Jeni të regjistruar? Regjistrim

Keni harruar fjalëkalimin?

Keni harruar pseudonimin?

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Rezultatet 21 deri 30 prej 30

Tema: A e lejojn nikabin medreset në trojet tona dhe a është mëkat përzirja e dy gjinive...

 1. #21
  Grafika e ebuhalidi
  ebuhalidi nuk është i/e kyçur Anëtarë i Avancuar
  Data e Anëtarësimit
  02-01-2004
  Postimet
  594
  All-llahu të shpërbleftë
  313
  Falënderuar 2,459 herë në 508 Postime
  Rep Fuqia
  965

  Re: A lejohet te ndjekesh msimin ne medreze me nikab perce?

  "Pse motra muslimane te mos kryje ekonomikun, perderisa me ate shkolle prej shtepise se vet ajo mund te menaxhon nje firme, nje biznes?"
  Kjo vella qka po thua ti nuk ka as ne shtetet e perendimit e jo mo tek ne, e ketu shihet se kush eshte i mbyllur ne shtepi dhe internet, ne kemi vellezer qe e kan perfunduar fakultetin e ekonomis dhe rin tek shpija kurse ti flet per motra qe te punojn nepermjet internetit!!!

  Kjo qka po tua ti vella eshte vetem iluzion dhe asgje tjeter.


  "PO o Ebu Usame, edhe Medicine per te kryre, nje here duhet (nese ke degjuar apo pare vet) te hyje ne shkolle fillore (nja 9 vjet se paku), e pastaj nja kater vjet te mesme deri sa te vije per t'u shkolluar per fakultet."
  Allahu te shperblefte per kete informat, une mendova se duhet me shku me mar ndonje zanat tek zdrukthtari e pastaj te shkoj ne fakultetin e medecines.

  Kjo vella tregon se ti siq tha vellau AbdulVehab mundohesh te argumentohesh me filozofina, a thua mor vella mos je duke e studiju filozofin???

  Vella nese ke argumente qe tregojn se lejohet qe gruaja te punesohet ku aty punojne edhe meshkujt dhe do te ket kontakt direkt me meshkujt atehere tregoj argumentet e tua, e mos te bejm fjal te kota.

  Fakulteti apo shkolla eshte mjet per tu punesuar dhe nuk eshte qellimi kryesor i nje njeriut, pra shkolla eshte haram nese edhe perfundimin (punesimin) do ta ket haram.

  Dhe dihet se prej gruas nuk pritet dhe nuk e ka obligim ta mbaj familjen dhe eshte prej shenjave te kijametit qe grat do ti ndihmojne burrave te tyre ne biznes.

  "Si do te ndihej nje moter e ndershme muslimane, qe ka investuar me vite te tera per tu shkolluar, se mundi i saj paska qene fare kot i pavlere... amon..."
  Kjo tregon edhe nje her injorancen tende rreth Usuli Fikhut, sepse nuk miren argument vitet e kaluara ne nje dituri harame qe kjo ta bej hallall at dituri.

  A thua ti se sa vite kishin mesuar siherbazet e Firavnit kur dulen para Musait a.s per te ber siher, mirepo kur e pan argumentin edhepse e kishin kaluar ter jeten per ta mesuar sihrin, e pranuan islamin, jo vetem kaq mirepo u kercenuan prej firaunit qe do tu priten duart dhe kembet e tyre, mirepo prap se prap kjo nuk i beri qe ata ti shmangen te vertetes.

  Pra kjo vella nuk eshte argument.


  Vella nese ke argumente silli ketu dhe do te diskutojm perndryshe, nuk kemi koh per te humbur me muhabete boshe.

  "Lehtesoni, e mos veshtiresoni, pergezoni, e mos largoni!(Perla te urtesise nga i Derguari i Perendise)"
  Ky eshte hadith i sakt mirepo eshte mar si argument i disa njerezve per ti lejuar haramet, duke lejuar edhe daljen me vajza, dhenja e dores, rruarja e mjekres etj, duke u argumentuar me kete hadith, e qe ky hadith nuk e ka kuptimin qe te lejohen haramet, sepse Pejgamberi s.a.v.s ka thene: "Ate qka ja u kam ndaluar largohuni prej saj menjeher"


