Jeni të regjistruar? Regjistrim

Keni harruar fjalëkalimin?

Keni harruar pseudonimin?

Rezultatet 1 deri 2 prej 2

Tema: A lejohet falja e namazit të natës me xhemat? Dhe a lejohet të falemi me Kur'an në dorë, duke e lexuar atë ?

 1. #1
  Grafika e metii1
  metii1 nuk është i/e kyçur Anëtarë i Avancuar
  Data e Anëtarësimit
  14-01-2011
  Postimet
  314
  All-llahu të shpërbleftë
  1,265
  Falënderuar 193 herë në 107 Postime
  Rep Fuqia
  231

  A lejohet falja e namazit të natës me xhemat? Dhe a lejohet të falemi me Kur'an në dorë, duke e lexuar atë ?

  Esselamu alejkum.

  Si mendoni per namazin e nates me xhemat, A lejohet kjo ?, si dhe a lejohet te falem me kur'an ne dore duke lexuar ne kur'an ?

  Essealmu alejkum.
  Së fundi përpunuar nga metii1: më 27-08-2011 14:16
  "Vërtet, Iblisi qëndron përpara teje; vetja në të djathtën tënde; epshi në të majtën tënde; dynjaja pas teje; gjymtyrët rreth teje; i Plotfuqishmi sipër teje. Iblisi të fton për në epsh, dynjaja të fton në zgjedhjen e saj në dëm të ahiretit, gjymtyrët të ftojnë për në mëkate dhe i Plotfuqishmi të fton për në xhennet dhe falje."


  Ebu Bekër es Sidik radiAllahu Anhuma

 2. Për këtë postim, ju falënderohen 6 Përdorues në vijim:


 3. #2
  Haruni nuk është i/e kyçur Anëtarë i Avancuar
  Data e Anëtarësimit
  20-06-2009
  Postimet
  463
  All-llahu të shpërbleftë
  85
  Falënderuar 384 herë në 216 Postime
  Rep Fuqia
  338

  re: A lejohet falja e namazit të natës me xhemat? Dhe a lejohet të falemi me Kur'an në dorë, duke e lexuar atë ?

  Ve alejkum selam

  Namazi i natës mund të falet vetëm dhe mund të falet me xhematë.
  Falet me xhematë në Ramazan dhe në ndonjë rast kur dikush i bashkangjitet në namaz atij që është duke u falur, sikur që iu bashkangjitën namazit të Pejgamberit (salallahualejhiveselem) Ibn Abasi, Ibn Mes’udi dhe Hudhejfeh ibn Jemani.
  Kështu mund t’i bashkangjiten edhe familjarët atij që është duke u falur në shtëpinë e tij, dhe të falin namazin e natës me xhematë ndonjëherë.
  Ndërsa në mënyrë të organizuar sikur në Ramazan, nuk falet namazi i natës edhe në muajt tjerë. (Sherhul Mumti’ 4/82)

  Lejohet leximi me Kur’an në dorë në namazet nafile, dhe një gjë e tillë është vërtetuar prej Aishes (radijallahuanha). (Transmeton Buhariu 1/245)

  Thotë Imam Neveviu: Nëse lexon Kur’an me Mus-haf (në dorë) nuk prishet namazi, pa marrë parasyshë a e di atë përmendësh a jo, bile është e obliguar ajo nëse njeriu nuk e di suren Fatiha përmendësh, dhe nëse i ndërron faqet e tij nuk prishet namazi..
  Ky është medhhebi jonë, medhhebi imam Malikut, Ebu Jusufit, Muhamedit dhe Imam Ahmedit. (El-Mexhmu’ 4/27)

  Përgjigja është dhënë nga hoxhë Omer Bajrami.

 4. Për këtë postim, ju falënderohet përdoruesi:


Fjalët Definuese për këtë Temë

Bookmarks

Autorizimet e Postimit

 • Ju nuk mund të postoni tema të reja
 • Ju nuk mund të postoni përgjigje
 • Ju nuk mund të postoni shtojca
 • Ju nuk mund të editoni postimet tuaja
 •