Jeni të regjistruar? Regjistrim

Keni harruar fjalëkalimin?

Keni harruar pseudonimin?

Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FundFund
Rezultatet 41 deri 50 prej 75

Tema: A lejohet vrasja e kafirave në çdo kohë dhe kur do ?

 1. #41
  Etheristi nuk është i/e kyçur Anëtarë i Avancuar
  Data e Anëtarësimit
  09-07-2004
  Lokacioni
  Në Sham.
  Postimet
  597
  All-llahu të shpërbleftë
  84
  Falënderuar 402 herë në 222 Postime
  Rep Fuqia
  505

  A lejohet vrasja e kafirave në çdo kohë dhe kur do ?

  Selamu Alejkum Ue Rahmetull-llahi Ue Berakatuhu.

  Vellezer te dashur, e lus All-llahun s.u.t. q te jeni mire me Iman, Shendet dhe me hallet e kesaj Dun`jaje e cila eshte kalimtare.

  Pasi i kam lexuar te gjithe postimt qe jane postuar ne kete teme, vendaso te nderhy dhe une.

  Citat Postuar fillimisht nga Ebu_Talha
  Une edhe tash ju theme se ne qoftese e keni ate mendim se ka ajete dhe hadithe te anuluara ateher ju keni bere Kufr.
  Vella i dashur, me ngadal pak, me c`fare mendje gjykoni mbi te tjeret, qe kane bere kufer, kjo fjale (Kufer) nuk eshte e vogel.

  Vella thote nje rregull:
  Jo c`do person i cili ben Kufer eshte Kafir, dhe jo c`do person i cili ben Bidat eshte Bidatci.

  Vella, sikurse ju kam thene une, dhe gjithashtu sikurse ju ka thene edhe vella Ebu Katade, do te ishte mire qe ti pyesje nje here ato HOXHALLARE qe pretendoni se e pasojne Akiden e paster, se a ka Ajete dhe Hadithe te Anulluara., per te cilin gje mendoj se shte shume e thjeshte dhe nuk ka ndonje vshtiresi.

  Per lehtesim po ti jap nja dy shembuj.

  All-llahu s.u.t. i urdheron Besimtaret, qe para se te flasin me Profetin (salall-llahu alejhi ue ala alihi ue se-lem) te japin Sadaka, kurse ne Ajetin vijues i arsyeton dhe tregon se kjo eshte e zorshme (qe te japin Sadaka sa here qe duan me fol me Te (salall-llahu alejhi ue ala alihi ue sel-lem) per ta.

  Dhe Ajetet nuk kan zbritur te Dyja per nje here.

  Ajeti i pare ka qene urdher prej All-llahut s.u.t. (dhe urdheri nenkupton Uaxhibin), kurse Ajeti i dyte ka ardhur si fshires i ketij urdheri, keshtu ne kete Rast me Ajetin e pare nuk eshte punar me (pasi qe eshte zbritur i dyti), Ajetet, 12-13: Muxhadele.

  E njeta gje vlen edhe per Ajetet e Alkohoolit apo etj, shembujt jane te shumte.

  Kurse sa i perket Haditheve, jane Hadihet e Pirjes se Ujit (ne kembe apo ulur), ku pirja ne kembe ka qene ne fillim, e pastaj ka ardhur pirja ulur, gjithashtu edhe ne kete pike ka shmebuj te shumte, porse ti sodha keto qe te kuptosh se c`fare kemi per qellim me fjalen FSHIRJE.

  Citat Postuar fillimisht nga Ebu_Talha
  Subhan All-llah, juve ju duket Bida't hadithi ne te cilen thote Muhammedi a.s.: "Jam urdheruar qe t'i luftoj qafirat derisa ta pranojne fjalen LA ILAHE-IL-LALL-LLAH"
  Nuk mendoj se e ka thene njeri qe ky Hadith eshte Bidat, porse ju vella keni permendur ne nje postim, qe te pyesim ato qe done rreth asaj gjeje qe nuk e dime, dhe ju gjithemon thoni se kam pyetur ato qe ndjekin Akiden e paster (nuk e vejme ne dyshim kete) pors vellai Ebu Katade, ju ka kerkuar nje emer te nje dijetari qe te thote qe Hadithi qe ju argumentoheni, kuptohet ne ate menyre qe ju po e paraqisni, ju me siguri duhet ta dini emrin e nje dijetari qe argumentohet ne kete menyre, me mire do te ishte qe te thuej emri i tij (dijetarit) se sa emri i ndonje Hoxhe presj Shqiperie, Kosove apo Maqedonie.

  Citat Postuar fillimisht nga Ebu_Talha
  Siq ceket ne hadith se : "Se muslimani duhet te jetoj larg qafirave sa qe nuk guxon qafiri meja pa as Driten e llampes muslimanit"
  Kontrolloeni pak kete Hadithin vella, se ndoshta ka ne te ndonjegje qe nuk shkon.

  Citat Postuar fillimisht nga Ebu_Talha
  Po te ishte situata sikur ne si jetojme sot bashke me kuffar, ateher sahabet do te kishin vepruar po keshtu si kane ardhur argumentet ( do t'i kishin vra dhe prerë) ashtu si i ka urdheruar All-llahu dhe Muhammedi alejhis-selam.
  Mos jini kaq i sigurte per keto qe thoni, pasi Sahabet kane jetuar me Kafirat (te cielet) kane qene ne Vendet Islame, dhe kane jetuar me Kafirat ne vendet e tyre.

  Pastaj nga e gjithe Historia Islame, nuk qendron ajo qe keni permendur me lart.

  Citat Postuar fillimisht nga Ebu_Talha
  Se dyti, sa i perket ajetit se e ka ndalu All-llahu me hy njeriu i dehur ne namaz, po e shoh se nuk e keni kuptuar komentimin e ajetit mire, komentimi i ajetit don te thote qe njeriu e ka haram me pi alkoholin sa do qofte sasia e saj dhe e ka haram me hy ne namaz sa do qofte i dehur ai.
  Ma ben hallall vella qe po nderhy edhe ne kete pike, porse desha me e ditur se kush e ka thene kete Komentim qe ju po e thoni ?

  Dihet fare mire, qe Sahabet e kane pase pire Alkohoolin edhe pasi kishin zbritur 2 Ajete dhe kete nuk e mohon dikush (nuk ka ndollur qe ta mohoj dikush), dhe pasi ka zbritur Ajeti i 3 atehere eshte derdhur Alkohooli neper rruget e Medines, kush e ka dhene komentimin e Ajetit qe e keni sjedhur ?

  Citat Postuar fillimisht nga Ebu_Talha
  Muhammedi alejhis-selam ka thene: Thuje Hakkun (te verteten) edhe nese eshte e idhet
  Subhanall-llah, ju sikur keni kontrolluar te gjithe fene, dhe keni mare gjerat me ekstreme.

  Transmeton Imam Bukhariu (rahimehull-llah) ne Sahihun e tij, prej Ebu Hurejres (radiall-llahu anhu) se ka thene:
  Sikur te tregoja c`do gje qe e dija, do te me kishte hikur koka.


  Krahasoje thenien tende me kete.

  Jo gjithemon thuhet haku (nuk them se duhet me gnjyer, porse duhet me gjete menyren) vella, pasi ne disa rast gjenden disa pengesa.

  Citat Postuar fillimisht nga Ebu_Talha
  Es selamu alejkum
  Ja edhe disa argumente Kur'anore po qe se jeni qe i pranoni:

  Thote All-llahu s.v.t.: E kur të kalojnë muajtë e shenjtë, luftoni idhujtarët kudo që t'i gjeni, robëroni dhe ngujoni ata, e vinju pritë në çdo shteg. Në qoftë se pendohen, e falin namazin dhe e japin zeqatin, atëherë ua lëshoni rrugën, se vërtet All-llahu falë është mëshirues

  Thote All-llahu s.v.t. : Përse të mos e luftoni një popull që thyen zotimet e veta dhe tentuan të dëbojnë të dërguarin? Në të vërtetë ata ua filluan të parët luftën. A u frikësoheni atyre? Më e drejtë është t'i frikësoheni All-llahut, nëse jeni besimtarë.
  Vella keto argumente nuk i mohen njeri.

  Sa i perket Ajetit te pare, muajt e Shenjte per seriten per c`do vit, keshtu qe a eshte praktikuar ky urdher per c`do vit ? ku dihet se Profeti (salall-llahu alejhi ue ala alihi ue sel-lem) ka bere Davet 23 vjet.

