Artikujt qe i zvogëlojnë yndyrat ne gjak

Kolesteroli është i rëndësishëm për organizmin e njeriut sepse ndikon ne krijimin e hormoneve ne gjendurat mbiveshkore dhe ne ato seksuale.
Mirëpo kolesteroli i rritur mund te shkaktoje sëmundje te zemrës dhe te enëve te gjakut.

Prandaj është me rëndësi qe te konsumojmë kolesterol “te mire”.

Shkencëtarët kane ardhur ne përfundim se këta artikuj janë te mire për ti zvogëluar yndyrat ne gjak, pra edhe kolesterolin:

Hudhra, fasulja, artiçoku, mollët, arrat./radiovalarinore.com/