Jeni të regjistruar? Regjistrim

Keni harruar fjalëkalimin?

Keni harruar pseudonimin?

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Rezultatet 21 deri 25 prej 25

Tema: Magjia, syri i keq dhe shërimi i tyre!

 1. #21
  Grafika e Muhammed
  Muhammed nuk është i/e kyçur Moderator Mbikqyrës
  Data e Anëtarësimit
  28-01-2005
  Postimet
  1,740
  All-llahu të shpërbleftë
  2,835
  Falënderuar 4,351 herë në 1,205 Postime
  Rep Fuqia
  1610

  Re: Magjia, syri i keq dhe sherimi i tyre!

  Mbrojtja e çiftit para martese


  Dihet qe lidhja shumë herë I ndodh te riut kur martohet veçanërisht nëse jeton ne një shoqeri ku ka mundësi te cenohet prej magjistareve mekatare e këtu lind pyetja .
  A mund qe te dy bashkeshortet te mbrohen kundër magjise.Pra nëse atyre u bëhet magji të mos mundi te ndikoje tek ato.

  Përgjigje: Po mundet një gjë e tillë dhe do të përmend këto mbrotje inshallah por para kësaj do tiu tregoj një histori.

  Histori

  Ishte një djalosh qe shkonte e therriste njerzit ne fe.U fliste njerzve shumë dhe I thirte ato ne njesimin e Zotit te vetëm e te pashok ne besimin e pastër dhe I porosiste ato te mosh shko0nin tek magjistaret.Ishte ne atë vend një magjistar I njohur I ri armik I allahut qe nëse një I ri martohej shkonte tek magjistari e I thoshte ;Unë do martohem ne këtë ditë dhe çfarë kërkon prej meje nga frika e magjive te tij e e magjistari u kërkonte shumë lekesh(si Gazmend Male ne Shqipëri) edhe njerzit I jepnin Lekë këtij qe ky magjistar mos iu bënte magji net e kundërtën ai u bënte magji qe mos kryenin dot marredhenie me gratë e tyre.Ky djaloshi e luftonte magjistarin hapur e ia thoshte emrin e tij dhe I keshillonte njerzit mos shkonin tek ai .ne këtë kohe ky nuk ishte martuar dhe njerzit prisnin qe si do ndodhte me këtë djalosh kur te martohej.A do ti bënte magji magjistari dhe çdo ndodhte me djaloshin besimtar.Erdhi koha dhe dhe djaloshi u martua dhe magjistari e kercenoi se do ti bënte magji nëse nuk paguante Lekë.(Cmendim keni ju a mund te me jepni disa mynyra qe djaloshi mos e kapi magjia)Edhe ne kohën qe djaloshi u martua I çoi një lajm magjistarit se ai do martohej dhe e sfidoi ne magjine e tij.Dhe perdori djaloshi disa metoda mbrotje qe do I permendim me poshtë e u martua e kreu marredheniee nuk nikoi fare magjia e magjistarit.u cuditen njerzit dhe u ngrit fama e djaloshit dhe u zhduk fama e magjistarit.

  Rastet e mbrotjes

  Rasti i parë

  Kush ha shtatë hurma te shtrydhura me fare te zeze.nëse ka mundësi prej hurmave te Medines e nëse s'ka mundësi çdo lloj hurme .
  Ka then profeti a.s “Kush ha ne mëngjes 7 hurma te zeza nuk e demton atë gjatë kësaj ditë as helmi e as magjia”Transm Buhariu

  Rasti i dytë

  Magjia nuk ndikon tek muslimani me abdes e ky është I mbrojtur nga engjejt me urdhërin e Zotit.transmetohet nga Ibn Abazi se ka dhënë I derguari I allahut .Pastroni këto trupa ju pastron Allahu juve sepse nuk ka njeri qe kalon naten I pastre ma abdes veçse kalon naten me te një engjell e ne çdo send te tij dhe nuk kalon moment nga nata e veçse duke bërë lutje për te- O Zot fale robin tënd sepse ai e kaloi naten I pastër”

  Rasti i tretë

  Kujdesja ndaj namazit me xhemat


  E bën muslimanin ne një vend te sigurtë nga shejtanet.lenia pas dorë e namazit me xhemat e kap atë ankth prej shejtanit dhe ne këtë rast preket prej sehjtanit ose nga magjia ose diçka tjetër qe ka mundësi ai.Ebu derda trasmetohet se ka then profeti a.s “N.q.s. tre veta ne një fshat qe nuk janë udhetare dhe nuk kryeht namazi me xhemat veçse I ka prekur ato ankthi I shejtanit.Prandaj duhet te falesh me xhemat sepse ujku e ha nga delet atë qe është e vecuar
  Këtë dua allahume barik li fijha ue kijha sherre hasidin idha hased ue sahirin idha sehar ue mekinirin idha reker

  Para mbrojtja e katërt


  Ngritja naten

  Kush deshiron te mbroje veten e tij nga magjia le të harxhoje diçka nga nata dhe mos neglizhoje net e sepse pertacia ne ngritje është e sunduar prej shejtanit.Dhe nëse te ka sunduar shejtani je bërë toke pjellore për ndikimin e magjise se tij.
  Nga Ibn Mesudi transmetohet se një burrë u permen tek profeti .as dhe u tha “vazhdon te fleje burri derisa erdhi koha namazit te sabahut dhe nuk u ngrit për falje derisa lindi dielli veçse ka urinuar shejtani ne veshin e tij.

  Parambrotja e peste

  Kerkimi mbrotje kur hyn ne banjo

  Kjo ndodh sepse shejtani shfrytezon vendet e pista qe janë vendbanime për shejtanet dhe e sundon njeriun.Dhe më ka njoftuar n je xhind se ai kishte hyrë tek një person sepse ai nuk kishte kerkuarmbrotje ne momentin e hyrjes ne banjo dhe kishte hyrë ne trupoin e tij.Porse Allahu me ndihmoi ndaj tij dhe e urdherova atë qe te dalë dhe doli elhamdulilah.dhe më ka then njeri prej xhindeve .me te vërtetë juve Allahu ju ka dhen arme te forta qe keni mundësi ten a shafarosni me to, atëherë e pieta kush janë këto. Ai tha permendjet profetike si lutjet e mengjesit dhe mbrëmjes.


  Dhe siç është trasnmetuar nga profeti a.s se ai kur hynte ne banjo thoshte
  Bismilah Allahume in-ni eudhu bike minel hubthi uel habaith.( "O Allah! Me emrin tënd (më të mirë), kërkoj ndihmë nga Ti, që të më ruash nga xhindet dhe shejtanët.")

  Parambrotja e gjashtë

  Kerkimi mbrotjes kur hyn ne namaz

  Nga xhubejri bin Mutimin r.a se ai ka pare profetin a.s duke u falur e ka then
  Allahu ekber kebiren uelhadulil-lahi kethiren ue subhanallahi bukreten ue asilen (3 herë)eudhu bilahi minesh-shejatnirr-rraxhim min nefhihi ue nefthihi ue hemzihi.
  Zotin e madherojme shumë dhe e falenderojme shumë …… kerkoj mbrotje tek Allahu prej shejtanit te mallkuar dhe prej mendjemadhesise qe sjell ai dhe te pershtyerit te tij dhe ngacmimit te tij.

  Parambrotja e shtatë

  Mbrotja e gruas gjatë marreveshjes me te

  Pasi arrin marereveshjen me gruan tënde ne fejese ose martese vendos doren e djathte ne ballin e saj dhe thuaj
  Allahume in-nij es-eluke hejreha ue hjare ma xhebelteha ue alejhi ue eudhu bike min sherriha ma xhebelteha alejhi”( "O Allah! Të lutem vetëm Ty, që të m'i falësh të gjitha mirësitë, që Ti ia ke falur kësaj gruaje. Të lutem të më mbrosh nga të këqijat që mund të më vijnë nga kjo (martesë) e nga të këqijat që i ka kjo (grua).")

  Parambrotja e tetë

  Hapja e jetës bashkeshortore me namaz

  Ka then Abdullah ibn mesudi “kur të vijë gruaja jote ne ditën e kontaktit flani dy rekate te dy dhe thuaj mbas namazit “Allahume barik li fi ehli ue barik lehum fije Allahume ixhma bejnenna ma xhemate bihajnin ue ferrik bejnena idha ferrakte ilel hajri”
  Parambrotja e nëntë mbrotja gjatë marrredhenieve seksuale
  Nga ibn abazi trans se ka then profeti a.s “Kur dikush ti afrohet bashkeshortes për marredhenie le të thotë bismilahi Allahume xhenibnesh-shejtane ue xhenibish shejtane ma razektena”
  { "Me emrin e Allahut (po i afrohem kësaj gruaje). O Allah! Largoje Shejtanin nga ne, largoje atë (që të mos marrë pjesë) nga ajo që nae bëre risk neve!" }
  Nëse atë nate caktohet për ta fëmijë nuk e prek atë shejtani kurretransmetoi buhariu.dhe më ka përmendur mua xhindi pasi pranoi islamin dhe u pendua tek Allahu se ai ka pase shoqëruar një burrë te sëmurë gjatë marredhenieve me gruan e tij sepse ai nuk e ka përmendur këtë dua.i lartesuar qoftë Allahu sa thesare te cmuara kemi dhe nuk ja dimë vleren atyre.

  Parambrotja e dhjetë

  Merr abdes përpara gjumit lexo ajetin 255 te sures El-Bekare dhe përmend Zotin derisa te kapi gjumi ose kotjas eshejtani I ka then ebu hurejres “se kush lexon ajetin kursij(bekare 255) para gjumit do të jetë I mbrotjtur nga Allahu e nuk I afrohet atij shejtani derisa te gdhije.Dhe një gjë te tillë e ka vërtetuar profeti a.s ne thënien e tij.”Megjithëse është genjeshtar ka then te vërtetën.”

  Parambrotja e njëmbëdhjetë

  Lexohen këto sure pas namazit te akshamit
  Sure bekare 1-5 ajete e para
  Ajeti 255 te sures bekare
  Dhe tre ajetet e fundit te sures bekare
  Të mbron nga magjia dhe xhindi I kësaj nate dhe ditës se saj ne dashtë Zoti.