  Pastaj dihet historia e cifutave te cilet i sulmun Muslimanet, dhe Profeti (salall-llahu alejhi ue ala alihi ue sel-lem) i perzuri nga qyteti dhe nuk i vrau te gjithe.

  Kurse sa i perket Ajetit te dyte, nuk po them gje, pasi vetem se do te zgjatet postimi.

  Kaq nga mua per momentin.

  Selamu Alejkum.
  Ka thënë njëri prej Selefëve (rahimehullah):
  Ndërtojeni Shtetin Islam në vetvetet e juaja, j`ua ngren atë (Shtetin) All-llahu s.u.t. ne tokën tuaj.

 2. #42
  Grafika e Ebu_Talha
  Ebu_Talha nuk është i/e kyçur Anëtarë Aktiv
  Data e Anëtarësimit
  10-09-2005
  Postimet
  110
  All-llahu të shpërbleftë
  41
  Falënderuar 166 herë në 55 Postime
  Rep Fuqia
  314

  Re: A lejohet vrasja e kafirave në çdo kohë dhe kur do ?

  Ve alejkum selam ve rahmetullah ve berekatuhu ve magfiretu

  Sa i perket citatit tim:
  Citat:
  Postuar fillimisht nga Ebu_Talha
  Une edhe tash ju theme se ne qoftese e keni ate mendim se ka ajete dhe hadithe te anuluara ateher ju keni bere Kufr.

  Normal kame thene dhe prap po theme se ai i cili thote se ka Ajete dhe hadithe te anuluara prej anes te dijetareve ateher ai ka bere Kufr, sepse ajetet mundet vetem All-llahu me i anulu kurse hadithet vetem Muhammedi a.s., nuk mundet me anulu dijetari hadithin apo ajetin, bile as sahabet nuk munden me e be kete gje.

  Sa i perket kesaj regulle qe e keni cek ju:
  Vella thote nje rregull:
  Jo c`do person i cili ben Kufer eshte Kafir, dhe jo c`do person i cili ben Bidat eshte Bidatci
  .

  Ju qenkeni katastrof dhe nuk jeni ne gjendje me i dallu Kufrin, nese per ju kjo qka thuani se dijetaret i kan anulu disa hadithe dhe ajete, mendoni se nuk eshte Kufer, ateher nuk di se qka mendoni ju dhe se qfar akide jeni duke e ndjek.

  Citati i juaj:

  Vella, sikurse ju kam thene une, dhe gjithashtu sikurse ju ka thene edhe vella Ebu Katade, do te ishte mire qe ti pyesje nje here ato HOXHALLARE qe pretendoni se e pasojne Akiden e paster, se a ka Ajete dhe Hadithe te Anulluara., per te cilin gje mendoj se shte shume e thjeshte dhe nuk ka ndonje vshtiresi.

  Nuk jam ne kundershtim se nuk ka ajete dhe hadithe te anuluara, normal qe ka dhe eshte e ditur, mirepo jane te anuluara vetem nga ana e All-llahut s.v.t. dhe Muhammedit a.s. , e jo nga ana e dijetareve (Ehli suneh Wel Xhema'a), bile as nga ana e sahabeve.....

  Citati i juaj:

  Kurse sa i perket Haditheve, jane Hadihet e Pirjes se Ujit (ne kembe apo ulur), ku pirja ne kembe ka qene ne fillim, e pastaj ka ardhur pirja ulur, gjithashtu edhe ne kete pike ka shmebuj te shumte, porse ti sodha keto qe te kuptosh se c`fare kemi per qellim me fjalen FSHIRJE.

  se pari nuk ke nevoj mem tregu ju mua se qka keni per qellim me fjalen fshirje se jam duke e kuptuar elhamdu lilah shume mire...

  Sa i perket pirjes se ujit, lejohet edhe ne kembe per arsye se sahabet e kan pare Muhammedin alejhis-selam duke pire uje edhe ne kembe.

  Sa i perket hadithit ebu katade ka thene se eshet i anuluar prej dijetareve te ehli sunettit dhe xhematit, qka don te thote kjo per ju , a eshte kufer a jo...?

  Sa i prket hoxhallareve te Kosoves Shqiperis apo Maqedonis, disa prej tyre per mua jane dijetar, se te jesh dijetar lun rol prejardhja e tij, se prej nga ehste apo kush eshte e qka eshte, shejh Albani, Shuajb Arnauti, AbdulKader Arnauti, qka jane keta..? shqipetar te trojeve tona.

  Kontrollojeni veten se qka jeni duke fol e mos folni marezira.

  Sa i perket hadithit:

  "Se muslimani duhet te jetoj larg qafirave sa qe nuk guxon qafiri meja pa as Driten e llampes muslimanit"

  Shkrujeni ju te shofim te ju si shkon, hadithi ne fjale eshte keshtu, dhe dihet shume mire per kete hadith.

  Citati i juaj:

  Mos jini kaq i sigurte per keto qe thoni, pasi Sahabet kane jetuar me Kafirat (te cielet) kane qene ne Vendet Islame, dhe kane jetuar me Kafirat ne vendet e tyre.

  Sahabet kane jetuar me kafirat te cilet kane qen ne vendet islame, mirepo aty ka pas ndonje mareveshje, ku dihet se ne mareveshje nuk lejohet vrasja e tyre, per ate arsye sahabet nuk i kan sulmuar.

  Sa i perket historis, nuk e keni mesuar apo shtjelluar mire historin Islame.

  Une nuk po i mar gjerat me ekstremitet, por Hakku eshte Hakk.

  Citat i juaj:

  Transmeton Imam Bukhariu (rahimehull-llah) ne Sahihun e tij, prej Ebu Hurejres (radiall-llahu anhu) se ka thene:
  Sikur te tregoja c`do gje qe e dija, do te me kishte hikur koka.


  Komentimin e hadithit, pse do t;ju ikte koka pota thoshte te teren ate qe e din...?

  Sa i perket hakkut nuk ka pengesa qe te thuhet Hakku, ka pengesa te ata dijetaret te cilet frigohen me e thene hakkun, kurse sot ka elhamdu lilah Burra (dijetar) te cilet e thojne Hakkun pa pengesa.


  Sa i perket citatit te juaj:

  Pastaj dihet historia e cifutave te cilet i sulmun Muslimanet, dhe Profeti (salall-llahu alejhi ue ala alihi ue sel-lem) i perzuri nga qyteti dhe nuk i vrau te gjithe.

  hahahaha, prap argumnet kunder vetevetes te juaj, d.m.th. ka vra Muhammedi a.s. por nuk i ka vra te gjithe.

  Sa i perket ajetit te dyte, jo te dytit po prej ajetit te pare e deri te ajeti i fundit te cilet i kam cek ne shkrimet e mia , nuk keni se qka te thoni, apo te kundershtoni.

  Ato jane shume ajtete te pasura dhe te kjarta ne lidhje me kete tem qe jemi duke e shtjelluar.

  Dhe me nuk dua qe te merem me ju, argumentet jane sjell nese doni pranoni nese jo ajo eshte problemi i juaj,
  dhe une nuk di ju prej kujt pranoni argumente, Hadithe jo, Ajete jo, une nuk di se qka i merni ju per argument.

  kaq nga une ...

  Es selamu alejkum
  Së fundi përpunuar nga Ebu_Talha: më 11-05-2006 08:43

 3. #43
  Grafika e Ebu Katade
  Ebu Katade nuk është i/e kyçur Anëtarë Aktiv
  Data e Anëtarësimit
  12-10-2005
  Postimet
  147
  All-llahu të shpërbleftë
  23
  Falënderuar 248 herë në 87 Postime
  Rep Fuqia
  311

  Re: A lejohet vrasja e kafirave në çdo kohë dhe kur do ?

  Selamun alejkum


  Ebu_Talha:

  Sa i perket anulimit te haditheve dhe Ajeteve, pik se pari ju nuk dini me i skjaru kete qeshtje, per arsye se nuk po e cekni se kush i ka anulu (demantu) keto ajete dhe hadithe, per arsye se ajetet dhe hadithet nuk mundet me i anulu dijetaret, por ato jane te demantume vet prej All-llahut apo prej Muhammedit a.s.
  Shikoni se çfare ju kam thene ne postimet e me parshme:
  Te keshilloj vella qe per nje gje qe nuk ke njohuri te mos hutohesh dhe te flasesh me hamendje, sepse te gjithe diejtaret e Ehli Sunnetit jane pajtuar se ka ajete dhe hadithe te anuluara....
  Ebu_Talha:
  Sa i perket hadithit ebu katade ka thene se eshet i anuluar prej dijetareve te ehli sunettit dhe xhematit, qka don te thote kjo per ju , a eshte kufer a jo...?
  A d.m.th ti qenke i sigurt se para Allahut dhe Pejgamberit SalAllahu alejhi ue selem i paskam vnu dijetaret ?!!!!