  Ka then Pejgamberi s.a.v.s: "Te gjith ummeti im do te hyj ne xhennet perveq ata qe nuk deshirojne" i than te pranishmit: E kush jan ata qe nuk deshirojne o i Derguar i Allahut? Pejgamberi s.a.v.s tha: "Ata qe me ndegjojn mua dhe i rrespektojne urdherat dhe ndalesat e mija do te hyj ne xhennet, kurse ata qe i kundershtojn urdherat e mi kan refuzuar (te hyjn ne xhennet)"

  wesselamu alejkum

 2. Për këtë postim, ju falënderohen 11 Përdorues në vijim:


 3. #22
  Grafika e AbdulVehab
  AbdulVehab nuk është i/e kyçur Anëtarë me Përvojë
  Data e Anëtarësimit
  14-01-2006
  Postimet
  264
  All-llahu të shpërbleftë
  108
  Falënderuar 470 herë në 182 Postime
  Rep Fuqia
  364

  Re: A lejohet te ndjekesh msimin ne medreze me nikab perce?

  Esselamu alejkum

  Të bëhemi të sinqert për hir të Allahut Subahnehu ve Te'ala, dhe le të sjellin argument ato motra që e shikojn si të mirë studimin nëpër fakultete laike ku ka përzirje me meshkuj e nëse janë në gjende të sjellin ndonjë argument të shëndosh ne do të pajtohemi me juve mirpo kekquptimi është se ne nuk mundemi me ua bërë hallall një vepër që Allahu dhe i Dërguari i Tij e kanë bërë haram, dhe problemi tjeter është se po ua kana disa motrave për arsye se mund të gjejn punë të lehta dhe ku paguhet mirë andaj me thënë se është haram i dhemb pak sepse mendon se është në rrugë të drejtë, e ka marr vendimin për ta kry fakultetin pa e shikuar se cili është mendimi i Islamit mbi këtë, e pastaj tenton të bëhet më e menqur se ajo me të cilën ka ardhur i Dërguari alejhi salatu ue selam! Mëkati i shkon edhe atij babait apo atij burri që e lejon gruan e vet të studijoj së bashku me burra, po pra sepse ata janë që i kanë dhënë vullnet dhe kurajo "qika e babes, do të jemi krenar me ty nëse përfundon fakultetin, pastaj edhe kojshit do ta kanë lakmi". MashAllah a për kojshi dhe për babë po kryshi fakultete a, thotë jojo po duam që pabesimtarët ta shofim sesa ne motrat dim dhe se nuk jemi të prapambetura.

  Në rregull, mirpo nëse Allahu nuk është i kënaqur dhe hidhërohët në atë që e banë këtë mëkat s'ka problem a?! Allahu fal shumë thotë, ee more djal unë e kam qëllimin e mirë, Allahu është dëshmitar dhe e din, me ma pa zemren vizllon prej drite. Po, është e vërtetë se Allahu është Mëshirues dhe fal shumë, mirpo kur e bëjmë një vepër për hir të ndokujt tjetër dhe për qëllime tjera, dhe e dim që është mëkat pro prap e veprojm për përfitime të kësaj dynjaje etj., parashtojani vetes pyetjen se a do të kishte qenë Allahu i kënaqur me neve?! Bëhuni të sinqert me vetveten tuaj, s'keni pse të ma ktheni mua përgjigjen. Nëse jo, nëse sdo të ishte Allahu i kënqur me këtë vepër, atëherë çka tjetër?! A mos doni me thënë si disa shqiptar që janë xhahila të vitit 2008, që ecin me kohën: "o vëlla si haram si hallall njëjt, s'ka problem vetëm bëni mirë, përfundoe shkollen dhe e ke punën e sigurt, s'ka problem për ty ka të shkosh", po mirë po Allahu këto ajete për kënd i ka zbrit?! Allahu thotë a vetëm disa ajete të Kur'anit po i pranoni (janë të vlefshme për juve) e tjerat po i mohoni?! çka i thuani këtij ajeti? Aa thotë në rregull mirpo qëllimi është që ne motrat të bëjmë sa më shumë davet, të prezentojm në derse dhe të bëjmë mirë. Unë ju kuptoj mirpo jo Allahun spe kuptoni dhe spe dëgjoni!

  Si ka mundësi me bërë davet prej diçkafit që është përfituar në haram të madh, në këtë rast dituria shkencore, mjekësore etj., ku klasat që janë të përzier motrat me meshkuj tjerë shkojn nëpër vende tjera për ditë të tëra për të bërë eksperimente dhe për të mësuar gjëra të reja, flejn bashk (jo në dhoma të njëjta) në një shtëpi apo hotell dhe prap tu përgjigjet "por unë sjam duke bërë asgjë, unë vetëm po rrij qaty po i shikoj" a nuk e din se njeriu, mashkulli si femra janë prej natyres të krijuar nga Allahu Xhele fi Ulah që epshi jonë të jet magnet kundër gjinis së kundërt, shpirti anon ka e keqja për ta kënaq epshin.