  Parambrotja e dymbëdhjetë

  Të thuash pas namazit te sabahut ose pra namzit te akshamit
  “La ilahe il-lall-llah uadehu le sherike leh lehul mulku ue lehul hamdu ue hu-ue al-la kul-li shein Kadir “100 herë sepse profeti a.s thotë /:kush thotë këtë ne ditë është sikur ka liruar 10 rober I shkruhen 100 te mira I fshihen 100 te keqija është mbrojtur prej shajtnit deri ne mbrëmje.askush nuk ka vepruar me mirë se ky përveç atij qe ia kalon këtij ne përsëritje.


  Parambrotja e trembedhjete

  Të thuash kur hyn ne xhami “Eudhu bilahi adhijm ue bi ueaxhilihil kerim ue sultanijihil kadim mineshj-shejtanirr-rraxhim kerkoj mbrotje te Allahu I madheruar e I nderuar ne sundimin e tij te perhershem nga shejtani I mallkuar.”
  E është transmetuar nga profeti a.s se shejtani ka then kur njeriu ka then këtë lutje është I mbrojtur nga unë gjatë pjeses tjetër te ditës.

  Parambrojtja e katermbedhjete

  Të thuash ne mëngjes e dhe ne m,bremje bismilahi ledhi la jedurru mea ismihishejun filerdi ue la fis semai ue hu-ue semiul alim( 3 herë)
  “me emrin e Allahut me te cilin nuk te demton asgjë ne toke e ne qiell e ai është degjues I dijshem.”

  Parambrotja e pesembedhjete

  Të thuash gjete daljes nga shtëpia Bismilahi te-uekeltu al-lall-llahi la haule ue la ku-uete il-la bil-lah” me emrin e Allahut tek Ai jam mbeshtetur s'ka ndryshim dhe fuqi pa ndihmën e Tij”
  Sepse nëse ti thua këto te thuhet ty te mjaftoj ty u ruajte ti u udhezove ti e është terhequr shejtani prej teje dhe I thotë shejtanit tjetër si është puna jote me këtë njeri qe është udhezuar u mjaftua dhe u ruajt.

  Parambrojtja e gjeshtembedhjete

  Të thuash pas dy namazeve te sabahut dhe te akshamit”Eudhu bikelimati lahi et-tamati e leti la juxhaiuizuhune berr un ue la faxhiu min sherr-rri ma halaka ue dheree ue beree ue min sherri ma jenzilu mines-semai ue min sherri ma jenzilu mines-semai ue min sherri ma juraixhu fijha ue min sherri ma dherree fil erdi ue min sherri ma jahruxhi min ha ue min sherri fetenil lejli ue nehari ue min sherri tauarihil lejli ue nehari ila tarikunm jatruku bi hajrin ja rahmanu” Mbeshtetem ne fjalët e plot atë Allahut te cilat nuk I kap asgjë qe sundon toka dhe I cthururi nga e keqa e çdo gjeje qe ka krijuar dhe nga e keqa e çdo gjeje qe zbret nga qielli dhe nga e keqa e çdo gjeje qe ngjitet net e dhe nga e keqa e çdo gjej te krijuar ne toke dhe nga e keqa e çdo gjeje qe del prej saj dhe nga joshja e nates dhe ditës përveç vizitorit qe troket me te mirë o Meshirues.

  Parambrotja e shtatembedhjete

  Të thuash ne mëngjes mbrëmje “Eudhu bikelimati lahi et-tamati min gadabihi ue ikabinihi ue min sherri ibadihi ue min hamezadihi shejatini ue en jahduruni”Mbeshtem ne fjalët e plota te Allahut nga zemërimi I Tij dhe dënimi I Tij nga e keqa e krijesave te Tij nga cytjet e shejtanit dhe qe ai te me mbikqyre.

  Parambrotja e tetembedhjete

  Të thuash mëngjes e dhe ne mbrëmje
  Allahume in-ni eudhu binexhi hike elkerin ue kelimatike et-tamati min sherri ma ente akidhunibun binasijetihi Allahume ente tekshifu elmetheme uel magreme,Allahume inehu la juzemuemu ue la juhhlefu ua deku sbhaneke ue bihamdike”
  O Allah unë mbeshtem ne madheshtine tënde bujare me fjalët e tua te plota nga e keqa e asaj qe ti e merr prej balukesh.o Allah ti zbulon mëkatin dhe humbjen.o Allah me te vërtetë ushtria jote nuk shpartallohet dhe premtimi yt nuk shkelet .I lartesaur dhe I falenderuar qofsh ti o Zot.

  Parambrotja e nentembedhjete

  Të thuash ne mëngjes dhe ne darke
  Eudhu bi uexh hi lahi adhijm eledhi la shejun eadhemu min hu ue bi kelimatihi lahi tamati eleti la ju xheuizuhune berrun ue la faxhir ue bi esmailahi elhusna kuliha ma alimtu minha ue ma lem alem min sherri ma halaka ue dheree ue beree ue mi sherri kuli-lidhi sherrin la utijktu sherrehu ue min sherri kul-li dhi sherrim ente ahidhun binasijetihi in-ne rab-bi ala siratin mustekim”
  Mbeshtetm ne madheshtine Allahut tek I cili nuk ka gjë me te madhe se aid he me fjalët e plot atë tij nuk I kap ato asgjë qe sundon toka dhe I cthururi dhe me emrat e bukur te tij me ata qe I did he ata qe nuk I di nga e keqa e çdo gjeje qe ka krijuar dhe nga e keqa e çdo gjej qe ka te keqen dhe qe nuk e erpballoj te keqen e saj dhe nga e keqa e çdo të keqe Brenda saj dhe e more atë prej balukesh me te vërtetë Zoti im e di rrugën e drejtë.

  Parambrotja e njezete

  Të thuash ne mëngjes dhe ne mbrëmje
  Tahasentu bilahi la ilahe ila hu ilahi rue ilahu kul-li shejin ue itesemtu birabij ue rasbi kul-li shejin ue teuekeltu alal haj-ji eledhi la jemutu ue stedfatu eshere bla hauli ue la kueti ila bilah hasbi Allahu ue nimel ue kil hasbirab-bi minelaibadi hasbielhakaliku nin elmakluki hasbiraziku ninel narzuku hasbi eledhi bijedihi melekutu kul-li shejin ue hue-ue juxhiru ue la juxharu alejhi hasbi Allahu la ilahe ila hu ue alejhi teuekeltu ue hu-ue rab-bil arshil adhijm”
  Jam I siguruar te ALlahu tek I cili nuk ka Zot tjetër për veç Tij Ai është Zoti im dhe Zoti I çdo gjeje dhe I permbahemi me vendosmëri Zotit tim dhe Zotit te çdo gjej jam I mbeshtetur tek I gjalli I cili nuk vdes dhe kerkoj ta largoj te keqen ma ansje ndryshim dhe fuqi veçse me ndihmën e eAllahut.Me mjafton mua Zoti nga roberit me mjafton sa mbështetës I mirë është ai.Me mjafton mua Zoti nga roberit me mjafton mua krijuesi nga krijesat me mjafton mua furnizuesi nga te furnizuarit me mjafton mua Ai ne doren e te cilit ndodhen mbreterit e cedo gjeje dhe ai mbron dhe nuk kërkon mbrotje.Me Mjafton Allahu nuk ka Zot tjetër përveç Tij tek ai jam mbeshtetur Ai është Zoti I Arshit të madh.

  Modele pune për zgjidhjen e lidhjes

  Rastet dhe mynyrat janë te shumta por do të permendim vetëm një.
  Me erdhi mua një djalosh me villain e tij I cili ishte martuar qe prej dy javësh por ai nuk kishte mundësi te kontaktonte me gruan e tij dhe shkoi tek fallxhoret dhe mashtruesit por pa dobi.Kur dëgjova se ai ka shkuar tek ata kërkova prej tij qe te pendohet me një pendim te sinqqerte dhe tu pergenjshtroje këta mashtruesa ne mynyre qe te poshterohet prijesi I tij dhe qe te sjelle dobi atij kurimi.dhe ai më tha mua pasi shkova tek ata me është shtruar vendosmeria ndaj pergenjshtrimit të tyre mashtrimit dhe dobesise se tyre.Pasi I kendova atij kuran dhe kerkovaprej tij shtatë gjethe nga sidri jeshil por nuk dhanë dobi.Atëherë mora shtatë gjethe nga pema e kafurit e pastaj I copetuam pastaj u hudhem ne ujë dhe I kendova ajetin 255 te syres bekare dhe dy suret e fundit te kuranit(Felek-Nas) pastaj I thashë qe ta pije dhe te lahet me te e veproi këtë dhe u prish magjia e tij dhe u zgjdh nyja e tij ne moment.Falenderimi I takon Allahut për çdo miresi.

  Magjia e lidhjes kthehet në marrëzi

  Ishte djalosh I mencur por ditën qe hyri ne gruan tij u shnderua gjendja e tij dhe u perball me magjine e lidhjes.Pastaj kjo magji u shnderrua ne magji dhe shndërrimi I rasteve po ndodhin shumë për shkak te injorances se magjistareve ndaj berjes magji.një rast injoraces se magjistarit është kur gruaja shkoi tek magjistari për ti bërë magji bashkeshortit te saj për ti neveritur të gjitha gratë me perjashtim te saj dhe net e vërtetë ndodhë kundërta.ia pergatiti asaj magjine dhe ja vendosi ajo burrit te saj ne ushqim atëherë bashkeshortit te saj iu neveriten të gjitha gratë me perjashtim te saj dhe ne te vërtetë ndodh e kundërta.ia [pergatiti asaj magjine dhe ia vendosi ajo burrit te saj ne ushqim atëherë bashkeshortit te saj iu neveriten të gjitha gratë e deri dhe gruaja e tij.dhe jo vetëm kaq por e divorcoi atë.Atëherë shkoi gruaja përsëri tek magjistari për tia zgjidhur magjine mierepo ai kishte kohe qe kishte vdekur.E rëndësishme është se djaloshi binte e rrezohej mbi fytyren e tij ecte ne atë vend dhe bertiste si I cmendur.kur iu lexua kuran ne ujë me sider e piu atë e u la dhe u sherua dhe shkoi tek familja e tij shëndoshë e mirë dhe falenderimet e takojne Allahut te vetëm e te pashok.
  Jakub el-Makfufi ka thënë: "Person i sinqertë është ai i cili i fsheh veprat e tij të mira sikurse që i fsheh veprat e tij të liga."