  Pasha Allahun, pasha Allahun pse more vella me detyron ti nxjerri marrezirat, vuallahi shume me mire do te ishte sikur ta pranoje e te thoje se ke gabuar ne kete qeshtje, ateher nuk do e zgjatja por pasi qe ti e bene te kunderten dhe me akuzon mua se nuk kam ditur ta sqaroj kete mesele ?!!!!!

  Vella me keni akuzuar me kufer, dhe nuk jane fjal te mija por te Pejgamberit alejhi salatu-ues-selam qe thote kush i thote vellaut kafir ajo ju kthehet, andaj shpejtoni ne pendim e mos i akuzoni te tjeret per tu mbrojtur.

  Pastai ti vella Ebu_Talha me keni thene:
  Sa i perket mendimit tend se hadithi esht shlyer, pendohu vlla e mos bene Kufr , sepse ne islam nuk ka shlyerje sikurse ne gazetat e sodit, ke frige All-llahun se qka je duke shkruar, se nuk jeni ne ngjarje kerkah hiq o vlla
  Vella, po te ishte ashtu siq ti pretendon se nuk e kam sqaruar mire qeshtjen, do kishe pyetur njehere pa me thene se kame bere kufer, kujtoe hadithin se nxitimi eshte prej shejtani e durimi prej Allahut (transmeton Tirmidhiu etj. Hasen).

  Dhe nuk eshte aspak e vertet se kame thene se diejtaret e Ehli Sunnetit kane anuluar apo shlyer hadithe, kjo eshte vetem pretendim i yti per tu nxjerrur nga gabimi qe ke bere, sepse shume mire e kam cekur ne nje postim te me parshem:
  Vella, te kam then dhe mesoje se te gjithe dijetaret e Ehli Sunnetit kane rene dakord, pra ka ixhma te te gjithe muslimaneve se ka ajete dhe hadithte te anuluara, per te te bindur ty, do te sjell ajete prej Kuranit.

  Suren Nahl ajeti nr. 67, pastaj ajeti ne kaptinen El-Bekare ajeti nr 219, pastaj ajeti ne kaptinen En-Nisa ajeti nr 43, ktheju ketyre ajeteve pastaj ne fund ktheju ajeteve qe perfundimisht e kane ndaluar alkoholin rreptesisht jane ne kaptinen El-Maide ajeti nr 91-92, dhe ajeti i fundit (Kaptinen el Maide, ajeti nr.92) thote:
  Me sa shof askund nuk qendron se "dijetaret i kane anuluar...", sidoqoft argument tjeter eshte se te kam sjell ajete qe Allahu vet i ka anuluar disa ajete dhe ika sjell disa tjera, dhe me ne fund te kam thene:
  Kam hala me fol ne kete çeshtje por besoj se me kaq mjafton.
  Pra kam ende rreth kesaj çeshtje me fol, mirpo ekam lene me aq sepse kam menduar se do te bindesh, dhe kam pasur ndermend me ta sjell ajetin qe bazohen Ehli Sunneti se ka ajete dhe hadithe te derogume/anuluara/shlyera dhe ky ajet gjindet ne Suren Bekare, ajeti nr. 106, ku thote Allahu subhanehu ve te'ala:
  Ne nuk abrogojmë (pezullojmë) asnjë nga argumentet tona, apo ta hedhim në harresë e të mos sjellim edhe më të dobishëm se ai, ose të ngjashëm me te. A nuk e ke ditur se All-llahu është i plotfuqishëm për çdo send?

  Pastaj ajeti tjeter:
  13. Rra'd 39. All-llahu shlyen (nga ajo evidencë) çka të dojë, e edhe forcon (çka të dojë). Vetëm tek Ai është baza e librit (Levhi Mahfudhi).

  Mirpo mendosha se do te bindeshe me ate qe te kam sjellur me pare, mirpo ti tash me akuzon per diqka qe nuk ke argument, dhe une ende pres te me citosh aty ku kam thene se "dijetaret i kane anuluar/shlyer ajetet dhe hadithet.." !!!!!!

  Dhe dije fort mire se nuk ka dijetare prej Ehli Sunneti e qe ai vet i ka anuluar/shlyer ajetet dhe hadithet, nuk ka hiq asnje, dhe kjo eshte apsurde te thuhet apo te ja mvesh ndonje vellaut, dhe tek e fundit edhe Filan apo Halan dijetari me pas thane filan hadithi eshte i shlyer pa qen fare i shlyer, dhe une theme se filan dijetari ka thene keshtu, a d.m.th se kam bere kufer ???!!!!!! (kjo si shembull, mos me mvesh ndonje gje tjeter tash)

  Ebu_Talha:
  Sa i perket se gjithe vllaznija me kane keshillu, All-llahu i shperblefte per keshilla, mirepo nuk kam nevoj per asi keshilla te cilat jane pa vend dhe ne faze te kundershtimit te argumentit.
  Tefsiri i fjaleve tua: "All-llahu i shperbleft per keshilla, mirpo nuk kam nevoj keshilla nga ju"

  D.m.th ne ose qenkemi injoranta qe se pranojm argumentin, bidatgji etj. nuk e pranojm me qellim argumentin etj. Keto jane vetem pretendime te pa baza asgje me shume.
  Ju ende sme keni sjellur nje argument se "lejohet vrasja e kufareve ne çdo kohe dhe çdo vend" ashtu siq keni pretenduar !!! me pastaj je arsyetuar duke thene se "normal se ne marrveshje nuk lejohet", pastaj ne çdo postim na bjen diqka te re, SubhanAllah.

  Aq me pak me habit kjo kur ju nuk e dini se fjala e dijetarit nuk eshte argument, apo ndoshta edhe kete nuk e kam sqaruar mire ??!!!
  Ebu_Talha:
  Per mua fjala e Dijetarit eshte argument edhe ate argument i forte, mirepo fjala e atyre dijetareve te cilet jane ne Hakk dhe e ndjekin vetem hakkun.
  Me tutje, keni thene vella Ebu_Talha:
  Normal qe une nuk e di se qka keni ju ne zemer, por ne gjykojme me pamjen e jashtme kurse zemrat i gjykon All-llahu s.v.t.
  Jo vella, perderisa pretendoni se une nuk i pranoj argumentet per arsye se mu prishen raportet me kafirat, ateher ti e dine se çfare kam ne zemer !!! Sidoqoft nuk eshte me rendesi as kjo, sepse sipas teje kush te kundershton ne kete mesele ose ka bere 1. kufer ose eshte, 2. bidatgji, 3. injorant qe me qellim nuk i pranon argumentet sepse eshte kapur pas kesaj dynjaje.
  Kjo e para (kafir) sepse po mos t'i pranosh/mohosh (thua p.sh qe keto ajete nuk i pranoj se jan te rreme) disa ajete ne Kuran per arsye dynjalleku eshte kufer, ashtu siq e ka permendur shejhul islam Ibn Tejmije rahimehullah. Al Fataawa, Vol. 28/524

  Pastaj ato ajete qe keni sjellur, skane lidhje me temen, une shof qe ti nuk i din shkaqet e zbritjeve te ajeteve, dhe as tefsirin e tyre, e si mund ti kuptosh?!

  Selamun alejkum

 4. #44
  Grafika e Ebu_Talha
  Ebu_Talha nuk është i/e kyçur Anëtarë Aktiv
  Data e Anëtarësimit
  10-09-2005
  Postimet
  110
  All-llahu të shpërbleftë
  41
  Falënderuar 166 herë në 55 Postime
  Rep Fuqia
  314

  Re: A lejohet vrasja e kafirave në çdo kohë dhe kur do ?

  Ve alejkum selam ve rahmetullah

  Nuk dota zgjase me ju me shume....

  Por vetem deshta disa sqarime shkurtimisht, une duke u bazu ne thenien e juaj kur thate se ka Ajete dhe Hadithe te anuluara dhe duke mos e cek se prej kujt jane anuluar, kam menduar se ju e keni per qellim qe dijetaret i kane anuluar duke i shiquar rethanat (duke e shiquar situaten)..

  pra tash po e shof se qfar keni pas per qellim, une per kete po jau kerkoj hallallin, edhe pse ka qen gabimi i juaj qe nuk e keni cek se prej kujt jane te anuluar, ju mund te thoni, po dihet se prej kujt..! aty vlla ka qen qeshtja se ai hadith nuk u anulu prej Muhammedit alejhis selam dhe nuk ka ndonje hadith i cili e anulon ate qe e kam cek une.

