënë statistika për shtimin e popullatës muslimane. Enciklopedia Britanike të dhënat e saj i ka marrë nga burimet e Organizatës së Kombeve të Bashkuara.
  Njerezit e dijes qe erdhen para nesh thonin :"Shpetimi eshte ne te kapurit per sunnet."

 2. Për këtë postim, ju falënderohen 6 Përdorues në vijim:


Tema të Ngjashme

 1. Muslimanët nëpër Botë duke falur namazin
  By Fidan in forum Lidhje Islame
  Përgjigjet: 20
  Postimi i Fundit: 24-08-2012, 16:06
 2. Foto xhamishe neper bote
  By Vocrraku in forum Lidhje Islame
  Përgjigjet: 55
  Postimi i Fundit: 04-07-2011, 13:07
 3. Përgjigjet: 16
  Postimi i Fundit: 28-04-2011, 16:35
 4. Në botë 19.2% muslimanë dhe 17.4% krishterë
  By Keshille in forum Lajme nga Bota Islame
  Përgjigjet: 0
  Postimi i Fundit: 27-01-2009, 23:06
 5. Sa muslimanë perafersisht ne botë ka sot?
  By Muslimin in forum Kuiz Islam
  Përgjigjet: 6
  Postimi i Fundit: 24-05-2006, 22:39

Bookmarks

Autorizimet e Postimit

 • Ju nuk mund të postoni tema të reja
 • Ju nuk mund të postoni përgjigje
 • Ju nuk mund të postoni shtojca
 • Ju nuk mund të editoni postimet tuaja
 •