  "...e kush iu përmbahet dispozitave të All-llahut, atij Ai i hap rrugë,
  3. dhe e furnizon atë prej nga nuk kujton fare
  ." (Et-Talak, 2-3)

 2. Për këtë postim, ju falënderohen 2 Përdorues në vijim:


 3. #22
  Grafika e Muhammed
  Muhammed nuk është i/e kyçur Moderator Mbikqyrës
  Data e Anëtarësimit
  28-01-2005
  Postimet
  1,740
  All-llahu të shpërbleftë
  2,835
  Falënderuar 4,351 herë në 1,205 Postime
  Rep Fuqia
  1610

  Re: Magjia, syri i keq dhe sherimi i tyre!

  Mjekimi i syrit

  Argumenta nga kurani i nderuar për ndikimin e syrit

  Ajeti 67-68 sure Jusuf

  67. Po ai (Jakubi) tha: "O bijt e mi, mos hyni (në Egjipt) për një derë, po hyni nëpër dyer të ndryshme. Unë nuk mund të largoj prej jush asnjë send nga caktimi i All-llahut, vendimi nuk është i tjetërkujt vetëm i All-llahut, vetëm Atij iu kam mbështetur dhe vetëm Atij le t'i mbështeten ata që besuan.
  68. Dhe ata hynë ashtu si i porositi babai i tyre, po ajo nuk ishte gjë që do t'u ndihmonte asgjë nga caktimi i All-llahut, përveç një dëshire të Jakubit që e kishte në vete dhe e kreu. Po ai (Jakubi) ishte i dijshëm për të, ngase Ne e kemi mësuar për atë, por shumica e njerëzve nuk e dinë.

  Ka then Ibn Kethiri rahimuallah ne komentin e këtyre ajetetve Allahu na lajmeron neve për jakubin a.s se ai I urdhëroi bijte e tij kur bashke me vellane e tyre benjaminin I pergatiti për te hyrë ne egjypt qe të mos hynin te gjithë nga një dere port e hynin nga dyer të ndryshme.Siç tha Ibn Abasi Muhamed ibn kabb muxhahidi ed-dahak katade dhe suddi.Ai u frikesau se mos ata I godiste syri sepse ata ishin te bukur dhe me emër te mirë.
  Dhe syri është I vërtetë dhe rrezon kaloresin nga kali e thenia “Unë nuk mund të largoj prej jush asnjë send nga caktimi i All-llahut, vendimi nuk është i tjetërkujt vetëm i All-llahut, vetëm Atij iu kam mbështetur dhe vetëm Atij le t'i mbështeten ata që besuan”

  Tregon porosia qe u dha dhe se ruajtja nga këto gjëra nuk e tregojnë percaktimin e Allahut e Allahu nëse do diçka ajo nuk e ndryshohet e nuk ndalohet.

  Ajeti 51 kalem
  51. E ata që nuk besuan gati sa nuk të zhdukin ty me shikimet e tyre, kur e dëgjuan Kur'anin, e (nga inati) thanë: "Ai është i marrë!"

  Tha Ibn Kethiri se ka then Ibn Abasi dhe Muaxhahidi etj se fjala “ Do te zhdukin me shikimet e tyre “ d.m.th. do të hanin ne sy se të kishin cmire nga urretja e tyre nëse nuk do ishte mbrotja e Allahut prej tyre. Ky ajet është argument se ndikimi e goditja e syrit është e vërtetë me lejen e Zotit siç është transmetuar ne shumë hadithe te tjera.

  Argumente nga hadithet e profetit Muhammed Alejhi Selam për ndikimin e syrit.

  Nga Ebu Hurejre r.a transmeton se tha i Derguari i Allahut se “Syri është i vertetete” (Buhariu-Muslimi)

  Nga Aishe r.a trasnmetohet se profeti Alejhi Selam tha “kërkoj mbrotje e Allahut nga syri i keq se syri është i vërtetë
  Transmeton Ibn Maxhe

  Nga Ibn Abasi r.a transmeton se i Dërguari i Allahut ka thënë: "Syri është i vërtetë sikur të kishte diçka qe do shpejtonte kaderin e Allahut do të kishte qenë syri nëse ju kërkojnë qe te laheni atëherë lahuni".transmeton Muslimi.

  Pra ne se ju kërkohet te laheni për ndodnje nga vellezerve tuaj muslimane qe e ka goditur syri plotesojani kerkesen duke u lare.
  Nga Esma bint Emejes r.a tha: O i Dërguari i Allahut bijte e xhaferrit i godet syri e të kërkon tu lexosh atyre për sherim. Tha: "Po nëse do të kishte diçka që do ta shpejtonte caktimin e Allahut do të ishte syri
  Nga Ebu Dheri tha i Derguari i Allahut “Syri ndikon tek burri me lejen e Allahut derisa ai burri gjendet në një vend të lartë e pastaj rrëzohet prej tij

  Nga Ibn Abasi transmetohet se ka thënë i Derguari i Allahut "Syri është i vërtetë e të rrëzon nga lartësia”.

  Nga Xhabiri r.a transmetohet se ka thënë i Derguari i Allahut: "Syri e fut burrin ne varr dhe devene ne tenxhere
  D.m.th. e vdes njeriun dhe e semur devene dhe pastaj duhet ta theresh se mos ngordhi e e gatuan ne tenxhere për ta ngrënë.

  Nga Xhabiri r.a transmetohet se ka thënë i Derguari i Allahut: "Shumica e tyre qe vdesin pas gjykimit te Allahut janë nga përcaktimi i syrit"

  Nga Aishe r.a tha se ishte i Derguari i Allahut qe urdhëronte për kerkimin e leximit nga syri
  Nga Enes ibn Malik r.a transmetohet se “Lejoi i Derguari i Allahut leximin e kuranit për sherim nga syri dhe pickimi qelbi qe del nga te carat e trupit.(pickimi është për çdo pickim gjarpri ose akrepi)

  Nga Umme Seleme r.a transmetohet se i Derguari i Allahut i tha një fshinje ne shtepine e saj qe kishte një njolle ne fytyre. Atë e ka goditur syri lexoji asaj.
  Transmeton: Buhariu dhe Muslimi

  Nga xhabiri r.a transmetohet se Lejoi i Derguari i Allahut leximin për sherim nga gjarpri tek familja e hazim dhe i tha Esma bint Umejes, çfarë ndodh qe po shoh trupat e bijve te vellait tim te dobët mos kanë ndonjë gjë? Ajo i tha jo por syri shpejton tek ata, tha lexoji atyre dhe tregoi atij fëmijut e u tha: "lexohu atyre (kuran)"

  Thëniet e dijetarëve për vërtetësinë e syrit

  Tha hafidh Ibn Kethir: "Ndikimi nga goditja e syrit është vërtetë me lejen e Allahut"
  Tha hafidh Ibn Haxher: "vërtetësia e syrit është se ai është shikim I përzier me cmiren e njeriu me shpirt te keq dhe demtohet ai qe I bie syri."
  Tha Ibn Ethir: "e godet filanin syri nëse armiku e shikon atë ose e ka cmire ndikon tek ai dhe semuret për shkak te tij."
  Tha Ibn Kajimi: "Permbledhja e fjalës se tij Ai qe mohon syrin është injorant."

  Ndryshimi midis syrit dhe ç'mires

  Cmira është e përgjithshme nga syri.
  Syri është I veçantë .jo çdo cmire shte sy e çdo sy është cmire.Për këtë erdhi kerkimi I mbrotjes nga cmira ne suren El Felek.nëse muslimani kërkon mbrotja nga e keqa e cmires hyn net e dhe syri.

  Kjo është permbledhja e kuranit për çdo gjë mrekullia e tij dhe forca sheruese e tij dhe ajo letrare.

  2) Cmira vjen nga urretja e madhe e dëshira e shpresa qe ti ike beagtia atij qe e ka ndërsa syri është si shkak I cuditjes e pelqimit te dickaje te mirë.

  3) Cmira dhe syri shoqerojne njëri-tjetrin ne ndikimin keq tek ai qe e kap cmira apo syri e ndryshojnë ne origjinen e tyre.origjina cmires është djegia e zemrës për shtimin ebegatise se vetes tënde dhe dëshira qe atij tjetrit ti largohet begatia.

  Ndërsa nga origjina e syrit është me shumë cuditje dhe ndezja e shikimit te syrit për pasurinë kafshen ose mbjeljen e tjetrit por pa dëshiruar largimin e asaj gjeje nga I zoti I saj dhe përzihet shikimi me nefsin e kështu ndodh ndikimi nga syri I keq.

  4) Cmirezinjte mundet qe te kenë cmire për një çështje para se të
  ndodhë ajo ndërkohë qe syri nuk godet përveçse kur e shikon objektin.

  5) Njeriu nuk ka cmire pasurinë e tij por veten e tij por I ha ata me sy.

  6) nuk godet cmira përveç nga personat e ndyre ndërsa syri mund te godase dhe nga një person I mirebesimtar si pasoje e cudise se tij për diçka pa dashur ai qe ajo te largohet ose ti prishet te zotit te saj, siç i ndodhi Amir ibn rebijes kur e goditi syri i Sehl Ibn Hunejfe edhe pse Amiri ishte nga te paret ne islam dhe pjesetaret e bedrit, prej atyre qe veçuan syrin nga cmira janë Ibn Xheuzi, Ibn Haxheri, Ibn Kajimi Allahu i mëshiroftë. Është e pëlqyeshme për muslimanin qe nëse shikon diqka qe e çudit te lutet për begati ndaj asaj gjeje qoftë e tij kjo gjë ose e tjerëve sipas thenies se profetit a.s thene Sehl Ibn Hunejfe “A nuk u lute për bereqet ndaj tij” sepse kjo dua e ndalon ndikimin e syrit .(te thoshte Mashallah la kuete ila bilah ose Mashallah tebarekallah.

  Xhindi ha në sy njeriun
  ]Nga ebi Seid el hudrij rat ha se Ishte I derguari I Allahut a.s qe kërkonte mbrotje nga syri I xhindeve pastaj nga syri I njerzve.Kur zbriti surja Felek dhe En-Nas lexonte ato dhe I la lutjet e tjera.