  Normal qe nuk kam nevoj per keshillat e juaja te cilat jane te pa vlefshme dhe shiqoni me i anashkalu ajetet te cilate jane shume te kjarta dhe shuem bindese per kete qeshtje te cilen jemi duke e shtjelluar

  Normal qe jeni (........) dhe nuk deshironi me i pranu argumentet, Vall-llahi ato ajetet vetem (.......) nuk i marin per baze ( argument), po shifet se a kane baze fjalet e mia a jo, po shifen gjate refuzimit te juaj dhe mos pranimit te argumenteve.

  Citati i juaj:

  Ju ende sme keni sjellur nje argument se "lejohet vrasja e kufareve ne çdo kohe dhe çdo vend" ashtu siq keni pretenduar !!! me pastaj je arsyetuar duke thene se "normal se ne marrveshje nuk lejohet", pastaj ne çdo postim na bjen diqka te re, SubhanAllah.

  SubhanAll-llah, Vall-llahi jeni aq shume (.......) dhe jeni aq shume larg te dallimit te argumenteve se ku cila duhet te vendoset sa qe jeni shume ne nivel te ulet dhe qka eshte ma e keqja jeni duek mohuar, une nuk jam duke u arsyetuar se ne marvehsje nuk lejohet vrasja, ajo eshte e ditur se nuk lejohet, dhe jau kam cekur se vetem ne qoftese bejne marveshje ateher nuk lejohet vrasja e tyre per ndryshe lejohet.

  Argument ajeti Kur'anor ndoshta do te bindeni, por ne qoftese edhe ajetet Kur'anore nuk ju bindin ateher merni argumentet prej shejtanit ndoshta do te bindeni me shume:

  Thote All-llahu s.v.t.: O ju që besuat! Luftoni jobesimtarët që i keni afër jush, e le ta ndiejnë prej jush grushtin e fortë kundër tyre. E dine se All-llahu është me të devotshmit.

  A nuk eshte kjo argument per ju...? SubhanAll-llah

  Une nuk di se qka keni ne zemer por po shifet gjate refuzimit apo mohimit te argumenteve te cilat jau kam sjell, dhe ajo ehste pamje e jashtme e juaj nese jeni qe i dalloni gjerat.

  citati juaj:

  Pastaj ato ajete qe keni sjellur, skane lidhje me temen, une shof qe ti nuk i din shkaqet e zbritjeve te ajeteve, dhe as tefsirin e tyre, e si mund ti kuptosh?!

  Nese per ju keto ajete nuk jane argument ku jane shume te kjarta kete vetem mohuesit nuk e pranojne, te cilat tash prap do tua vendosi ketu.

  Thote All-llahu s.v.t. : O Pejgamber, lufto jobesimtarët dhe hipokritët dhe sillu rreptë ndaj tyre - vendi i tyre është xhehennemi që është përfundimi më i keq.


  Thote All-llahu s.v.t.: O ju që besuat! Luftoni jobesimtarët që i keni afër jush, e le ta ndiejnë prej jush grushtin e fortë kundër tyre. E dine se All-llahu është me të devotshmit.


  Thote All-llahu s.v.t.: E kur të kalojnë muajtë e shenjtë, luftoni idhujtarët kudo që t'i gjeni, robëroni dhe ngujoni ata, e vinju pritë në çdo shteg. Në qoftë se pendohen, e falin namazin dhe e japin zeqatin, atëherë ua lëshoni rrugën, se vërtet All-llahu falë është mëshirues


  Thote All-llahu s.v.t. : Përse të mos e luftoni një popull që thyen zotimet e veta dhe tentuan të dëbojnë të dërguarin? Në të vërtetë ata ua filluan të parët luftën. A u frikësoheni atyre? Më e drejtë është t'i frikësoheni All-llahut, nëse jeni besimtarë.


  Thote All-llahu s.v.t. : Luftoni ata që nuk besojnë All-llahun e as botën tjetër, nuk e konsiderojnë të ndaluar (haram) atë që e ndaloi All-llahu dhe i dërguari i Tij, nuk besojnë fenë e vërtetë, prej atyre të cilëve u është dhënë libri, derisa ta japin xhizjen në dorë e duke qenë të mposhtur.

  Ne fund do t ju kisha keshilluar qe t'i ndjekni vetem ata te cilet jane te drejtit dhe folin vetem drejt ( Hakkun)

  Thote All-llahu s.v.t.: O ju që besuat! Ta keni në kujdes All-llahun dhe të jeni me ata të drejtit

  Ne qoftese edhe keto nuk jane argumente per ju, ateher lus All-llahun qe te ju udhezoj dhe te jau mundesoj qe ta mesoni Hakkun e mos te mohoni.

  Se fundi do t'ju kisha thene, qe keto ajete qe i kam shenuar t'i emrni dhe ta pyetni ndonje hoxhe te juajin se qfar domethenje kan, apo te jau skjaroj tefsirin (komentimin) e tyre.

  Po e shof qe ju jeni duke folur prej vetes (mendjes) se juaj, dhe jeni duke folur pa baze, apo jeni duke kundershtuar pa baze, duke thene se keto ajete nuk jan argument per kete qeshtje.

  Es selamun alejkum

  Vella:
  Ofendimet nuk mund te tolerohen,dhe per kete keni mare disa verejtje.
  Së fundi përpunuar nga Drejtësia: më 14-05-2006 02:38

 5. #45
  Grafika e Ebu Katade
  Ebu Katade nuk është i/e kyçur Anëtarë Aktiv
  Data e Anëtarësimit
  12-10-2005
  Postimet
  147
  All-llahu të shpërbleftë
  23
  Falënderuar 248 herë në 87 Postime
  Rep Fuqia
  311

  Re: A lejohet vrasja e kafirave në çdo kohë dhe kur do ?

  Ue alejkum selam ue rahmetullah

  Ebu_Talha:
  pra tash po e shof se qfar keni pas per qellim, une per kete po jau kerkoj hallallin, edhe pse ka qen gabimi i juaj qe nuk e keni cek se prej kujt jane te anuluar, ju mund te thoni, po dihet se prej kujt..! aty vlla ka qen qeshtja se ai hadith nuk u anulu prej Muhammedit alejhis selam dhe nuk ka ndonje hadith i cili e anulon ate qe e kam cek une.
  Vella, siq te kam thene me lart se me pas qen ne doren time (kjo çeshtje e kufrit, qe ke thene se kam bere kufer) do te kisha falur sepse e di se pse e ke bere nje gje te till, prandaj pas kesaj une ta beje hallall uvallahi, por une vetem se jam akuzuar per kufer, dhe kjo smund te kthehet mrapa, mirpo Allahu subhanehu ve te'ala fal, por edhe ndeshkon ashper, e me se shumti kujdes duhet pasur kur flet pa dijeni (kjo te jete keshill per te gjithe, e nuk ju drejtohem askujt) ashtu siq ka thene i Derguari SalAllahu alejhi ue selem: "Nese e thua nje fjale, dhe nuk i kushton rendesi dhe nuk kujdesesh per te, mund te hidherohet Allahu dhe te hedhet (ai njeriu) 70 vjet te posht ne xhehnem"

  E ne qoft se flasim per nje çeshtje, dhe eshte e ditur tek te gjithe dijetaret dhe muslimanet me ixhma, dhe ti thua se "normal kjo ka qen e ditur", para se te me thoje se kam bere kufer, ka qene me mire te me pysje se si kam menduar, sepse eshte e ditur tek te gjithe muslimanet se ka ajete dhe hadithe te anuluara.

  Une kam thene ka mundesi te jet i anuluar hadithi qe keni sjellur, e asesi nuk kam thene se eshte i anuluar!

  Vella te kam lyp te mi sjellesh fjalet e mia ku kam thene se "dijetaret kane anuluar ajete dhe hadithe" pasi qe me keni akuzuar se kinse kam thene ashtu, kurse edhe per kete keni thene se kam bere kufer, dhe ne postimin e fundit ta kam sqaruar se edhe nje musliman apo dijetar me pas thane se filan ajeti eshte i anuluar, pa qen fare i anuluar, dhe une e percjelli fjalen e tij, prap nuk bej kufer, dhe kjo te diskutohet eshte apsurde dhe humbje kohe, por dije vellai im se po te ishte ashtu se une kam bere kufer, ateher te gjithe dijetaret e Ehli Sunetit paskan bere kufer, sepse une ne postimet e mia te me parshme kam thene se "te gjithe dijetaret e Ehli Sunetit jane pajtuar se ka ajete dhe hadithe te anuluara", pra gjithe muslimanet me mua paskan bere kufer sipas teje! Dhe kete fjale ende nuk e ke terhjek, por me arsyetime dije vellai im se ky eshte din, dhe kur thua diqka nga Kurani dhe Suneti dhe e komenton siq te duash, eshte nenshkrim ne vend te Allahut, dhe ke pergjigjsi per te.