  Kemi dëgju prej një hoxhë të madh që barak Allahu fikum quhet Muhammed Husjen Jakub dhe ende është gjall (prej dijetarëve më eminent të kohës sonë, ka qenë nxënës i Shejh Uthejminit, Shejh Bin Bazit, Shejh Albanit etj.) thonte: Si ka mundësi të luftojnë/të shtyhen 3 veta me 1 ?!?! A ka mundësi, jo asesi. Vazhdon hoxha: Sepse epshi është i krijuar për tu kënaqur mirpo nuk duhet të prezentojm në vende që është haram të ndejet. Epshi (i femrës dhe i mashkullit) 1, shejtani i femrës 2 dhe shejtani i mashkullit 3 që e shtin t'i bëjë mëkat Allahut sepse ai na don të keqën neve. (Mbaron fjala e shejhut)
  Lufta mund të filloj në atë moment që i lejojm motrat/gratë tona të përzihen me meshkuj, a thu kush do të fitoj që të bashkohen ata dy të vetmuar, a fitojn tre vet apo një i vetmuar dhe i dobët? Vjen një djalë xhahil me pantollona të gjana 3.5 metra të gjata, vath në të dy veshët, bile edhe një në hund dhe i thotë (këshilluesit): Hoxho, ti mirë e ki ama se di sa je i informum se jemi duke jetu në vitin 2008, femrat duhet të kënaqen sikur ne meshkujt, mos u bë ekstrem dhe mos e tepro, ke pak mëshirë dhe zbuti qëndrimet e tua.

  Po vëlla i dashur, është e vërtetë që ashtu thonë mirpo këta "ekstremistat" janë përmendur nga goja e të Dërguarit SalAllahu Alejhi ve Selem se ata askush nuk i pengon dhe masa e gjërë e kundërshtojn mirpo për ata s'ka problem fare, janë pasunika në zemrat e tyre sepse pasojn ashtu siç janë urdhëruar. Nëse dëshironi të jeni prej atyre që ka përmendur i Dërguari alejhi selam në hadith, se janë prej grupit që janë gjithmon në të vërtetë deri në Ditën e Gjykimit dhe ata nuk flasin vetëm me atë që ka fol i Dërguari alejhi selam, atëherë thotë Allahu në Kur'an:

  "Thuaj: Nëse e doni All-llahun, atëherë ejani pas meje që All-llahu të ju dojë, t'ju falë mëkatet tuaja, se All-llahu është që fal shumë, mëshiron shumë." (Ali Imran, 31)

  Pra ejani ta pasojm Pejgamberin alejhi salatu ue selam që të na doj Allahu, ejani o vëllezër dhe motra ta pasojm në çdo hap të Dërguarin e Allahut, ashtu që Allahu të jet i kënaqur me ne.

  Jo motër, nuk është e vërtetë se për të mësuar dituri Islame duhet shkuar në fakulltete, sepse në fakulltetet ku studiohet medicina, ekonomia dhe degë tjera aty sta mësojn Islamin por elhamdulilah në shumë vende janë hapur vende bash për dituri Islam për motra ku ska përzirje me meshkuj. A po mendoni se me një diplom shkoni në xhennet apo vallë jeni të verbër para argumenteve që janë të qarta se një vepër e tillë nuk lejohet për shkak se është më e mirë për besimtarën, e Allahu është ai që e din se çka është më e mirë për ty edhe nëse nuk din tjeter pos me lexu.
  Si po doni me "kontribu" për Islam kurse ju smundeni mi dhënë mësim vetëm motrave, a patjetër duhet të shkohet në fakulltet që të kontribojm në fushën e davetit a ?!?! Shejhul Islam Ibn Tejmijja a ka kry fakulltet, a thu cilen degë?! Apo Aisha r.a ku e paska kry atë fakulltetë që ua ka mësuar të tjerëve Islamin?! a edhe me na mashtru po doni, se kinse në fakulltetet laike edhe për Islamin ju mësojn, por edhe nëse e bëni prap prej gjynahit nuk largoheni!