  Nga nëna jonë Ummu Seleme r.a transmeton se Pejgamberi Alejhi Selam pa ne shtepine e saj ne fqinje qe ne fytyren kishte njolle te zeze e tha “kerkoni ti lexohet asaj se atë e ka goditur syri
  Nga këto dy hadithe na qartesohet se syri godet nga xhindi ashtu siç godet syri I njeriut prandaj është detyrë për muslimanin qe te kujtoje Allahun kur heq rroben e tij ose kur shikon veten e tij ne pasqyrë ose ne çdo pune tjetër qe kështu ta largoje veten e tij nga demtimi I syrit te xhindeve.

  Mjekimi i syrit
  Ka disa rrugë për mjekimin e syrit e po përmend prej tyre
  Rruga e pare
  Larja e atij qe te ha ne sy nëse njihet se kush e e ka ngrënë ne sy e urdheron atë te lahet e paswtaj e merr ujin qe ai u la dhe hidhet mbrap atij qe e ka goditur syri I keq e sherohet me lejen e Zotit

  Nga Ebi Sehli ibn Hunejf ne herrar (Elherar është lugine nga luginat e medines) dhe hoqi xhuben Sehli.Amiri ibn Rebija pa tek ai se e skihte lekuren shumë te bardhe e te bukur e tha Amiri si një vajzë qe nuk e ka rrahur dielli filloi te kollitet Sehli dhe iu forcua kola dhe lajmeruan profetin a.s për kollen dhe jut ha atij se Sehli nuk ngrihej atëherë I derguari I Allahut tha-A dyshon tek ndonjë?I then Amer ibn rebija.Dhe e thirri atë profeti a.s e mërzit me te e I tha-Pse te vrase ndonjëri prej jush vellane e vet dhe nuk lutet për bereqet për te dhe I that e lahej.U la Amiri fytyren duart breyllat gjunjet kembet pastaj ia hodhi ujin nga pas dhe u sherua Sehli aty në vend.

  CILESITE E LARJES
  Tha ibn Shibab ez Zuhri .Larja qe na cilesuan dijetaret tanë është .I jepet atij qe e ka marrë ne sy një edhe me ujë e fut doren e aty dhe merr abdes dhe pastaj me këtë ujë hidhet ne koken e atij qe e ka marrë mesysh

  Ligjerimi i larjës së atij që ha ne sy.
  Tha profeti a.s “Syri është I vërtetë dhe nëse do kishte gjë qe do shpejtonte caktimin e Zotit do ta shpejtonte syri. Nëse dikujt prej jush I kërkohet te lahet le të lahet(muslimi)
  Nga Aishe a.s trans se urdherohej e merrte abdes ai qe hante ne sy dhe pastaj lahej me te I godituri nga syri.

  Rruga e dytëVendos doren ne koken e atij qe e goditi syri e lexon –
  Bismilahi erkike Allahu jeshfike min kul-li dain ju dhike ue min kul-li nefsin ue ajnin hasidin Allahu jeshfike bismilahi urkike.
  Me emrin e Allahut lexoj I cili te sheron nga çdo semundje qe te sjell dem dhe prej çdo shpirti dhe syri cmirekeq Allahu sheron me emrin e tij lexoj.

  Rruga e tretë
  Vendos doren ne koken e te semurit e thua
  Bismilahi jubrike min kul-li dain jeshfike ue min sherri hasidin iadha hasede ue min kul-li dhi ajnin.
  Me emrin e Allahut ruhem prej çdo të keqe qe te sjell dem dhe prej çdo cmirekeqi qe ka cmire dhe prej çdo msyri te keq.

  Rruga e katërt
  Vendos doren tek koka e te semurit dhe thua
  Allahume rab-be nasi edhhebil bas shfij enete shafij la shafea ila shifauke shifaean la jugadiru sekamen.

  Rruga pestë
  Vendos doren ne vendin qe dhemb dhe lexon suret
  Ihlas
  Felel
  En-Nas


  Rruga gjashtëMerr një edhe me ujë dhe lexon tre suret e fundit te kuranit qe I pemrnedem me lart pastaj thua duanë e nr 4 (tre herë)
  Bismilahi erkike Allahu jeshfike min kul-li dain ju dhike ue min kul-li nefsin ue ajnin hasidin Allahu jeshfike bismilahi urkike.
  (Me emrin e Allahut lexoj I cili te sheron nga çdo semundje qe te sjell dem dhe prej çdo shpirti dhe syri cmirekeq Allahu sheron me emrin e tij lexoj.
  pAstaj derdh edhe me ujë ne koken e te semurit qe e ka godit syri njeheresh pastaj qe uji ti lage te gjithë trupin dhe sherohet me lejen e Zotit.

  Shembulli i mejkimit të syrit

  Foshnja që refuzonte gjirin e nënes ose qan natën

  Isha duke vizituar disa te aferm e me thanë se tek ta një fëmijë refuzonte gjirin e nenes qe prej disa diteshe me pare pinte normalisht.U thashë me sillini femijen ma sollen dhe I lexova suret e fundit te kuranit dhe duate qe I pemendem.Pastaj ju thashë cojeni tek nëna e me pas me thanë se filloi te pinte gji si me pare me miresine e Zotit fuqiplote.Po të njeten gjë mund te bëjmë me fëmijët qe qajne naten shumë.

  Femija që nuk fliste

  Sihte një fëmijë qe fliste bukur mes shokeve e kolegeve të tyre ne shkollën 8 vjeçare.Fliste ne emër të tyre nëpër mbrëmje e festa e mbante ligjerime para njerzve.Por një ditë prej ditesh u ngrys memec.nuk duroi I jati e shkoi në spital dhe doktoret filluan te bënin analizat e radiskopi por pa sukses dhe ma sollen mua atë e pashë .Për pak me lotuan gjak sytë sikur mos e permblidhja veten sepse e njihja atë nga aktiviteti I tij dhe shakthtesia e tij,E peyta babin e tij dhe me tregoi historin e djalit se sa kishte qe ishte sëmurë.mesova se djalin e ksihte goditur syri dhe I lexova tre suret e fundit te kuranit pastaj I lexova ne ujë leximin e syrit dhe I thashë babit te tij lahej djali nga ky ujë e te pinte prej tij për shtatë ditë e pastaj të vinte prapë tek unë.Pastaj mbas 7 ditë djali erdhi I sheruar dhe I mesova atij disa metoda parandalimi mbrojtese qe te thoshtre mengje se mbrëmje lutjet qe te mbrohej nga syri I keq.(shikoni tek mburoja e muslimanit)
  Jakub el-Makfufi ka thënë: "Person i sinqertë është ai i cili i fsheh veprat e tij të mira sikurse që i fsheh veprat e tij të liga."

  "...e kush iu përmbahet dispozitave të All-llahut, atij Ai i hap rrugë,
  3. dhe e furnizon atë prej nga nuk kujton fare
  ." (Et-Talak, 2-3)

 4. Për këtë postim, ju falënderohen 3 Përdorues në vijim:


 5. #23
  Grafika e Muhammed
  Muhammed nuk është i/e kyçur Moderator Mbikqyrës
  Data e Anëtarësimit
  28-01-2005
  Postimet
  1,740
  All-llahu të shpërbleftë
  2,835
  Falënderuar 4,351 herë në 1,205 Postime
  Rep Fuqia
  1610

  Re: Magjia, syri i keq dhe sherimi i tyre!

  Mjekimi

  Vendos doren tek koka e semurit dhe lexon kuran me ze.
  “Eudhu bil-lahi minesh-shejtanirr-rraxhim min hemzihi ue nefhihi nefthihi Bismil-Lahirr-rrahmanirr-rrahim

  Lexo:

  Suren el Fatiha

  Bismil-Lahirr-rrahmanirr-rrahim
  4 ajetet e par atë sures El-Bekare
  Pastaj Eudhu bil lahi minesh shejtanirr rraxhim …………….
  Ajetin 102 e suren El Bekare
  Pastaj Eudhu bil lahi minesh shejtanirr rraxhim …………….
  Ajetet 163-164 e sures El Bekare
  Pastaj Eudhu bil lahi minesh shejtanirr rraxhim …………….
  Pastaj ajetin 255 te syres El-Bekare
  Pastaj Eudhu bil lahi minesh shejtanirr rraxhim …………….
  Pastaj ajetin 285-286 te sures El Bekare
  Pastaj Eudhu bil lahi minesh shejtanirr rraxhim …………….
  Ajetet 18-19 te sures Ali Imran
  Pastaj Eudhu bil lahi minesh shejtanirr rraxhim …………….
  Ajetet 54-56 te syres El-Arafe
  Pastaj Eudhu bil lahi minesh shejtanirr rraxhim …………….
  Ajetet 117-122 te syres el-Arafe (I perserit këto shumë herë sidomos ajetin 120 30 herë)
  Pastaj Eudhu bil lahi minesh shejtanirr rraxhim …………….
  Ajetet 81-82 te sures Junus( e këtë e perserit shumë)
  Pastaj Eudhu bil lahi minesh shejtanirr rraxhim …………….
  Ajetin 69 te sures Taha ( edhe këtë e perserit shumë)
  Pastaj Eudhu bil lahi minesh shejtanirr rraxhim …………….
  Ajetin 115-118 te sures Muminun
  Pastaj Eudhu bil lahi minesh shejtanirr rraxhim …………….
  Ajetet 1-10 te sures Saffate
  Pastaj Eudhu bil lahi minesh shejtanirr rraxhim …………….
  Ajetet 29-32 te sures Ah-kaf
  Pastaj Eudhu bil lahi minesh shejtanirr rraxhim …………….
  Ajetet 33-36 vte sures Rrahman
  Pastaj Eudhu bil lahi minesh shejtanirr rraxhim …………….
  Ajetet 21-24 te sures El Hasher
  Pastaj Eudhu bil lahi minesh shejtanirr rraxhim …………….
  Ajetet 1-9 te sures Xhin
  Pastaj Eudhu bil lahi minesh shejtanirr rraxhim …………….
  Suren ihalas
  Pastaj Eudhu bil lahi minesh shejtanirr rraxhim …………….
  Suren Felek
  Pastaj Eudhu bil lahi minesh shejtanirr rraxhim …………….
  Suren En-Nas


  Këto sure kendohen arabisht por nëse dikush deshiron mund ti lexoje dhe ne shqip. Por me mirë është ti degjoje ose kendoje ne arabisht.