  Ebu_Talha:
  SubhanAll-llah, Vall-llahi jeni aq shume injoranta dhe jeni aq shume larg te dallimit te argumenteve se ku cila duhet te vendoset sa qe jeni shume ne nivel te ulet dhe qka eshte ma e keqja jeni duek mohuar, une nuk jam duke u arsyetuar se ne marvehsje nuk lejohet vrasja, ajo eshte e ditur se nuk lejohet, dhe jau kam cekur se vetem ne qoftese bejne marveshje ateher nuk lejohet vrasja e tyre per ndryshe lejohet.
  E pasi qenka e ditur se nuk lejohet, a paska qen "e ditur" se ka ajete dhe hadithe te anuluara nga Allahu (sepse kete te gjithe e din, dhe kane ra dkakord te gjithe diejtaret e Ehli Sunetit)????!?!???!, Pra paska qene shume mire e ditur se askush nuk ka anuluar ajete dhe hadithe pos Allahut permes gjuhes se te Derguarit alejhi selam, quditem se si thua se "nuk e paskam sqaruar mire kete qeshtje (siq ke thene me pare)" kurse aty ku tu teket thua se "eshte e ditur" e aty ku nuk te pelqen apo e veren gabimin thua "nuk e keni sqaruar ju mire, dhe ka qen gabimi i juaj" !!!!!!!

  Ebu_Talha:
  ...dhe jau kam cekur se vetem ne qoftese bejne marveshje ateher nuk lejohet vrasja e tyre per ndryshe lejohet.
  Jo vella nuk e ke bere, deri sa te kundershtova, sepse po ta lexonte ndonje fillestar ne islam qe ka disa jav apo muaj ne islam, do tu habiste dhe ndoshta do te vepronte ashtu.

  Ebu_Talha:
  ...dhe jau kam cekur se vetem ne qoftese bejne marveshje ateher nuk lejohet vrasja e tyre per ndryshe lejohet.
  Ne rregull vella, pasi qe u lejojka dhe e nenshkruan ne vend te Allahut subhanehu ve te'ala, ateher pse ti nuk shkon ta mbysesh nje kafir por jep fetva dhe e lejon ?!!! Mbyte ti nje kafir aty ku je, pastaj shifi pasojat, apo mos valle ke harruar se duhet shikuar edhe "situaten" dhe "gjendjen" e muslimaneve ?!!

  Le atje ku jeton ti, po shko ne Saudi mbyte nje kafir, apo ne amerik, britani, france, gjermani, itali, egjipt, siri etj... d.m.th u lejojka qe ti ta vrasesh nje kafir, e kur ta kthen me te mbytur 50 e permi musliman, edhe kjo hallall ? More vella i nderuar, a e dine se Allahu e ka çmuar gjakun e muslimanit, dhe me derdh gjakun e muslimanit eshte me keq se me rrenu qaben ka thene i Derguari alejhi salatu-ues-selam me nje hadith sahi, jo qe filani e ka mbyt musliman mirpo eshte po thuaj se e njejt, sepse ai filan muslimani eshte qe e bjen aty punen dhe per shkak te tij vjen deri te vrasja e shume muslimaneve.

  Shejh Bin Bazi rahimehullah para disa vitesh ka dhene fetva se ka xhihad ne Palestine, mirpo i ka ndaluar sulmet e Muxhahidav ne izrael per arsye se kur muslimanet mbysin 10 çifut, ata çifutet vritnin 60-70 musliman.

  Ti vella Ebu_Talha me lart indirekt me ke thene se ke dituri gogja me nje fjale(pasi qe u shprehe se, kur te takohemi do ta shofesh se a kam dituri apo jo), ateher pse sna sjell me tefsir dhe shkakun e zbritjes te atyre ajeteve ?!!

  Deri me tash asnje dijetar nuk na sjelle fetvat e tyre, qe e lejojn ate qe ti e pretendon!

  Dhe per fund vella, pse more vella me akuzon se i anashkaloj dhe mohoi ajetet ? A mos valle prape sipas teje kam bere kufer ????? Sepse dihet se ai qe e mohon nje pjes te Kuranit dhe pjeset tjera i beson ai ka bere kufer!

  Dhe dije vella, se te gjitha ajete qe i ke sjell, nuk flasin direkt ne çeshtjen qe jemi duke folur, e nese po do ta thoshin ata qe jane me te ditur se ti e une, pra dijetaret e ndershem, nga erdh kjo qe te gjithe keto ajete flasin per çeshtjen qe ne jemi duke folur, a ka naj dijetare qe i ka permend ne kete çeshtje ?

  Selamun alejkum

 6. #46
  Mumin nuk është i/e kyçur Anëtarë i Ri
  Data e Anëtarësimit
  01-09-2005
  Postimet
  28
  All-llahu të shpërbleftë
  24
  Falënderuar 43 herë në 19 Postime
  Rep Fuqia
  251

  Re: A lejohet vrasja e kafirave në çdo kohë dhe kur do ?

  Keto botekuptime te pa ligjshme ne islam...
  Me vjen mire qe synoni te e gjeni te verteten e verteta egziston dhe mund te marrim mesim ne jeten dhe vepren e Muhammedit alejhis-selam
  Ndersa nese thua ti se lejohet gjaku dhe pasuria e qafirave kurdo ateher eshte tjeter gje se feja nuk lejojka kete thenie ...
  Nese e thojn edhe jo muslimmane se ligji i tyre eshte i logjikshem nuk do te thote se eshte e nese thote muslimani se feja e tij eshte kjo po se feja islame eshte prej All-llahut dhe eshte ne perputhshmeri me urtesin e krijimit te njeriut dhe sdon te thote se gjykimi i tyre eshte i barabarte me drejtesin islame
  Ne marrim mesim nga jeta e Muhammedi alejhis-selam se dhe per kete na ka urdheru All-llahu dhe nuk e kemi ndermend me be asgje me shume se sa ka be ai , ai ka jetu ne Medine me munafika dhe jahudi dhe Umeri radiAllahu anhu gjithashtu dhe nuk i ka be gje kane jetu se bashke dhe gjeje ndonje thenie ne Kuran apo ne hadith se e lejon kete se kur dohere eshte e lejuar kjo gje dhe dihet se edhe marreveshjet me qafira jane te lejuara se dhe kete e ka be Muhammedi alejhi selam derisa te e forcojm nje shtet sikur e ka be Muhammedi aljhis-selam ...
  Dhe sa i perket se pse eshte e legalizuar ne islam lufta per te sunduar ne bote drejtesia islame por jo dhe besimi islam se me se dihet se ne fe nuk ka dhune nuk mundem ne qe te imponojm te tjeret qe te e besojn islamin kushdo le te besoi e kush do le te mohoi dhe mund te jetojn jo musliman ne shtetin islam feja islame ia lejon jo muslimanve te e praktikojn fene e tyre ne shtet islame kane te drejte te I veprojn disa veprime qe per muslimanet jane te ndaluar e per ata jo. Dhe mbasi e ka fitu luften dhe ka formu shtetin ne Medinen mos i ka pushkatu Muhammedi aljhis-selam apo ndonje khalife i muslimanve ata qe kane qen jo musliman ....ne kemi te drejte mbasi te e krijojm nje shtet dhe mund te marrim te i lufotjm ata qe na luftojm dhe te luftojm per te sunduar islami ne toke . Eshte nje ngjarje interesant qe ndoshta as si histori nuk e dime Në një betejë prej betejave që ishte futur Pejgamberi, sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem, me armiqtë e vet, njëri prej atyreve që përbënin shtyllat e ushtrisë muslimane, Aliu, radijall-llahu anhu, pa një ushtar të mbuluar në kokë duke i masakruar kufomat, derisa këtë vepër e bëri edhe me Hamzën, radijall-llahu anhu. Kjo pamje e e nervozoi shumë këtë komandant dhe e vendosi që të hakmiret kundër këtij ushtarit dhe ta zhdukë atë. Iu afrua si shigjeta dhe kur iu afrua u befasua se ky ushtar nuk ishte burrë, por ishte grua, e veshur me rroba të burrit.
  Kjo informatë e vuri në dilemë: a të hakmiret apo të fal, ngadhnjeu falja, e cila ishte rezultat i edukimit të Pejgamberit, sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem.
  A ka këso sjelljesh sot?! farë principe të larta janë këto?! fqarë madhështie është kjo? qfarë respektimi i madh është kjo për gruan edhe kur është në rradhët e armikut?! Kjo është madhështia e Muhammedit, sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem, dhe shokëve të tij.a krahasohet kjo veper me ate se lejohet mbytja e jo muslimanve ne qfare do kohe dhe vendi
  Ne po e dime jeten e Muhammedit alejhis-selam si histori por jo edhe qe te marrim mesim..
  Se Muhammedi alejhis-selam 10 vjet ne Mekke thirri ne islam i duroi te gjithe ato maltretime dhe nuk i luftoi kur i provoi te gjitha metodat dhe gjithe ate durimi tani migroi sot shume pak po migrojm qe te e praktikojm islamin sa me mire dhe keni mundesi per nje gje te tille . E kam then edhe me heret se nese ata bejne keq mos te bejme edhe ne se feja nuk na lejon nje gje te tille e kam cek edhe me heret se All-llahu i ka then Muhammedit alejhis-selam "Te mos ndikoi padrejtesia e nje populli e ti te gjykosh padrejt ndaj tyre..." ose ajeti tjeter " Ti ( Muhammed ) te keqen ktheje me te mire..." dhe pse ata e kane leju gjakun dhe pasurin tone ne te mos i pasojm ata ne vepra te keqija ...
  Ne krenohemi me durimin e Muhammedit aljhis-selam dhe me suksesin e tij dhe nuk i ndjekim keto...
  Besoi se me kuptuat nese po ju faliminderit
  Së fundi përpunuar nga Mumin: më 11-05-2006 21:42