  Dëshmi është ta falni namazin, të agjëroni dhe ta respektoni burrin ashtu siç ka kërku Allahu (siç ka ardhur në hadith, Shejh Albani e ka saktësuar këtë hadith), nëse doni të jeni prej banorëve të xhennetit. Respektoni burrin e mos e respektoni shejtanin sepse ai vetëm të keqën ua don, ju len të defroheni në këtë dynja pastaj në ahiret s'ka më punë me juve sepse e ka kompletu misionin që e ka pas deri në Ditën e Gjykimit

  Shumica që e mbështesin këtë vepër dhe thonë se është hallall, thuajse të gjithë prej tyre dikënd prej familjes e kanë në fakulltete ku përzihen me meshkuj, andaj s'kanë qare pa e mbrojt, por nuk mund ta marr me mend sesi dalin para Allahut dhe flasin në këtë mënyrë! Po si u shpërnda Islami dhe mbeti i fort prej kohës së Pejgamberit alejhi salatu ue selam, gjeneratave të arta e më tutje, e askush prej tyre s'ka marr diplom. T'i respektojm urdhërat e Allahut, që Allahu të na mëshiron dhe të na fal mëkatet.

  Po për hir të Allahut po Ai Te'ala nuk ka kërku prej neve të kërkojm dituri në mënyra të palejueshme.

 4. Për këtë postim, ju falënderohen 10 Përdorues në vijim:


 5. #23
  Grafika e Sumeja
  Sumeja nuk është i/e kyçur Anëtarë i Avancuar
  Data e Anëtarësimit
  19-06-2005
  Postimet
  1,988
  All-llahu të shpërbleftë
  2,084
  Falënderuar 3,761 herë në 1,488 Postime
  Rep Fuqia
  1259

  Re: A lejohet te ndjekesh msimin ne medreze me nikab perce?

  Selamu alejkum werahmetullahi weberrekatuhu
  Bismilahi rrahmani rrahim
  Allahu ju shperbleft gjithve.
  Spo ja drejtoj kto fjal kerkuj vec po i pyes ato qe than se e lejuan shkollimin e gruas dhe po don me na pa gjithve motrave me dituri po don me na pa fusha ndryshme tjetes per davet.
  Une vec ju drejtohem me ket pytje gjithve vllaznive:
  Cka kontribut ju per me pa motren me dituri???
  Cka kontribut ju me pa motren ashtu sic deshironi ju te jet e ditur shum fusha??
  Nese po doni me pa motren me dituri fusha ndryshem pse smundsut ti hapni motrave shkolla ne kushte hallall?
  Ku kam gabu ka qen nga une dhe shejtani ku kam than verteten ka qen dhurat nga Allahu.
  Së fundi përpunuar nga Sumeja: më 12-04-2008 19:50
  U pyet Shabiu për një çështje dhe tha: “Nuk e zotëroj.” Shokët e tij i thanë: “Të turpëruam.” Ai tha: “Melekët nuk u turpëruan kur thanë: ‘ ... Ne nuk dimë asgjë më tepër nga ç’na ke mësuar Ti’ …" Bekare, 32.
  Ka thënë Ibn Mes'udi – kënaqësia e Allahut qoftë me të!–: "O njerëz! Kush pyetet për dije dhe e di atë le ta thotë. Kush pyetet dhe nuk ka dije le të thotë Allahu është i dijshëm, sepse për atë që nuk e di, është prej dijes të thuash: Allahu është i dijshëm".

 6. Për këtë postim, ju falënderohen 10 Përdorues në vijim:


 7. #24
  Fe sabrun xhemil nuk është i/e kyçur Anëtarë Aktiv
  Data e Anëtarësimit
  09-09-2007
  Postimet
  121
  All-llahu të shpërbleftë
  346
  Falënderuar 338 herë në 112 Postime
  Rep Fuqia
  262

  Re: A lejohet te ndjekesh msimin ne medreze me nikab perce?

  Esselamu alejkum ve rahmetullahi ve berekatuh

  Moter Sumeja, pyetja jote ishte shume me vende dhe te bindem ty plotesisht, mirepo une kete pyetje nuk ua kisha drejtuar vetem atyre vellezerve te cilet thone qe shkollimi i femres eshte hallall, por edhe atyre qe thone shkollimi i femres neper shkollat laike eshte haram. Ata nuk dojn qe motrat, grate apo vajzat e tyre te shkojne ne shkolla te tilla, por cfare kan kontribuar te ndertojne nje shkolle me kushte islame?