  “Eudhu bil-lahi minesh-shejtanirr-rraxhim min hemzihi ue nefhihi nefthihi Bismil-Lahirr-rrahmanirr-rrahim

  1. Fatiha
  1. Me emrin e All-llahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit!
  2. Falënderimi i takon All-llahut, Zotit të botëve!
  3. Mëshiruesit, Mëshirëbërësit!
  4. Sunduesit të Ditës së Gjykimit (përgjegjësisë-shpërblimit)!
  5. Vetëm Ty të adhurojmë dhe vetëm te Ty kërkojmë ndihmë!
  6. Udhëzona (përforcona) në rrugën e drejtë!
  7. Në rrugën e atyre, të cilët i begatove me të mira, jo në të atyre që kundër veti tërhoqën hidhërimin, e as në të atyre që e humbën veten!

  “Eudhu bil-lahi minesh-shejtanirr-rraxhim min hemzihi ue nefhihi nefthihi Bismil-Lahirr-rrahmanirr-rrahim

  2. Bekare
  1. Elif, Lam, Mim
  2. Ky është libri që nuk ka dyshim në te (sepse është prej All-llahut) është udhëzues për ata që janë të devotshëm.
  3. Të cilët e besojnë të fshehtën, e kryejnë faljen (namazin) dhe prej asaj që Ne u kemi dhënë, ata japin (zeqat, sadaka etj.).
  4. Dhe ata, të cilët besojnë në atë që t'u shpall ty, dhe në atë që është shpallur para teje, dhe që janë të bindur plotësisht për (jetën e ardhshme në) botën tjetër (Ahiretin).

  “Eudhu bil-lahi minesh-shejtanirr-rraxhim min hemzihi ue nefhihi nefthihi Bismil-Lahirr-rrahmanirr-rrahim

  102. (E hodhën librin e Zotit) E ndoqën atë që e thonin djajt në kohën e sundimit të Sulejmanit. Po Sulejmani nuk ishte i pafé, djajt ishin të pafé, sepse u mësonin njerëzve magjinë. (ndoqën) Edhe çka u zbriti në Babil dy engjëjve, Harutit dhe Marutit. E ata të dy nuk i mësonin askujt (magjinë) para se t'i thonin: "Ne jemi vetëm sprovë, pra mos u bën i pa fé!" E, mësonin (njerëzit) prej atyre dyve atë (magji) me çka ndanin burrin prej gruas së vet, por pa lejën e All-llahut me atë askujt nuk mund t'i bënin dëm dhe ashtu mësonin çka u sillte dëm e nuk u sillte dobi atyre. E ata (jehuditë) e kanë ditur se ai që (hodhi librin) e zgjodhi atë (magjinë), ai në botën tjetër nuk ka ndonjë të drejtë (në mëshirën e Zotit). Po ta dinin, ata se për ç'ka e shitën vetveten, ajo është shumë e keqe.

  “Eudhu bil-lahi minesh-shejtanirr-rraxhim min hemzihi ue nefhihi nefthihi Bismil-Lahirr-rrahmanirr-rrahim

  163. Zoti juaj (që meriton adhurim) është Një, All-llahu, nuk ka zot pos Atij që është mëshirëplotë, gjithnjë mëshiron.
  164. Është fakt se në krijimin e qiejve e të tokës, në ndërrimin e natës e të ditës, të anijes që lundron në det që u sjell dobi njerëzve, në atë shi që e lëshon All-llahu prej së larti e me të ngjall tokën pas vdekjes së saj dhe përhapë në te nga çdo lloj gjallese, në qarkullimin e erërave dhe reve të nënshtruara mes qiellit e tokës, (në të gjitha këto), për një popull që ka mend ka argumenta.

  “Eudhu bil-lahi minesh-shejtanirr-rraxhim min hemzihi ue nefhihi nefthihi Bismil-Lahirr-rrahmanirr-rrahim

  255. All-llahu është një, nuk ka zot tjetër përveç Atij. Ai është mbikqyrës i përhershëm dhe i përjetshëm. Atë nuk e kap as kotja as gjumë, gjithçka ka në qiej dhe në tokë është vetëm e Tij. Kush mund të ndërmjetësojë tek Ai, pos me lejen e Tij, e di të tashmen që është pranë tyre dhe të ardhmen, nga ajo që Ai di, tjerët dinë vetëm aq sa Ai ka dëshiruar, Kursija e Tij (dija-sundimi) përfshijnë qiejt dhe tokën. Kujdesi i Tij ndaj të dyjave, nuk i vjen rëndë, Ai është më i larti, më i madhi

  “Eudhu bil-lahi minesh-shejtanirr-rraxhim min hemzihi ue nefhihi nefthihi Bismil-Lahirr-rrahmanirr-rrahim"

  285. I dërguari i besoi asaj që iu shpall prej Zotit të tij, e ashtu edhe besimtarët. Secili i besoi All-llahut, engjëjve të Tij, shpalljeve të Tij, të dërguarve të Tij. Ne nuk bëjmë dallim në asnjërin nga të dërguarit e Tij, dhe thanë: "Iu përgjigjëm thirrjes dhe respektuam urdhërin. Kërkojmë faljen tënde o Zoti ynë! Vetëm te Ti është ardhmëria jonë".
  286. All-llahu nuk e obligon asnjë njeri përtej mundësisë së tij, atij (njeriut) i takon ajo që e fitoi dhe atij i bie ajo (e keqe) që e meritoi. "Zoti ynë, mos na dëno nëse harrojmë ose gabojmë! Zoti ynë, mos na ngarko neve barrë të rëndë siç i ngarkove ata që ishin para nesh! Zoti ynë, mos na ngarko me atë për të cilën ne nuk kemi fuqi! Na i shlyej mëkatet, na i mbulo të këqijat, na mëshiro. Ti je mbrojtësi ynë, na ndihmo kundër popullit pabesimtar!

  “Eudhu bil-lahi minesh-shejtanirr-rraxhim min hemzihi ue nefhihi nefthihi Bismil-Lahirr-rrahmanirr-rrahim"

  3. Ali Imran
  18. All-llahu vërtetoi se nuk ka zot tjetër përveç Tij, e dëshmuan edhe engjëjt e dijetarët, dhe se Ai është Zbatues i drejtësisë. Nuk ka zot përveç Tij, Fuqiplotit e të Urtit.
  19. Feja e pranueshme tek All-llahu është Islami, e atyre që u është dhënë libri, pasi mësuan për të vërtetën, vetëm nga zilia mes vete kundërshtuan. E kush mohon argumentet e All-llahut, le ta dijë se All-llahu shpejtë do t'i japë llogarinë

  “Eudhu bil-lahi minesh-shejtanirr-rraxhim min hemzihi ue nefhihi nefthihi Bismil-Lahirr-rrahmanirr-rrahim"

  7. Araf
  54. Vërtet, Zoti juaj, All-llahu, është Ai që krijoi qiejt dhe tokën brenda gjashtë ditësh, pastaj qëndroi mbi Arshin, Ai e mbulon ditën me natën, që me të shpejtë e kërkon atë (mbulimin e dritës së ditës), edhe dielli, edhe hëna e edhe yjet i janë nënshtruar sundimit të Tij. Ja, vetëm Atij i takon krijimi dhe sundimi. I madhëruar është All-llahu, Zoti i botëve.
  55. Luteni Zotin tuaj të përulur e në heshtje, pse Ai nuk i do ata që e teprojnë.
  56. Mos bëni çrregullime në tokë pas rregullimit të saj (me të ardhur të pejgamberëve) dhe luteni Atë duke pasur frikë (dënimin) dhe duke shpresuar (mëshirën). S'ka dyshim se mëshira e All-llahut është pranë atyre të mirëve.

  “Eudhu bil-lahi minesh-shejtanirr-rraxhim min hemzihi ue nefhihi nefthihi Bismil-Lahirr-rrahmanirr-rrahim"

  117. E Ne e frymëzuam Musain (duke i thënë): "Hidhe shkopin tënd!" Kur qe, ai gëlltiste atë që kishin magjepsur.
  118. Atëherë u dëshmua e vërteta dhe u zhduk ajo që kishin përgatitur.
  119. Aty u mundën ata (magjistarët dhe faraoni) dhe u kthyen të poshtëëruar.
  120. E magjistarët u hodhën (u përulën) në sexhde.
  121. Dhe thanë: "Ne i besuam Zotit të gjithësisë,
  122. Zotit të Musait dhe të Harunit!"

  “Eudhu bil-lahi minesh-shejtanirr-rraxhim min hemzihi ue nefhihi nefthihi Bismil-Lahirr-rrahmanirr-rrahim"

  10. Junus
  75. Pastaj, pas tyre dërguam Musain dhe Harunin me argumentet tona, te Faraoni dhe paria e rrethit të tij, po ata paraqitën kryelartësi, pse ishte popull që bënte krime.
  76. E kur u erdhi atyre e vërteta e sigurt nga Ne, ata thanë: "Kjo nuk është tjetër pos magji e qartë".
  77. Musai tha: "A të vërtetës i thoni magji? A magji është kjo? Magjistarët nuk shpëtojnë?"
  78. Ata thanë: "Mos erdhe të na largosh nga ajo (feja) që e gjetëm te prindërit tanë, për t'ju mbetur juve dyve madhështia në tokë? Po ne nuk ju besojmë juve dyve".
  79. Faraoni tha: "Sillmëni mua të gjithë magjistarët e aftë".
  80. E kur erdhën magjistarët, Musai u tha: "Hidhni ç'keni për të hedhur".
  81. E kur i hodhën ata, Musai u tha: "Kjo që e sollët ju tash, vërtet është magji!" Po All-llahu do ta asgjësojë këtë, sepse All-llahu nuk e përkrah veprën e të prishurve.
  82. Dhe me argumentet e veta All-llahu e fuqizon të vërtetën, ndonëse e urrejnë të pabesët.