 7. #47
  Grafika e Ebu_Talha
  Ebu_Talha nuk është i/e kyçur Anëtarë Aktiv
  Data e Anëtarësimit
  10-09-2005
  Postimet
  110
  All-llahu të shpërbleftë
  41
  Falënderuar 166 herë në 55 Postime
  Rep Fuqia
  314

  Re: A lejohet vrasja e kafirave në çdo kohë dhe kur do ?

  Es selamu alejkum

  Mos i shtjello gjerat dhe mos i ngatero pa pas nevoj, une jau kerkova hallallin per arsye se nuk ju kam kuptuar se e keni pas per qellim qe All-llahu dhe Muhammedi a.s. i kan anulu argumentet e tyre, dhe per kete nuk ka nevoj me polemik.

  Citati i juaj:

  Ne rregull vella, pasi qe u lejojka dhe e nenshkruan ne vend te Allahut subhanehu ve te'ala, ateher pse ti nuk shkon ta mbysesh nje kafir por jep fetva dhe e lejon ?!!! Mbyte ti nje kafir aty ku je, pastaj shifi pasojat, apo mos valle ke harruar se duhet shikuar edhe "situaten" dhe "gjendjen" e muslimaneve ?!!

  Sa i perket kesaj pyetjes se juaj, juve nuk ju intereson dhe nuk ka nevoj me dite se a mbys une qafira a jo, ate ma se mirri e din All-llahu s.v.t.
  Kurse sa i perket pasojave, ju qe mohoni gjeni edhe pasoja.

  Dhe mos dilni prej teme ne tem, e di une qe gjaku i muslimanit eshte i qmuar, mos i perzini temat dhe mos kaloni prej teme ne tem.

  Citati i juaj:

  Shejh Bin Bazi rahimehullah para disa vitesh ka dhene fetva se ka xhihad ne Palestine, mirpo i ka ndaluar sulmet e Muxhahidav ne izrael per arsye se kur muslimanet mbysin 10 çifut, ata çifutet vritnin 60-70 musliman.

  Mire ky eshte mendimi i shejhit All-llahu Alem a ja ka qellu,normal qe ne xhihad mbysim dhe mbytemi

  All-llahu thote: Do te mbytni dhe do te mbyteni


  Citati juaj:

  Ti vella Ebu_Talha me lart indirekt me ke thene se ke dituri gogja me nje fjale(pasi qe u shprehe se, kur te takohemi do ta shofesh se a kam dituri apo jo), ateher pse sna sjell me tefsir dhe shkakun e zbritjes te atyre ajeteve ?!!

  Ajetet Vall-llahi jane shume te kjarta dhe e kan tefsirin shume te kjarte kurse shkaku dihet se per qak se shume kjarte aty shkrun:

  Thote All-llahu s.v.t.
  O ju që besuat! Luftoni jobesimtarët që i keni afër jush, e le ta ndiejnë prej jush grushtin e fortë kundër tyre. E dine se All-llahu është me të devotshmit.
  A nuk eshte tefsiri i kjarte a...?


  Citati i juaj:
  Deri me tash asnje dijetar nuk na sjelle fetvat e tyre, qe e lejojn ate qe ti e pretendon!

  Mos paragjyko se asnje diojetar nuk ju ka sjell fetfa, por une juve ju pyes siq ju kam pyetur edhe me pare, se ju a keni pyetur ndonje Dijetar per kete qeshtje..? sepse ti ke nevoj per dijetar e jo dijetari per ju.

  Po perderisa i mohoni ajetet, atehr normal qe beni Kufr, edhe ate i mohoni prej Gjehlit ( mos dituris)

  Sa i perket ajeteve te gjitha flasin direkt per kete qeshtje, dhe ate e kuptojne te gjithe ata te cilet deshirojne te i kuptojne dhe t'i mesojne argumentet.

  Elhamdu lilah All-llahu s.v.t. shume thjesht dhe kjart i ka cek ne Kur'an duke thene:
  O ju që besuat! Luftoni jobesimtarët që i keni afër jush, e le ta ndiejnë prej jush grushtin e fortë kundër tyre. E dine se All-llahu është me të devotshmit.

  Thote All-llahu s.v.t. : O Pejgamber, lufto jobesimtarët dhe hipokritët dhe sillu rreptë ndaj tyre - vendi i tyre është xhehennemi që është përfundimi më i keq.

  Thote All-llahu s.v.t. : Luftoni ata që nuk besojnë All-llahun e as botën tjetër, nuk e konsiderojnë të ndaluar (haram) atë që e ndaloi All-llahu dhe i dërguari i Tij, nuk besojnë fenë e vërtetë, prej atyre të cilëve u është dhënë libri, derisa ta japin xhizjen në dorë e duke qenë të mposhtur.

  ja keto Ajete ne te cilat All-llahu po na urdheron qe t'i luftojme qafirat o vlla musliman, Vall-llahi duheni me pas frige All-llahun e mos me mohu, insha-All-llah e keni prej gjehlit ( pa dituris) e ne qoftese e keni prej injorances ateher vaj halli per juve ne diten e Gjykimit


  Es selamu alejkum
  Së fundi përpunuar nga Ebu_Talha: më 11-05-2006 23:23

 8. #48
  Grafika e Ebu_Talha
  Ebu_Talha nuk është i/e kyçur Anëtarë Aktiv
  Data e Anëtarësimit
  10-09-2005
  Postimet
  110
  All-llahu të shpërbleftë
  41
  Falënderuar 166 herë në 55 Postime
  Rep Fuqia
  314

  Re: A lejohet vrasja e kafirave në çdo kohë dhe kur do ?

  Es selamu alejkum vlla mumin

  E lexova shkrimin e juaj dhe e pash se ne tae shkrim kishte gjera t cilat nuk kan baz ne islam apo jane ne kundershtim me islamin.

  Sa i perket se qafirit i lejohet me jetu ne shtetin islam, pa kurfar kushti, kjo nuk eshte sahi, se per te jetuar nje qafir ne shtetin islam ai duhet ose ta pranoj islamin ose me pagu Xhizje ( tatim ).

  Citati (shkrimi) i juaj:

  Dhe sa i perket se pse eshte e legalizuar ne islam lufta per te sunduar ne bote drejtesia islame por jo dhe besimi islam se me se dihet se ne fe nuk ka dhune nuk mundem ne qe te imponojm te tjeret qe te e besojn islamin kushdo le te besoi e kush do le te mohoi dhe mund te jetojn jo musliman ne shtetin islam feja islame ia lejon jo muslimanve te e praktikojn fene e tyre ne shtet islame kane te drejte te I veprojn disa veprime qe per muslimanet jane te ndaluar e per ata jo

  Mos folni vlla kur nuk keni njohuri reth ketyre gjerave se mundeni me sharu shume keq, Lufta eshte bere obligim per arsye qe fjala e Al-llahut me qen ma e larta, mu shkatru popujt te cilet adhurojne tjeter kend pos All-llahun s.v.t. dhe te mbizotroj Islami ( feja islame) besimi islam.
  Ne fe ka dhune edhe ate dhune te madhe, mirepo duhet me dite se ku duhet me e perdor ate dhune.