  Sa medrezje i kemi ne Kosove? Dhe atan bile nuk lejohen as motrat me nikab..subhanallah.

  Allahu ua falte atyre qe jane gabim dhe i udhezofte ! Amin.

 8. Për këtë postim, ju falënderohet përdoruesi:


 9. #25
  Grafika e Sumeja
  Sumeja nuk është i/e kyçur Anëtarë i Avancuar
  Data e Anëtarësimit
  19-06-2005
  Postimet
  1,988
  All-llahu të shpërbleftë
  2,084
  Falënderuar 3,761 herë në 1,488 Postime
  Rep Fuqia
  1259

  Re: A lejohet te ndjekesh msimin ne medreze me nikab perce?

  Selamu alejkum
  Moter sme ke kuptuar une kam then:
  Une vec ju drejtohem me ket pytje gjithve vllaznive
  Moter e vertet eshte ajo qe thua e sidomos kur than se shum e kan gajle motren se ku do te lind po vall cka kontribuan vllaznija me lind motrat kushte hallall.
  Edhe shumica e motrave mos them gjith jan vet inciatore dhe vet i ndreqin punet per kushte hallall ne lindje.
  Dhe skemi cka diskutojm moter dhe tlodhemi per ket gje se para do muajve une e kam postuar forumin publik se eshte nje spital pa i perdorur fare eshte ne kushte halall gjith i ka per motra kam qen dhe e kam vizitu eshte gjith me stil Zvicran dhe mjetet qe jan per gjinekollogji rrall prej spitaleve privat i kan plus me tha mjekja e atij spitali se kete mjet se ka kerkush ne shtet privat pervec ketij spitali,i cili i kishte gjith ama bash gjith kushtete qe motrat lindin hallall dhe punojn hallall dhe mund gjithashtu kishte edhe oda per tqendru spital ishte me nje fjal qe ske fjal ta pershkruash e sa kushtonte vetem 500euro(subhanAllah).
  E gjith spitali 2500euro 4 kat laboratori stomatologji(gjith mjetet)per mjeken e pergjithshme kushtet gjitha hallall,kirurgji,dhe kati i fundit gjinekollogji dhe gjithashtu kombin(furgonin)e ndihmes shpejt.
  E po vall sa ishte i interesimi i vllaznive me marr nje hap per ket gja asnji,
  Kshtu e leht esht per fol por duhet merren edhe hapa me permisu gjendjen e ktij vendi.
  Allahu se ndryshon gjendjen e nje populli sikur ato mos mundohen ta ndryshojn.
  Lusim Allahun ta ndryshoj gjendjen ton
  U pyet Shabiu për një çështje dhe tha: “Nuk e zotëroj.” Shokët e tij i thanë: “Të turpëruam.” Ai tha: “Melekët nuk u turpëruan kur thanë: ‘ ... Ne nuk dimë asgjë më tepër nga ç’na ke mësuar Ti’ …" Bekare, 32.
  Ka thënë Ibn Mes'udi – kënaqësia e Allahut qoftë me të!–: "O njerëz! Kush pyetet për dije dhe e di atë le ta thotë. Kush pyetet dhe nuk ka dije le të thotë Allahu është i dijshëm, sepse për atë që nuk e di, është prej dijes të thuash: Allahu është i dijshëm".

 10. Për këtë postim, ju falënderohen 5 Përdorues në vijim:


 11. #26
  Fe sabrun xhemil nuk është i/e kyçur Anëtarë Aktiv
  Data e Anëtarësimit
  09-09-2007
  Postimet
  121
  All-llahu të shpërbleftë
  346
  Falënderuar 338 herë në 112 Postime
  Rep Fuqia
  262

  Re: A lejohet te ndjekesh msimin ne medreze me nikab perce?

  Esselamu alejkum ve rahmetullahi ve berekatuh

  Spo ja drejtoj kto fjal kerkuj vec po i pyes ato qe than se e lejuan shkollimin e gruas dhe po don me na pa gjithve motrave me dituri po don me na pa fusha ndryshme tjetes per davet.
  Ateher ma ben hallall moter, se une e lexoja kete dhe mendoja se pyetja ishte vetem per keta vellezer , hajr inshallah.