  “Eudhu bil-lahi minesh-shejtanirr-rraxhim min hemzihi ue nefhihi nefthihi Bismil-Lahirr-rrahmanirr-rrahim"

  20. Ta Ha
  57. (Atëherë faraoni) Tha: "O Musa, a mos na ke ardhur që me magjinë tënde të na nxjerrësh prej tokës sonë (prej Egjiptit)?
  58. Edhe ne do të kundërvihemi me një aso magjie, pra cakto një kohë dhe një vend që do të na përshtatet, e që nuk do ta thyenim as ne as ti".
  59. (Musai) Tha: "Koha e caktuar le të jetë dita e festës në mënyrë që njerëzit të tubohen paradite".
  60. Faraoni u kthye dhe tuboi magjistarët e vet dhe doli në kohën (dhe vendin) e caktuar.
  61. Atëherë Musai u tha atyre (magjistarëve): "Mjerimi është juaji, prandaj mos shpifni ndaj All-llahut ndonjë gënjeshtër e t'ju shkatërrojë me ndonjë dënim, se pa dyshim ai që shpif ka dështuar keq".
  62. Ata (magjistarët) polemizuan për çështjen e tyre, por bisedën e bënë fshehurazi (nga masa).
  63. Ata pastaj (pas bisedës së fshehtë) thanë: "Këta të dy janë magjistarë, që me magjinë e tyre duan t'ju nxjerrin nga toka juaj dhe ta zhdukin drejtimin (ideologjinë) tuaj që pa dyshim është më i drejti".
  64. Pra, (meqë janë magjistarë) ju vendosni seriozisht çështjen tuaj dhe dilni në shesh tok të bashkuar, e ai që triumfon sot, ai ka arritur suksesin.
  65. Ata thanë: "O Musa, do të hedhësh ti apo ne po hedhim të parët?"
  66. Ai (Musai) tha: "Jo, hidhni ju!" Kur ja, atij iu duk se nga ajo magji e tyre litarët dhe shkopinjtë lëviznin (si gjarpërinj).
  67. E Musai ndjeu në vete njëfarë frikë.
  68. Ne i thamë atij: "Mos kr frikë, është më se e sigurt se ti do të jesh triumfues!"
  69. Tani hidhe atë që e ke në dorën tënde të djathtë (shkopin), që t'i gëlltisë ato që i bënë ata, sepse ajo që bënë ata nuk është asgjë tjetër pos mashtrim magjistari, e magjistari nuk do të ketë sukses kudo qoftë.
  70. Atëherë (kur shkopi i Musait i gëlltiti) magjistarët u hodhën në sexhde e thanë: "Ne i besuam Zotit të Harunit dhe të Musait!"
  71. Ai (faraoni) tha: "A i besuat atij para se t'u japë unë leje? Ai (Musai) është prijës i juaj, i cili ua mësoi magjinë, unë do t'ua pres duart e këmbët tërthorazi e do t'u var në trungujt e hurmave, e atëherë ju do ta kuptoni se cili prej nesh ka dënim më të ashpër e më të vazhdueshëm?"
  72. Ata thanë: "Pasha Atë që na krijoi, nuk të japim përparësi ty ndaj argumenteve që na erdhën, e ti bëje atë që mendon ta bësh, dhe mund ta zbatosh vetëm atë që i takon jetës së kësaj botë!"
  73. Ne i besuam Zotit tonë që Ai të na i falë gabimet dhe magjinë, me të cilën ti na detyrove. All-llahu është më i miri (në të shpërblyerit) dhe më i përjetshmi (në të dënuar)!
  74. Ai që i paraqitet Zotit të vet si kriminel, e ka xhehennemin, në të cilin as nuk vdes as nuk jeton.
  75. Ndërsa ai që i paraqitet Atij besimtar e që ka bërë vepra të mira, të tillët i presin merita të larta.

  “Eudhu bil-lahi minesh-shejtanirr-rraxhim min hemzihi ue nefhihi nefthihi Bismil-Lahirr-rrahmanirr-rrahim"

  23. Muminun
  115. A menduat se Ne ju krijuam kot dhe se ju nuk do ktheheni te Ne?
  116. I lartë është All-llahu, Sunduesi i vërtetë, nuk ka zot tjetër pos Tij, Zot i Arshit bujar.
  117. E kush adhuron me All-llahun edhe ndonjë zot tjetër, për të cilin nuk ka kurrfarë fakti, përgjegjësia e tij është para Zotit të vet, e mohuesit nuk do të shpëtojnë.
  118. E ti thuaj: "O Zoti im, më fal e më mëshiro, se Ti je më mëshiruesi i mëshiruesve!"

  “Eudhu bil-lahi minesh-shejtanirr-rraxhim min hemzihi ue nefhihi nefthihi Bismil-Lahirr-rrahmanirr-rrahim"

  37. Safat
  1. Pasha të radhiturit (melaiket), që në rreshta (safa) qëndrojnë.
  2. Dhe nxituesit, që me nxitim shtyjnë.
  3. Dhe pasha lexuesit, që lexojnë përkujtimin.
  4. Është e vërtetë se Zoti juaj është vetëm Një.
  5. Zot i qiejve dhe i tokës e çka ka mes tyre dhe Zoti i lindjeve (të yjeve).
  6. Vërtetë, Ne kemi stolisur qiellin më të afërt (të Dunjasë) me bukurinë e yjeve.
  7. Dhe me mbrojtje prej çdo djalli të prishur.
  8. Ashtu që nuk mund të përgjojnë parinë më të lartë (engjëjt më të zgjedhur), pse gjuhën me shkëndija nga të gjitha anët.
  9. Ata janë të përzënë dhe do të kenë një dënim të përhershëm.
  10. Përveç atij që rrëmben vrullshëm, po atë e ndjek ylli që e djeg.

  “Eudhu bil-lahi minesh-shejtanirr-rraxhim min hemzihi ue nefhihi nefthihi Bismil-Lahirr-rrahmanirr-rrahim"

  46. Ahkaf
  29. (Përkujto) Kur disa prej exhinëve i drejtuam te ti që ta dëgjojnë Kur'anin dhe kur u afruan dhe e dëgjuan atë, thanë: "Heshtni!" dhe kur u krye, u kthyen te populli i vet dhe e këshilluan.
  30. Thanë: "O populli ynë, ne dëgjuam një libër të shpallur pas Musait, që vërteton atë para tij, që udhëzon në të vërtetën dhe në rrugën drejtë!"
  31. O populli ynë, përgjigjuni thirrësit të All-llahut dhe besoni atij! Ai ua falë mëkatet tuaja dhe ju shpëton prej një dënimi plot vuajtje.
  32. E kush nuk i përgjigjet atij që thërret në rrugën e All-llahut, ai nuk është i pamposhtur në tokë dhe pos Atij, ai nuk ka mbrojtës, të tillët janë në një humbje të hapët!"

  “Eudhu bil-lahi minesh-shejtanirr-rraxhim min hemzihi ue nefhihi nefthihi Bismil-Lahirr-rrahmanirr-rrahim"

  55. Rrahman
  33. O turmë e xhinëve dhe e njerëzve, nëse keni mundësi të dilni përtej kufijve të qiejve e të tokës, depërtoni pra, po nuk mundeni vetëm me ndonjë fuqi të fortë (por ju nuk e keni atë).
  34. E, cilën të mirë të Zotit tuaj po e mohoni?
  35. Juve dy grumbujve u derdhet përmbi flakë zjarri dhe do t'u derdhet rem i shkrirë e nuk do të keni mundësi të mbroheni.
  36. E, cilën të mirë të Zotit tuaj po e mohoni?

  “Eudhu bil-lahi minesh-shejtanirr-rraxhim min hemzihi ue nefhihi nefthihi Bismil-Lahirr-rrahmanirr-rrahim"

  59. Hashr
  21. Sikur Ne ta zbritnim këtë Kur'an mbi ndonjë kodër, do ta shihje atë të strukur e të çarë prej frikës nga All-llahu. Këta janë shembuj që ua shkoqisim njerëzve, që ata të mendojnë.
  22. Ai është All-llahu që nuk ka zot tjetër; vetëm Ai, që e di të fshehtën dhe të dukshmen, Ai është Mëshiruesi, Mëshirëbërësi!
  23. Ai është All-llahu që nuk ka zot tjetër përveç Tij, sundues i përgjithshëm, i pastër (prej të metave që i mvishen), shpëtimtar (që i shpëton njerëzit prej ndëshkimit të padrejtë), sigurues (që i siguroi njerëzit me premtimin e vet dhe pejgamberët me mrekulli) mbikëqyrës (që mbikëqyr dhe përcjell çdo send), i plotfuqishëm, mbizotërues, i madhërishëm. I lartësuar është All-llahu nga çka i shoqërojnë!
  24. Ai është All-llahu, Krijuesi, Shpikësi, Formësuesi. Të tij janë emrat më të bukur. Atë (All-llahun) e madhëron çka ka në qiej e në tokë dhe Ai është ngadhënjyesi, i urti!

  “Eudhu bil-lahi minesh-shejtanirr-rraxhim min hemzihi ue nefhihi nefthihi Bismil-Lahirr-rrahmanirr-rrahim"

  72. Xhin
  1. Thuaj: "Mua më është shpallur se një grup i vogël nga xhinët i vuri veshin dhe dëgjoi (Kur'anin) dhe (kur u kthyen te të vetët) thanë: "Ne kemi dëgjuar një Kur'an që mahnit,
  2. që udhëzon në të vërtetën, andaj ne i besuam atij dhe Zotit tonë, kurrësesi nuk do t'ia shoqërojmë më askë".
  3. Dhe se lartësia e madhëruar e Zotit tonë nuk është që ka as grua, as fëmijë.
  4. S'ka dyshim se ai mendjelehti jonë fliste të pavërteta ndaj All-llahut.
  5. Ndërsa ne kemi pas menduar se as njerëzit, as xhinët nuk flasin gënjeshtra përkitazi me All-llahun,
  6. Dhe se ka pasur burra prej njerëzve, që kërkonin ndihmë prej disa xhinëve dhe ashtu ua shtonin atyre edhe më shumë arrogancën.
  7. Dhe se ata (njerëzit) kanë menduar, siç keni menduar edhe ju, se All-llahu nuk ka për ta ringjallur askë.
  8. Dhe vërtet, ne kemi hulumtuar ta arrijmë qiellin, po atë e gjetëm përplot roje të forta dhe me shkëndija (zjarri që djeg),
  9. Dhe ne më parë hulumtonim në vendvështrimin për të dëgjuar, e kush përpiqet të dëgjojë tash, ai has në pusinë e shkëndijës së zjarrtë.

  “Eudhu bil-lahi minesh-shejtanirr-rraxhim min hemzihi ue nefhihi nefthihi Bismil-Lahirr-rrahmanirr-rrahim"

  112. Ihlas
  1. Thuaj: Ai, All-llahu është Një!
  2. All-llahu është Ai që çdo krijesë i drejtohet (i mbështetet) për çdo nevojë.
  3. As s'ka lindur kë, as nuk është i lindur.
  4. Dhe Atij askush nuk i është i barabartë.