  Sa i perket argumenteve, ju kam sjell argumente me shlepera, por pom duket se nuk i paskeni lexu apo nuk i keni kuptu.

  kaq perju

  es selamu alejkum

 9. #49
  Grafika e muslim_965
  muslim_965 nuk është i/e kyçur Anëtarë Aktiv
  Data e Anëtarësimit
  14-03-2006
  Postimet
  143
  All-llahu të shpërbleftë
  300
  Falënderuar 270 herë në 95 Postime
  Rep Fuqia
  329

  Post Re: A lejohet vrasja e kafirave në çdo kohë dhe kur do ?

  Selamu alejkum ve rahmetullahi ve berekatuhu!

  Vlla i dashur dhe shum i nderuar Mumin!
  Allahu te shperbleft per mundin e ketij nasihati tond!
  Or vella i jem,me duket se e ke zemren shum te but,inshaalla Allahu ta boft te ashper ndaj qafirave kurse te but edhe te meshirshme ndaj myslimanve.Amin ja Rabb.Ndoshta je alergjik ndaj vrasjeve dhe gjakut,duhet nga pak me i kqyr cato sekvenca te vllaznive nCeceni,Irak,Avganistan,edhe mu msu me va pre kryet qafirave,sic e kan bo n´kohen e Resulullahit s.a.v.s.Thot Resulullahi savs,se me myt nji qafir shkon nxhennet.Per tjeter mos u merzit shum edhe flej rahat se un te kom ne qaf...Ce kjo osht rahmet...po ne nuk jemi msu edhe kurbanin me ther vete le mo me bo ashtu.
  Osht mir me thon se ne sote kemi imanin e dobet dmth sendin e keq vetem e urrejm edhe nuk kemi guxim ti dalim para se iblisi na tuten me:ushtri,armatim,kryetart e tyne...etj
  Vlla Mumini thot:citat:"...SE NEVE SOT NUK KEMI NDERMEND ME BO AS NJI GJO MA SHUM SE SAC KA BO AI(RESULILLAHI savs)"...ohoho me fal 5%ok,kush tha se ka bo ma shum,perkundrazi marre me tregu se as cerekun e cerekut te cerekut te Resulullahit savs(ju bofsha kurban)nuk e kemi bo.Ai Resulullahi savs thot:"JAM I DERGUAR ME SHPAT(jo me buqeta me lule;ne ku i kemi? kemi me dhon pergjegjsi per ate pse i kemi lon te ndryshken),DERI NE DITEN E KIJAMETIT.jAM I URDHERUAR PREJ ALLAHUT TI LUFTOJ TE GJITH NJERZIT,DERISA TE ADHUROHET ALLAHU NJE;EDHE RRIZKU(NAFAKA,BEREQETI)IME OSHT NEN HIJEN E SHTIZES(kurse nafaka jon osht me punu si hamallt e qafirve,se nga te shkojsh te kapin ligjet,rregullat,ekonomija e qafirve,ne edhe sa qinda vite duhet me duru,se Ai Resulullahi savs vetem 13v)AI I CILI NUK ME BINDET E PRET POSHTERIMI,NENCMIMI,ZHDUKJA,EDHE KUSH I IMITON TE TJERET ESHT SI ATA".tr.ibn Omeri ra..Imam Ahmedi.
  Si thot ajo ilahija(nashide)ma e re: o ju muslimant e dy Haremave te sotit;ne kohen e sotme ju ne Qabe derthni lot kurse neve ne kohen ton prej gjoksave ton rrithte gjaku...
  Ne kohen kur ishte ne Meke islami nuk ishte i kompletuar,edhe ala nuk kishin ardh ajetet e xhihadit(vrasjen e qafirve).Pastaj prej Medines,lufta u be obligim deri ne kijamet,keshtu qe vrasja e tyne osht e domosdoshme deri ne kijamet,pervec atyne qe paguajn xhizje dhe qe kan kontrat...dhe disa kategori te tyne...a nuk po veren se ne po u paguajm xhizje(lloj lloj taksa,xhizje mbi xhizje,sa qe kan harru edhe ne frymemarje me na vnu taksa)?????Aj te mjeret ne.Bile disa te marr thojn mos kerkoni luft se nuk kerkohet e keqja...mir osht me jetu gjithmon me samarin n´shpin.Or te mjer,or te shkret,or te ngrat,a spo shifni se jemi rrobt e tyne,cka te dojn bojn me ne,na vrasin kur tu teket na dhunojn para botes pa marre,edhe ate haptazi.A nuk keni lexu sa motra tona sherbejn noborret e mushrikve indus,i kan ma me dhun?u bojn femi atyne...
  Vlla Mumini thot:citati:"..NESE ATA NA BOJN KEQ NE MOS ME U BO KEQ,SE FEJA NUK NA LEJON...!!???"mos je i ndikum prej ndonji sekte te atyne qafirve qe e quajn veten krishter???une kisha me shtuak e kemi me kesisoj mendime;????kurse Allahu thot n´kura´n:..KTHENJANI ME MAS TE NJEJTE......
  Vlla Mumini citon:.."ALIU RA,E KA FAL NJI GRUE QE KA BO MASAKRA.."por cka ti thomi ketij argumenti se Aliu i ka djeg me zjarr shijat(rrafidat)edhe ate shum-shum vite prapa asaj ngjarjes me gruan...
  Po cfar paqe more vlla kur Allahu na urdheron me i terorizu qafirat(me i tut,me va kall daten nshpirt);thot Allahu n´Kurán:..MBLIDHNI FUQI KUNDRA TYNE SA TE MUNDENI(TANKSA,USHTRI,AEROPLAN,BOMBA,RAKETA te precizionit telart,smart bomba,dager bomba,buster bomba.atom bomba...po sic duket ata i perdorin kundra neve me na tut,me na trishtu...)
  Shejh AbdulAzzami,Allahu e meshiroft,thot:"mesoni femit e juaj prej perzvogli me i urrejt qafirat"...Duaja ime e fundit osht:
  O Zot i jon i Madh,syt e ton te perlotur,zemrat,duat tona,shpresat tona jan me ata vllezer qe e kan shit veten e tyre,i kan shit shpirtrat e tyre edhe e kan lon ket dynja,per ceshtjen e dinit Tond edhe myslimanve,ata qe kan lon cdo gje per Hirin tond,vetem me fitu kenaqsin Tende,vetem se me kon na afersi tonde,vetem se me kon bashk me Resulullahin ton te dashur...ATA KUR E PAN NUMRIN E MADH TE ARMIKUT,NUK U FRIGUN,PERKUNDRAZI VETEM SE JU SHTUA BESIMI EDHE ME SHUM...perforcova atyne kembet,qetsova zemrat,..Udheheqsat ton ruaji edhe jepu jet te gjat.Shkatrroi ushtrit e qafirave me gjith munafikat kurse na bon neve prej vllaznive qe na kan kaluar shum larg me vepra edhe iman.Amin

 10. #50
  Etheristi nuk është i/e kyçur Anëtarë i Avancuar
  Data e Anëtarësimit
  09-07-2004
  Lokacioni
  Në Sham.
  Postimet
  597
  All-llahu të shpërbleftë
  84
  Falënderuar 402 herë në 222 Postime
  Rep Fuqia
  505

  A lejohet vrasja e kafirave në çdo kohë dhe kur do ?

  Selamu Alejkum Ue Rahmetull-llahi Ue Berakatuhu.

  Vella Ebu Talha keni thene:
  Citat:
  Postuar fillimisht nga Ebu_Talha

  Une edhe tash ju theme se ne qoftese e keni ate mendim se ka ajete dhe hadithe te anuluara ateher ju keni bere Kufr.

  Jeni pergjigjur.
  Normal kame thene dhe prap po theme se ai i cili thote se ka Ajete dhe hadithe te anuluara prej anes te dijetareve ateher ai ka bere Kufr, sepse ajetet mundet vetem All-llahu me i anulu kurse hadithet vetem Muhammedi a.s., nuk mundet me anulu dijetari hadithin apo ajetin, bile as sahabet nuk munden me e be kete gje.
  Vella, nuk kam lexuar (ne kete teme) qe te kete thene dikush qe ka Ajete apo Hadithe te Anulluara nga ana e Dijetareve, kete po e ndigjoj prej jush per here te pare.

  Pasi une (ta kam thene kete i pari) pastaj vella Ebu Katade qe Hadithi (qe ju argumentoheni) eshte i anulluar, kurse ju jeni pergjigjur, qe Ajetet dhe Hadithet nuk jane si Gazetat etj.