 12. Për këtë postim, ju falënderohet përdoruesi:


 13. #27
  Grafika e ebuhalidi
  ebuhalidi nuk është i/e kyçur Anëtarë i Avancuar
  Data e Anëtarësimit
  02-01-2004
  Postimet
  594
  All-llahu të shpërbleftë
  313
  Falënderuar 2,459 herë në 508 Postime
  Rep Fuqia
  965

  Re: A lejohet te ndjekesh msimin ne medreze me nikab perce?

  esselamu alejkum

  Moter Sumeja dhe Amaturrahman per pyetjet tuaja se:
  "Une vec ju drejtohem me ket pytje gjithve vllaznive:
  Cka kontribut ju per me pa motren me dituri???
  Cka kontribut ju me pa motren ashtu sic deshironi ju te jet e ditur shum fusha??
  Nese po doni me pa motren me dituri fusha ndryshem pse smundsut ti hapni motrave shkolla ne kushte hallall?"
  Pa u futur ne detaje se qka kan kontribuar vellezerit dhe se me se pari a kan mundesi vellezerit te hapin ndonje shkoll, parashtrohet kjo pyetje:

  Edhe nese vellezerit nese themi se nuk kan ber asgje, kjo a e lejon haramin???

  Pra nese ne themi se vllaznija nuk kan hap shkolla hallall se tash ne duhet te shkollohemi ne haram, a don te thot se eshte e lejuar nje gje e till???

  Pergjigjegja eshte se, assesi nuk lejohet nje gje e till, edhe nese vellezerit nuk kan ber asgje ne kete drejtim.

  Kjo i pergjason sikur ndonjeri prej vllaznive te thot: Nese ju nuk me gjeni ndonje grua per tu martuar une do te bej zina.

  A thua se ky person ka te drejt apo e ka hallall te bej zina nese vellezerit nuk interesohen per te te ja gjejn ndonje vajz???

  Kjo nuk vjen ne shprehje dhe nuk diskutohet se eshte haram.


  Edhe une pajtohem qe duhet vellezerit te kontribojne ne kete drejtim, mirepo duhet shum shpenzim i madh, e qe eshte shum veshtir te arihet deri tek te hollat, per ta realizuar nje projekt te tille.

  Allahu na lehtesoft dhe na ndihmofte.

 14. Për këtë postim, ju falënderohen 4 Përdorues në vijim:


 15. #28
  Grafika e Sumeja
  Sumeja nuk është i/e kyçur Anëtarë i Avancuar
  Data e Anëtarësimit
  19-06-2005
  Postimet
  1,988
  All-llahu të shpërbleftë
  2,084
  Falënderuar 3,761 herë në 1,488 Postime
  Rep Fuqia
  1259

  Re: A lejohet te ndjekesh msimin ne medreze me nikab perce?

  Selamu alejkum werahmetullahi weberekatuhu
  Vlla subhanAllah harami asht haram kjo asht e qart mirpo une secilin postim spo muj me cek se eshte haram ne postim temin ma parshem eshte ky ne ket tem:
  Dhe rrini në shtëpitë tuaja e mos shfaqni bukurinë tuaj si shfaqej në injorancën e hershme, faleni namazin, jepeni zeqatin dhe respektojeni All-llahun dhe të dërguarin e Tij." (El Ahzab 33)
  Vetem nje keshill motrave se shkollimi me haram seshte zgjidhja,mirpo duhet dit motrat pasi se ti plotsojn rregullat e veshjes islame dhe ne kushte islame tmiren me davet se ja kemi obligim ktij vendi,mirpo jo shti vetin haram e mu be dobi e motrave.
  Mu be si cirini veten e djeg e tjert i ndricon.
  Allahu ju shperbleft met mira gjithve
  Mirpo te kemi frig ALlahun ne castje neper haram.
  Thot nji hoxh qe kemi mar dituri a mund bashkohet benzini me naften qaq mund trij mashkulli me femren me nji vend.
  Sepse rall motra jan qe dalin nga shkollat pa dobsim timanit te behet shkaktare ne dobsim te imanit per popullate po pastaj vall sa do ti ndihmoj Allahu alem.
  Shum mir po e dim se far edukATE PO JAPIN SHKOLLAT SI THOT NJE MOTER:tI MOJ MOTER po cuditesh me ne cka po flasim po ti se din se cfar flasin profesoret dhe profesoreshat tan.
  Allahu ju nderoft te gjithave dhe inshaAllah na mundson Allahu tbehemi ashtu sic eshte i kenaqur ALlahu.
  Une edhe njeher them se castja neper harame seshte zgjidhja mirpo merja me dave eshte gjeja qe shum mos them teper prej motrave e kan lan dave kushte islame.
  Kurse a kan mundsi Allahu alem une mendoj se ato qe duan ta bejn skan prej hoxhollarve e ato qe kan ato se ben ktu qendron i gjith problemi.
  Se na muslimant jemi perca ALlahu na bashkoft spari e tani i kemi punt ma let me ndertu e me be shkolla.
  Edhe pse vec me nje klas me nis esht boll sa per fillim e pastaj nga paret e nxenesve mund shtohet dhe tbehet dicka.
  Mirpo problemi qendron se kush tja filloj ai qe don ska e ai qe ska sdon.
  p.s.jam tej fol per vllazni dhe hoxhollar se per xhahila spo vem ne diskutim.
  Allahu ju shperbleft met mira
  U pyet Shabiu për një çështje dhe tha: “Nuk e zotëroj.” Shokët e tij i thanë: “Të turpëruam.” Ai tha: “Melekët nuk u turpëruan kur thanë: ‘ ... Ne nuk dimë asgjë më tepër nga ç’na ke mësuar Ti’ …" Bekare, 32.
  Ka thënë Ibn Mes'udi – kënaqësia e Allahut qoftë me të!–: "O njerëz! Kush pyetet për dije dhe e di atë le ta thotë. Kush pyetet dhe nuk ka dije le të thotë Allahu është i dijshëm, sepse për atë që nuk e di, është prej dijes të thuash: Allahu është i dijshëm".