  “Eudhu bil-lahi minesh-shejtanirr-rraxhim min hemzihi ue nefhihi nefthihi Bismil-Lahirr-rrahmanirr-rrahim"

  113. Felek
  1. Thuaj: I mbështetem Zotit të agimit,
  2. Prej dëmit të çdo krijese që Ai e krijoi.
  3. Dhe prej errësirës së natës kur ngryset plotësisht.
  4. Dhe prej dëmit të atyre që lidhin dhe fryejnë nyja.
  5. Edhe prej dëmit të smirëkeqit kur sipas smirës vepron.

  “Eudhu bil-lahi minesh-shejtanirr-rraxhim min hemzihi ue nefhihi nefthihi Bismil-Lahirr-rrahmanirr-rrahim"

  114. Nas
  1. Thuaj: "Mbështetem (mbrohem) me Zotin e njerëzve!
  2. Sunduesin e njerëzve,
  3. Të adhuruarin e njerëzve,
  4. Prej të keqes së cytësit që fshihet.
  5. I cili bën cytje në zemrat e njerëzve,
  6. Qoftë ai (cytësi) nga xhinët ose nga njerëzit".
  Jakub el-Makfufi ka thënë: "Person i sinqertë është ai i cili i fsheh veprat e tij të mira sikurse që i fsheh veprat e tij të liga."

  "...e kush iu përmbahet dispozitave të All-llahut, atij Ai i hap rrugë,
  3. dhe e furnizon atë prej nga nuk kujton fare
  ." (Et-Talak, 2-3)

 6. Për këtë postim, ju falënderohen 3 Përdorues në vijim:


 7. #24
  Grafika e Muhammed
  Muhammed nuk është i/e kyçur Moderator Mbikqyrës
  Data e Anëtarësimit
  28-01-2005
  Postimet
  1,740
  All-llahu të shpërbleftë
  2,835
  Falënderuar 4,351 herë në 1,205 Postime
  Rep Fuqia
  1610

  Re: Magjia, syri i keq dhe sherimi i tyre!

  [Shkëputur nga: ]

  "Mburoja e muslimanit"

  Këto dua janë shumë te forta nëse njeriu i bën atëherë Zoti i cakton një engjell ta ruaje tërë ditën ose naten qe xhindet mos i afrohen dhe mos i bëjnë keq mos e kapi magjia dhe syri i keq.


  Permendja e mëngjesit dhe mbrëmjes

  Elhamdu lil-ahi vahdeh, ves-salatu ves-selamu ala men la nebijje badeh

  (Falënderimi i takon vetëm All-llahut, mëshira dhe shpëtimi (i All-llahut) qofshin mbi atë pas të cilit s`ka më Pejgamber, Muhamedin [/COLOR  All-llahu La Ilahe il-la huvel-Hajjul-Kajjumu, la te`hudhuhu sinetun ve la nevmun, lehu ma fis-semavati ve ma fil-erdi, men dhel-ledhi jeshfeu indehu il-la bi idhnihi, jalemu ma bëjnë ejdihim ve ma halfehum ve la juhitune bi shej`in min ilmihi il-la bima shae vesi'a Kursijjuhus-semavati vel-erda, ve la jeuduhu hifdhuhuma ve huvel-Alijjul-Adhim.

  (All-llahu është Një, s`ka Zot tjetër përveç Atij, Ai është mbikëqyrës i përhershëm dhe i përjetshëm. Atë nuk e ýzë as kotja as gjumi; Gjithçka ka në qiej dhe në tokë është vetëm e Tij. Kush mund të ndërmjetësojë tek Ai, pos ýme lejen e Tij. Ai di të tashmen që është pranë tyre dhe të ardhmen. Nga ajo që Ai di, të tjerët dinë vetëm aq sa Ai ka dëshiruar. Kursija e Tij përfshin qiejt dhe tokën, kurse kujdesi i Tij ndaj të dyjave nuk i vjen rëndë, Ai ýështë më i Larti, më i Madhi)[TRE HERE)


  TRE SURET E FUNDIT TE KURANIT THUHEN NGA TRE HERE

  SURE IKHLAS

  BISMILAHIRR-RRAHMANIRR-RRAHIM
  THUAJ:ZOTI ESHTE NJE
  AI ESHTE I DOMOSDOSHEM PER CDO KRIJESE
  AS KA LINDUR KE AS NUK ESHTE I LINDUR
  DHE AI ME ASGJE NUK ESHTE I BARABARTE


  SURE FELEK BISMIL-LAHIIRR-RRAHMANIRR-RRAHIM
  THUAJ MBESHTETEM ME ZOTIN E AGIMIT
  PREJ DEMIT TE CDO KRIJESE QE AI KA KRIJUAR
  DHE PREJ DEMIT TE ERRESIRES KUR NGRYSET PLOTESISHT
  DHE PREJ DEMIT TE ATYRE QE LIDHIN E FRYEJNE NYJE(MAGJISTAREVE)
  DHE PREJ DEMIT TE SMIRE KEQIT KUR SIPAS SMIRES VEPRON(SYRI I KEQ)
  KJO ISHTE PER MBROJTJE NGA SYRI I KEQ EDHE MAGJIA

  KURSE PER MBROJTJE NGA XHINET EDHE NJERZIT THUHET KJO SURE

  Sure EN-NAS
  BISMILAHIRR-RRAHMANIRR-RRAHIM

  THUAJ MBESHTETEM ME ZOTIN E NJERZVE
  SUNDUESIN E NJERZVE
  TE ADHURUARIN E NJERZVE
  PREJ TE KEQES SE CYTESIT QE FSHIHET
  I CILI BEN CYTJE NE ZEMRAT E NJERZVE QOFTESI AI CYTESI NGA XHINET OSE NJERZIT


  Asbahna ve asbaha el-Mulku lil-lah vel-hamdulil-lah la Ilahe il-lAll-llahu vahdehu la sherike leh, lehul-mulku ýve lehul-hamdu ve Huve ala kul-li shejin kadir. Rabbi es`eluke-l-hajre ma fi hadhel-jevmi ve hajre ma badehu ve eudhu bike min sherri ma fi hadhel-jevmi ve sherri ma badehu. Rabbi eudhu bike minel-keseli ve su`il-kiber.Rabbi eudhu bike min adhabin fin-nar ve adhabin fil-kabr.

  (E arritëm mëngjesin; e gjithë pasuria i takon All-llahut; falënderimi është për All-llahun, nuk ka të adhuruar ýtjetër përveç All-llahut, i Cili është një dhe i pashoq; Atij i takon sundimi dhe falënderimi; Ai mbi çdo send është i plotfuqishëm. O Zot, prej Teje kërkoj mbarësinë (të mirën) e kësaj ditë dhe të ditëve të tjera dhe prej ýTeje kërkoj mbrojtjen nga e liga e kësaj ditë dhe ditëve të tjera. O Zot, kërkoj mbrojtjen Tënde nga përtacia dhe ýmendjemadhësia. O Zot, më mbro nga dënimi i Xhehennemit dhe nga dënimi i varrit.)

  All-llahume bike esbahna ve bike emsejna ve bike nahja ve bike nemutu ve ilejken-nushur.


  O Zot im, me emrin Tënd e arrijmë mëngjesin dhe me emrin Tënd e arrijmë mbrëmjen, me emrin Tënd ngjallemi dhe me emrin Tënd vdesim dhe te Ti është kthimi)

  All-llahume ente Rabbi la Ilahe il-la ente halakteni ve edhe abduke ve edhe ala ahdike ve vadike mesteta tu eudhu bike min sherri na sanatu eb`u Lekë bi nimetike aleje ve eb`u bi dhenbi fagfir li fe innehu la jagfirudh-dhunube il-la Ente.

  (O All-llah, ti je Zoti im, nuk ka të adhuruar tjetër përveç Teje; Ti më ke krijuar dhe unë jam robi Yt, do të qëndroj besnik ndaj marrëveshjes dhe premtimit Tënd, sa të kem mundësi; Kërkoj mbrojtjen Tënde nga e keqja ýqë kam vepruar, Unë jam mirënjohës ndaj dhuntive Tua, i pranoj mëkatet e mia, andaj më fal, ngase mëkatet nuk i fal askush tjetër përveç Teje)

  All-llahumme inni asbahtu ush-hiduke, ve ush-hidu hamelete ýøArshike ve Melaiketeke ve xhemia halkike, En-neke EnteAll-llahu la Ilahe il-la Ente vahdeke la sherike Lek, ve enne Muhammeden abduke ve resuluke.

  (O Zoti im, u gdhiva, dëshmoj për Ty dhe mbajtësit e Arshit Tënd, melaiket Tua dhe të gjitha krijesat Tua, se vërtetë Ti je All-llahu i Vetëm, s`ka të adhuruar tjetër përveç Teje, Ti je i Vetëm dhe i pashoq dhe dëshmoj se Muhammedi alejhis-selam është rob dhe i dërguar i Yt.)

  All-llahume ma asbaha bi min niýúmetin ev bi ehadin min halkike, fe minke vahdeke la sherike lek, fe lekel-hamdu ve lekesh-shukru

  (O Zoti im, ajo që më është dhënë mua apo ndonjërit prej krijesave Tua nga begatitë e tëra është vetëm nga Ti që Je i pashoq; Ty të qoftë lavdërimi dhe falënderimi)

  All-llahume afini fi bedeni, All-llahume afini fi semúi, All-llahume afini fi besari, la ilahe il-la ente, eudhu bike minel-kufri vel-fakri, ve eudhu bike min adhabil-kabr, la ilahe il-la ente (tri herë në mëngjesë dhe tri herë në mbrëmje)

  (O Zoti im, më jep shëndet në trupin tim, O Zoti im, më jep shëndet në të dëgjuarit tim, O Zoti im, më jep shëndet në të pamurit tim. S'ka të adhuruar tjetër përveç Teje. O Zoti im, kërkoj mbrojtjen Tënde nga kufri (mosbesimi) e varfëria dhe kërkoj mbrojtjen Tënde nga dënimi i varrit. S'ka të adhuruar tjetër përveç Teje).

  HasbijAll-llahu la Ilahe il-la hu(ve), Alejhi tevekkeltu ve Huve Rabbul-`arshil-`adhim. (7 herë)

  (Më mjafton mua All-llahu; s'ka të adhuruar tjetër përveç Tij. Tek Ai jam mbështetur dhe Ai është Zoti i Arshit të Madh)

  All-llahume inni es`elukel-`afve vel-`afijete fid-dunja vel-ahireh, All-llahume inni es`elukel-`afve vel-afijete fi dini ve dunjaje ve ehli ve mali. All-llahumes-tur ýøavrati ve amin revati. All-llahumeahfedhni min bejni jedejje ve ýmin halfi ve an jemini ve an shimali ve min fevki ve eudhu bike en ugtale min tahti.