  Keshtu qe keto jane vetem pretendimet e tuja, prej te cilave nuk eshte thene prej nesh, porse ajo qe eshte cekur ka qene, se Dijetaret jane ata qe kane thene, qe Ai Hadith eshte i fshire, dhe kjo nuk tregon se Ai Dijetar e ka fshire, porse tregon se gjendet nje Ajet tjeter apo Hadith i cili e fshine ate.

  Keni thene:
  Ju qenkeni katastrof dhe nuk jeni ne gjendje me i dallu Kufrin, nese per ju kjo qka thuani se dijetaret i kan anulu disa hadithe dhe ajete, mendoni se nuk eshte Kufer, ateher nuk di se qka mendoni ju dhe se qfar akide jeni duke e ndjek.
  Se kush eshte katastrof, jane duke e pare te gjithe, nuk te ka thene njeri qe Dijetaret kane fshire Ajete apo Hadithe, kurse sa i perket Akides time, nese te Intereson pergjigja, ndjek Akiden e Ebu Bekrit (radiall-llahu anhu) dhe te Umerit (radiall-llahu anhu) dhe te atyre qe kane hecur hapave te tyre.

  Keni thene:
  Nuk jam ne kundershtim se nuk ka ajete dhe hadithe te anuluara, normal qe ka dhe eshte e ditur, mirepo jane te anuluara vetem nga ana e All-llahut s.v.t. dhe Muhammedit a.s. , e jo nga ana e dijetareve (Ehli suneh Wel Xhema'a), bile as nga ana e sahabeve.....
  Elhamdulilah qe e pranove, pasi me pare nuk e mershe mundimin me e pranuar, kot nuk i thijne nje fjae te urte:
  Me mire vone se sa kurre.

  Keni thene:
  Sa i prket hoxhallareve te Kosoves Shqiperis apo Maqedonis, disa prej tyre per mua jane dijetar, se te jesh dijetar lun rol prejardhja e tij, se prej nga ehste apo kush eshte e qka eshte, shejh Albani, Shuajb Arnauti, AbdulKader Arnauti, qka jane keta..? shqipetar te trojeve tona.
  Vella, ma beni hallall, porse o nuk kuptoni se c`fare po ju thime, ose beni sikur nuk kuptoni.

  Vella ka ndryshm te madh ndermjet nje personi i cili quhet Hoxhe dhe ndermjet nje tjetri qe quhet Dijetar.

  P.sh:
  Vella Sadullai (apo dikush tjeter prej nxenesve qe kane dije) eshte Hoxhe, kurse Shejkh Albani (rahimehull-llah) eshte Dijetar, dhe ky ka qene qellimi im kur te kam permednur Hoxhallaret e Shqiperise, Kosoves apo Maqedonise.

  Pastaj, prej atyre tre personave qe i ke permednur, dy prej tyre nuk e thojne kete qe ju pretendoni (qe po shtjellohet) kurse per te tretin nuk di gje.

  Keni thene:
  Sa i perket hadithit:

  "Se muslimani duhet te jetoj larg qafirave sa qe nuk guxon qafiri meja pa as Driten e llampes muslimanit"

  Shkrujeni ju te shofim te ju si shkon, hadithi ne fjale eshte keshtu, dhe dihet shume mire per kete hadith.
  Nuk kam gje me perkthimin, porse ju kam thene te kontrolloni se mos eshte i dobet.

  Keni thene:
  Sa i perket citatit te juaj:

  Pastaj dihet historia e cifutave te cilet i sulmun Muslimanet, dhe Profeti (salall-llahu alejhi ue ala alihi ue sel-lem) i perzuri nga qyteti dhe nuk i vrau te gjithe.

  hahahaha, prap argumnet kunder vetevetes te juaj, d.m.th. ka vra Muhammedi a.s. por nuk i ka vra te gjithe.
  Eshte mese normale qe te dikush te flasi ne kete menyre, pasi kjo ndoll per shume shkaqe, dhe nje prej tyre, mos dituria.

  Keni thene:
  Thote All-llahu s.v.t.: O ju që besuat! Luftoni jobesimtarët që i keni afër jush, e le ta ndiejnë prej jush grushtin e fortë kundër tyre. E dine se All-llahu është me të devotshmit.

  A nuk eshte kjo argument per ju...? SubhanAll-llah

  Une nuk di se qka keni ne zemer por po shifet gjate refuzimit apo mohimit te argumenteve te cilat jau kam sjell, dhe ajo ehste pamje e jashtme e juaj nese jeni qe i dalloni gjerat.
  Normalisht qe ky Ajet eshte Argument, porse c`do argument ka kuptimin e tij, keshtu na trego kush e ka kuptuar kete Argument ashtu sikurse e keni kuptuar ju ?

  A e ka praktikuar Profeti (salall-llahu alejhi ue ala alihi ue sel-lem) apo ato qe kane ardhur me pas kete Ajet ne kete forme qe e keni kuptuar ju. ?

  Keshtu qe te pajtohemi ne kete pike, te pakten te sjellesh nje ngjare apo ndolli, qe ky Ajet eshte zbatuar ne kete menyre qe ju e keni kuptuar.

  Keni thene:
  Ne fund do t ju kisha keshilluar qe t'i ndjekni vetem ata te cilet jane te drejtit dhe folin vetem drejt ( Hakkun)
  All-llahu s.u.t. j`ua shperblefte per keshillen, dhe ajo eshte e pranuar, porse do te kisha deshire me i dit ata te cilet e thojne vetem Hakun ? ku jane ata ? ku jetojne ?

  Pasi kete qe themi ne, e thojne Ehli Sunneti dhe prej tyre Shejkh Albani, Bin Bazi Uthejmini (All-llahu s.u.t. i meshirofte te gjithe).

  Keni thene:
  Mire ky eshte mendimi i shejhit All-llahu Alem a ja ka qellu,normal qe ne xhihad mbysim dhe mbytemi
  Eshte normale kjo qe thoni vella, porse ka shkaqe qe te pengojne nga rrealizimi i saj ( te cilat ti ka shpjeguar, pak apo shume vella Ebu Katade).

  Tashti perderisa gjaky i Muslimanit eshte Harram qe te derdhet, atehere pse duhet te behen pikerisht muslimanet shkak qe ky gjak te derdhet ?

  Pasi nese ne Dalim me luftu me Gura, kurse Kafirat vine me F.28 apo Tanksa, atehere kjo gje eshte Harram, pasi po e con vetem dhe te tjeret ne shkatarrim, dhe e gjithe kjo perfshihet ne, kemi apo nuk kemi fuqi me e perballuar Armikun.

  Keni thene:
  Sa i perket ajeteve te gjitha flasin direkt per kete qeshtje, dhe ate e kuptojne te gjithe ata te cilet deshirojne te i kuptojne dhe t'i mesojne argumentet.
  Nese eshte keshtu, atehere duhet te kete nje Dijetar qe i ka kuptuar keto Ajete, ne kete forme qe i kuptoni ju, une nuk po arri ta kuptoj se c`fare ju pengon juve ta thoni emrin e nje dijetari i cili i ka kuptuar keto ajete ne kete forme qe ju e paraqisni, dhe kete e them, pasi shume po na keshilloni qe te marim prej dijetareve qe i din ceshtjet e Akides.

  Selamu Alejkum.
  Ka thënë njëri prej Selefëve (rahimehullah):
  Ndërtojeni Shtetin Islam në vetvetet e juaja, j`ua ngren atë (Shtetin) All-llahu s.u.t. ne tokën tuaj.

Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FundFund

Tema të Ngjashme

 1. Përgjigjet: 4
  Postimi i Fundit: 22-01-2010, 21:08
 2. Përgjigjet: 2
  Postimi i Fundit: 30-12-2009, 14:41
 3. Përgjigjet: 4
  Postimi i Fundit: 09-11-2009, 11:17
 4. A lejohet vrasja e vetes?
  By Ebu Malik in forum Fetua nga Sheikh Ibn Uthejmin (All-llahu e mëshiroftë)
  Përgjigjet: 0
  Postimi i Fundit: 05-06-2009, 19:43
 5. Përgjigjet: 15
  Postimi i Fundit: 18-08-2007, 13:12

Fjalët Definuese për këtë Temë

Bookmarks

Autorizimet e Postimit

 • Ju nuk mund të postoni tema të reja
 • Ju nuk mund të postoni përgjigje
 • Ju nuk mund të postoni shtojca
 • Ju nuk mund të editoni postimet tuaja
 •