 16. Për këtë postim, ju falënderohen 4 Përdorues në vijim:


 17. #29
  Grafika e Fidan
  Fidan nuk është i/e kyçur KV-III-pB
  Data e Anëtarësimit
  04-08-2005
  Postimet
  1,828
  All-llahu të shpërbleftë
  655
  Falënderuar 3,674 herë në 1,402 Postime
  Rep Fuqia
  1214

  Re: A lejohet te ndjekesh msimin ne medreze me nikab perce?

  Citat Postuar fillimisht nga Sumeja Shiko Postimin
  Selamu alejkum
  Moter sme ke kuptuar une kam then:
  Une vec ju drejtohem me ket pytje gjithve vllaznive
  Moter e vertet eshte ajo qe thua e sidomos kur than se shum e kan gajle motren se ku do te lind po vall cka kontribuan vllaznija me lind motrat kushte hallall.
  Edhe shumica e motrave mos them gjith jan vet inciatore dhe vet i ndreqin punet per kushte hallall ne lindje.
  Dhe skemi cka diskutojm moter dhe tlodhemi per ket gje se para do muajve une e kam postuar forumin publik se eshte nje spital pa i perdorur fare eshte ne kushte halall gjith i ka per motra kam qen dhe e kam vizitu eshte gjith me stil Zvicran dhe mjetet qe jan per gjinekollogji rrall prej spitaleve privat i kan plus me tha mjekja e atij spitali se kete mjet se ka kerkush ne shtet privat pervec ketij spitali,i cili i kishte gjith ama bash gjith kushtete qe motrat lindin hallall dhe punojn hallall dhe mund gjithashtu kishte edhe oda per tqendru spital ishte me nje fjal qe ske fjal ta pershkruash e sa kushtonte vetem 500euro(subhanAllah).
  E gjith spitali 2500euro 4 kat laboratori stomatologji(gjith mjetet)per mjeken e pergjithshme kushtet gjitha hallall,kirurgji,dhe kati i fundit gjinekollogji dhe gjithashtu kombin(furgonin)e ndihmes shpejt.
  E po vall sa ishte i interesimi i vllaznive me marr nje hap per ket gja asnji,
  Kshtu e leht esht per fol por duhet merren edhe hapa me permisu gjendjen e ktij vendi.
  Allahu se ndryshon gjendjen e nje populli sikur ato mos mundohen ta ndryshojn.
  Lusim Allahun ta ndryshoj gjendjen ton
  Selam Alekum

  Moter ma bani hallal a mundesh edhe niher qekt postim me ma spjegu se spo muj me kuptu
  I Dërguari i All-llahut(Sal-lAllahu Alejhi Ua Selam) ka thënë:
  "Kush e frenon zemërimin duke patur mundësi që ta realizon atë, e thërret All-llahu Ditën e Kijametit para të gjitha krijesave dhe ia mundëson të zgjedh cilën të dëshiron nga hyritë." [Tirmidhiu]
 18. #30
  Grafika e Sumeja
  Sumeja nuk është i/e kyçur Anëtarë i Avancuar
  Data e Anëtarësimit
  19-06-2005
  Postimet
  1,988
  All-llahu të shpërbleftë
  2,084
  Falënderuar 3,761 herë në 1,488 Postime
  Rep Fuqia
  1259