  (O Zoti im, kërkoj nga Ti falje dhe shpëtim në këtë botë dhe në Ahiret. Zoti im, kërkoj që të më falësh dhe të më mbrosh në fenë time dhe në jetën time, ma mbro familjen dhe pasurinë time. O Zoti im, m'i mbulo të metat ýe mia dhe më qetëso në momentet trishtuese.O Zot, më ruaj nga para dhe prapa, në të djathtë, në të majtë dhe nga lartë; kërkoj nga ti që të më mbrosh të mos më lëshojë toka.)

  All-llahume alimel-gajbi vesh-shehadeti fatires-semavati vel-erdi, Rabbe kul-le shej`in ve melikehu, eshhedu en ýla Ilahe il-la ente, eudhu bike min sherri nefsive sherrish-shejtani ve shirkihi ve en akterife ala nefsi su`en ev exhurrehu ila muslimin.

  (O Zoti im, Ti je Ai i Cili i di të fshehtat dhe të dukshmet, Krijues i qiejve dhe i tokës, Zot i çdo sendi dhe Mbizotërues i saj, dëshmoj se nuk ka të adhuruar tjetër përveç Teje; kërkoj mbrojtjen Tënde nga e keqja e vetes sime dhe nga e keqja e djallit dhe nga ajo që ai (shejtani) shpie në shirk dhe kërkoj të më mbrosh që vetvetes e as ndonjë muslimani të mos i bëj keq)

  Bismil-lahil-ledhi la jedur-ru me`a-ismihi shej`un fil-erdi ve la fis-semai ve huves-semiul- alim (tri herë)

  (Me emrin e All-llahut pranë emrit të të Cilit nuk bën dëm asgjë në tokë e as në qiell, Ai që dëgjon shumë dhe ýdi çdo send)

  Redijtu bil-lahi Rabben ve bil-Islami dinen, ve bi Muhammedin nebijjen.

  (Jam i kënaqur që Zoti im është All-llahu, feja ime është Islami dhe Pejgamberi im Muhammedi A.s

  Ja Hajju ja Kajjumu bi rahmetike estegithu aslih li she`ni kul-leha ve la tekilni ila nefsi tarfete ajnin.

  (O i Gjallë përgjithmonë, O Mbikëqyrës i çdo gjëje, me mëshirën Tënde kërkoj ndihmë, ma përmirëso tërë gjendjen time dhe mos më lë të mbështetem në veten time, as sa një lëvizje e syrit)

  Asbahna ve asbahal-Mulku lil-lahi Rabbil-alemin. All-llahumme inni es`eluke hajre hadhel-jevmi fet-hahu, ve nasrehu ve nurehu, ve bereketehu, ve hudahu, ve eudhu bike min sherri ma fihi, ve sherri ma badehu.

  (E arritëm mëngjesin dhe e tërë pasuria i takon All-llahut, Zotit të botërave.O Zoti im, unë kërkoj mirësinë e ýkësaj ditë, hapjen e saj, ndihmën e saj, dritën e saj, dhuntinë dhe udhëzimin e saj. Kërkoj të më mbrosh nga e keqja e saj dhe e ditëve të tjera pas saj)

  Asbahna ala fitretil-Islam ve ala kelimetil-Ihlas, ve ala dini nebijjina Muhammedin , ve ala mil-leti ebina Ibrahime Hanifen muslimen ve ma kanë minel-mushrikin.

  (E arritëm mëngjesin në natyrshmërinë Islame, në fjalën e sinqertë (fjala: LA ILAHE IL-LALL-LLAH), në fenë e Pejgamberit tonë, Muhammedit dhe në popullin (fenë) e babait tonë Ibrahimit, i cili ka qenë besimdrejtë, musliman e nuk ka qenë prej mushrikëve (idhujtarëve)

  SubhanAll-llahi ve bihamdihi (100 herë)

  (I Lartësuar qoftë All-llahu, Atij të Cilit i takon Lavdërimi)

  La Ilahe il-lAll-llahu vahdehu la sherike leh, lehul-mulku ve lehul-hamdu ve huve ala kul-li shejin kadir (10 herë, ose një herë kur përton)

  (S'ka të adhuruar përveç All-llahut, Një dhe i pashoq, Atij i takon sundimi dhe Lavdërimi. Ai është i ýplotfuqishëm mbi çdo send)

  La ilahe il-lAll-llahu vahdehu la sherike leh, lehul-Mulku ve lehul-hamdu ve huve ala kul-li shejin kadir (100 herë në mëngjes)

  (S'ka të adhuruar përveç All-llahut, Një dhe i pashoq, Atij i takon sundimi dhe lavdërimi. Ai është i ýplotfuqishëm mbi çdo send)

  SubhanAll-llahi ve bihamdihi uaadede halkihi ve rida nefsihi ve zinete arshihi ve midade kelimatihi (tri herë në mëngjes)

  (I Madhëruar qoftë All-llahu, aq sa është numri i krijesave të Tij dhe aq sa dëshiron Ai vet. Po aq sa është i ýbukur Arshi i Tij dhe sa ngjyra e pasosur (pafund) për t`i shkruar fjalët e Tij)

  All-llahume inni es`eluke lmen nafi`an ve rizkan tajjiben ve amelen mutekabbelen (çdo mëngjes)

  (O Zoti im, të lutem më jep dituri të dobishme e furnizim të mirë dhe të lutem Të m'i pranosh veprat e mia)

  Estagfirullahe ve etubu ilejhi. [100 herë në ditë]

  (Kërkoj faljen e All-llahut dhe tek Ai pendohem)


  E'udhu bi kelimatil-lahit-tammati min sherri ma halaka. (tre herë në mbrëmje)

  (Kërkoj mbrojtje me fjalët e përsosura të All-llahut nga sherri (e keqja) që ka krijuar)

  All-llahumme sal-li ve sel-lim ala nebijjina Muhammed (10 herë)
  Jakub el-Makfufi ka thënë: "Person i sinqertë është ai i cili i fsheh veprat e tij të mira sikurse që i fsheh veprat e tij të liga."

  "...e kush iu përmbahet dispozitave të All-llahut, atij Ai i hap rrugë,
  3. dhe e furnizon atë prej nga nuk kujton fare
  ." (Et-Talak, 2-3)

 8. Për këtë postim, ju falënderohen 4 Përdorues në vijim:


 9. #25
  Grafika e Muhammed
  Muhammed nuk është i/e kyçur Moderator Mbikqyrës
  Data e Anëtarësimit
  28-01-2005
  Postimet
  1,740
  All-llahu të shpërbleftë
  2,835
  Falënderuar 4,351 herë në 1,205 Postime
  Rep Fuqia
  1610

  Re: Magjia, syri i keq dhe sherimi i tyre!

  Cilësitë e doktorrit

  Nuk është mirë qe çdo njeri tiu kendoje te semureve me xhin .(sepse me mirë është qe vete këto te sëmurë te kendojne vete kuranin)
  Duhet qe te këtë besimin ne njesimin e Zotit shumë te saktë.
  Të këtë besim te plotë se Fjala e Allahut ndikon tek xhinet dhe shejtanet.
  Të këtë dituri për gjendjen e xhindeve dhe shejtaneve
  Të këtë dituri për hyrjen e shejtaneve dhe te xhineve
  Shiko tek ky shembull kur dijetarit islam Ibn tejmije I tha xhindi te dal për nderin tënd dhe respektin tënd ,Jo I tha ibn Tejmija dil si bindje ndaj Allahut.Sikur Ibn Tejmija të mos kishte dituri për hyrjen e shejtaneve ai nuk do ti thonte kështu.

  Pelqehet qe kuruesi te jetë I martuar se është me I ruajtur me shumë nga gjynahet ne rrugë dhe se duhet qe nëse I semuri te jetë femër te këtë shoqerues me te.
  Të jetë I larguar nga gjynahet me te cilat ndikon shejtani me to.
  Të jetë I dhenur shumë mbas puneve te mira dhe bindjes ndaj Zotit. Me te cilat I thyen hynden shejtanit.
  Të kujtoje vazhdimisht Zotin me dhiker e kjo është keshtjella me e mirë ndaj shejtanit te mallkuar e nuk arrihet kjo përveç duke njohur duate qe janë tek libri mburoja e muslimanit ose në vend ete tjera dhe zbatimi i tyre.

  FUND
  Jakub el-Makfufi ka thënë: "Person i sinqertë është ai i cili i fsheh veprat e tij të mira sikurse që i fsheh veprat e tij të liga."

  "...e kush iu përmbahet dispozitave të All-llahut, atij Ai i hap rrugë,
  3. dhe e furnizon atë prej nga nuk kujton fare
  ." (Et-Talak, 2-3)

 10. Për këtë postim, ju falënderohen 7 Përdorues në vijim:


Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Tema të Ngjashme

 1. Sëmundjet e zemrës dhe shërimi i tyre
  By Muhlis in forum Këshilla të Përgjithshme
  Përgjigjet: 1
  Postimi i Fundit: 03-01-2011, 16:12
 2. Përgjigjet: 1
  Postimi i Fundit: 27-02-2010, 20:15
 3. Cytjet (vesveset) dhe shërimi prej tyre
  By Muhlis in forum Akide
  Përgjigjet: 0
  Postimi i Fundit: 31-10-2009, 15:54
 4. Shërimi nga magjia
  By sunnih in forum Fetua nga Sheikh Abdul Aziz Ibn Abdullah Bin Baz (All-llahu e mëshiroftë)
  Përgjigjet: 6
  Postimi i Fundit: 04-06-2009, 17:18
 5. Syri - Ndikimi i tij , sherimi dhe mbrojtja nga ai
  By Ushtari i All-llahut in forum Feja dhe Shoqëria
  Përgjigjet: 0
  Postimi i Fundit: 04-07-2007, 09:04

Bookmarks

Autorizimet e Postimit

 • Ju nuk mund të postoni tema të reja
 • Ju nuk mund të postoni përgjigje
 • Ju nuk mund të postoni shtojca
 • Ju nuk mund të editoni postimet tuaja
 •