  Re: A e lejojn nikabin medreset në trojet tona dhe a është mëkat përzirja e dy gjiniv

  Selamu alejkum
  Vlla sdi per cka e ke fjalen nese e ke per spitalin aj spital egziston ende mirpo duhet mjeke etj.
  Nese e ke per temen dosha ti spjegoj motrave qe jan interesuar per ket gja se slejon dhe nese munden met mashtru e nderuara thojza BIM profesorat e medrezes ISA Beut dhe me gjith nderuarin thojza drejtorin e medrezes ather mundeni mu mashtru se as mos u mundoni kot,sepse motrave tona nderuara me nikaba ja kan mar dokumentat i kan pranuar kan mar dhe pagesen e librave dhe i kan genjyer gjith vitin dhe pastaj i kan then se jeni perjashtuar kto jan genjeshtaret qe na udhheqin neve si ulema te Bashksis Islame.
  Dhe deri sa e kemi gjendjen keshtu se kush na udhheqen mjerim per ne po lus Allahun tna sjell njerz qe e meriton tjen udhehqsa Bashksis Islame dhe jo dyftyrsha te kolluar dhe genjeshtar dhe mashtrues muslimanve
  Se vallahi tmjert na kush na udhheqen e nderuara Bashksia Islame e Maqedonis njerz qe jan perzier kam e kry me njerzit qe thrasin kufer dhe shirk dhe pastaj dalin dhe thrasin se ska lidhje feja me politik.Kjo eshte dyftyrsija e tyre te cilet mundohen behen mir para populaltes pas bashkpunimit tyre qe e ben me njerzit qe thrasin kufer dhe shirk dhe luftojn vllaznit tan pafajshem.
  Vlla ndoshta e gjith kjo sesht pergjigja yte mirpo dosha ti them motrave se nvertet diturija ma e mir ket koh meret ne shpi dhe mos mashtrohemi duke u mar me filozofit e nderuares thojza medrezes Isa Beut dhe profesorve qe jan aty.
  Ata perkundrazi sjan edukues motrave tona dhe vllezerve ton po ato jan genjeshtar te kolluar qe kan shitur dinin e tyre per para.
  ALlahu i denoft ashtu sic e meriotojn
  U pyet Shabiu për një çështje dhe tha: “Nuk e zotëroj.” Shokët e tij i thanë: “Të turpëruam.” Ai tha: “Melekët nuk u turpëruan kur thanë: ‘ ... Ne nuk dimë asgjë më tepër nga ç’na ke mësuar Ti’ …" Bekare, 32.
  Ka thënë Ibn Mes'udi – kënaqësia e Allahut qoftë me të!–: "O njerëz! Kush pyetet për dije dhe e di atë le ta thotë. Kush pyetet dhe nuk ka dije le të thotë Allahu është i dijshëm, sepse për atë që nuk e di, është prej dijes të thuash: Allahu është i dijshëm".

 19. Për këtë postim, ju falënderohet përdoruesi:


Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Tema të Ngjashme

 1. Varrezat e muslimanëve ne trojet tona, kujt u perngjajn ?
  By ramazani in forum Bidatet - Risitë në Fe
  Përgjigjet: 3
  Postimi i Fundit: 25-08-2009, 23:18
 2. varrezat e muslimanëve ne trojet tona,kujt u perngjasin?
  By ramazani in forum Këshilla të Përgjithshme
  Përgjigjet: 0
  Postimi i Fundit: 08-11-2008, 18:08
 3. Përgjigjet: 17
  Postimi i Fundit: 04-10-2008, 15:08
 4. Islami ka ardhe ne Trojet tona ne Kohen e Turkut?
  By une07 in forum Sira & Historia Islame & Dijetarët
  Përgjigjet: 5
  Postimi i Fundit: 15-08-2007, 22:08
 5. Rabinët çifutë lejojn vrasjen e grave dhe të fëmijëve
  By Mesudi in forum Lajme nga Bota Islame
  Përgjigjet: 0
  Postimi i Fundit: 13-08-2006, 01:37

Fjalët Definuese për këtë Temë

Bookmarks

Autorizimet e Postimit

 • Ju nuk mund të postoni tema të reja
 • Ju nuk mund të postoni përgjigje
 • Ju nuk mund të postoni shtojca
 • Ju nuk mund të editoni postimet tuaja
 •