Jeni të regjistruar? Regjistrim

Keni harruar fjalëkalimin?

Keni harruar pseudonimin?

Rezultatet 1 deri 3 prej 3

Tema: Çfarë është puna në lidhje me Harun Jahjën? A konsiderohet ky person prej njerëzve të ditur nga të cilët merret dituri apo nuk merret dituria nga ai ?

 1. #1
  Grafika e Bukurmals
  Bukurmals nuk është i/e kyçur Anëtarë i Avancuar
  Data e Anëtarësimit
  30-09-2010
  Postimet
  430
  All-llahu të shpërbleftë
  429
  Falënderuar 533 herë në 244 Postime
  Rep Fuqia
  311

  Çfarë është puna në lidhje me Harun Jahjën? A konsiderohet ky person prej njerëzve të ditur nga të cilët merret dituri apo nuk merret dituria nga ai ?

  Esselamu alejkum


  A bën ta di se ç`është puna për Harun Yahja:

  1. A është njeri i vlefshëm?

  2. Apo çka është puna e tij?

  Kërkoj mundësisht Përgjigje konkrete të sakta!  All-llahu ju shpërbleftë nëse mund të përgjigjet dikush, sepse jemi të paqartë rreth tij.


  Esselamu alejkum


 2. Për këtë postim, ju falënderohet përdoruesi:


 3. #2
  Haruni nuk është i/e kyçur Anëtarë i Avancuar
  Data e Anëtarësimit
  20-06-2009
  Postimet
  463
  All-llahu të shpërbleftë
  85
  Falënderuar 384 herë në 216 Postime
  Rep Fuqia
  338

  re: Çfarë është puna në lidhje me Harun Jahjën? A konsiderohet ky person prej njerëzve të ditur nga të cilët merret dituri apo nuk merret dituria nga ai ?

  Ve alejkum selam

  Amin, Allahu ju shperblefte edhe juve moter per kete pyetje.

  Moter, rreth Harun Jahjes dhe devijimeve te tij, pak me gjeresisht i ke disa tekste dhe video (te argumentuara) te cilat mund t'i gjesh ne keto tema: http://forumi.kurandhesunet.net/grup...tml#post137659

  http://forumi.kurandhesunet.net/pyet...rve(5986).html

  http://forumi.kurandhesunet.net/pyet...ta(19274).html

  http://forumi.kurandhesunet.net/live...ja(20881).html

  http://forumi.kurandhesunet.net/fetu...re(59311).html

  http://forumi.kurandhesunet.net/fetv...ij(20288).html

  Ne linkat me larte, gjen shpjegimin mbi devijimet e Harun Jahjes, te gjitha te argumentuara.

  Ndersa per fund, po sjell nje pergjigje nga hoxha Shaban Murati, mbi kete person per te cilin keni pyetur dhe se a merret dituria prej tij:

  Pyetje: A janë të sakta librat e Harun Jahjës për nga aspekti fetarë?

  Përgjigje: Falënderimi i takon Allahut, ndërsa përshëndetjet qofshin mbi Pejgamberin, familjen e tij, shokët e tij dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në ditën e gjykimit.

  Sipas asaj që thuhet në në WIKPEDIA, autori Adnan Oktar i njohur me pseudonimin Harun Jahja njihet si një autor që ka shkruar punime tepër të rëndësishme për të nxjerrë në shesh mashtrimet e evolucionistëve, pavlefshmërinë e pretendimeve të tyre, si dhe anët e errëta që lidhin Darvinizmin me disa ideologji shkatërrimtare.
  Të gjitha këto punime të autorit përqendrohen rreth një qëllimi: transmetimi i mesazhit të Kuranit për të gjithë njerëzit, duke i nxitur ata të mendojnë rreth temave të rëndësishme që kanë lidhje me besimin, si ekzistenca e Allahut, njësimi i Tij, bota tjetër etj., dhe shkatërrimi i plotë i themeleve të rrënuara të sistemeve ateiste.
  Pra qëllimi i këtij autori sipas kësaj që është thënë më lartë është i qartë.
  Synimi i tij është që te hedhë posht idetë e ateistëve, darvinstëve në lidhje me ekzistimin e Allahut, krijimin e njeriut dhe botën tjetër.

  Harun Jahja nuk është dijetar islam prej të cilët mësohet feja.

  Nëse dojmë të dijmë për fenë për besimin e drejtë në Allahun se si të adhurohet Allahu dhe si të besohet Ai, nëse dëshirojmë të dijmë për dispozitat e fesë, për hallallin dhe haramin të gjitha këto gjëra nuk merren prej librave dhe spjegimit të Harun Jahjas, sepse kemi dijetar tjerë të cilët i spjegojnë këto gjëra.

  Harun Jahja është më shumë një njeri i cili dëshiron të bëjë lidhje mes Kuranit dhe shkencës dhe të shpjegojë ajetet e Kuranit në këtë frymë.
  Mendojë se librat e Harun Jahjas, janë të dobishme për njerëzit të cilët janë ateistë ndërsa nëse dëshirojmë të mësojmë fenë e Allahut, duhet të kthehem në Kuran, sunnet dhe kuptimin e të parëve tanë se si e kanë kuptuar fenë e Allahut.


  Allahu e di më së miri. (Përgjigja është dhënë nga Hoxhë Shaban Murati).
  Së fundi përpunuar nga Ebu Hatib: më 08-12-2011 18:53

 4. Për këtë postim, ju falënderohen 3 Përdorues në vijim:


 5. #3
  Grafika e Bukurmals
  Bukurmals nuk është i/e kyçur Anëtarë i Avancuar
  Data e Anëtarësimit
  30-09-2010
  Postimet
  430
  All-llahu të shpërbleftë
  429
  Falënderuar 533 herë në 244 Postime
  Rep Fuqia
  311

  Re: Çfarë është puna në lidhje me Harun Jahjën? A konsiderohet ky person prej njerëzve të ditur nga të cilët merret dituri apo nuk merret dituria nga

  Esselamu alejkum

  All-llahu ju shpërbleftë me Xhennet inshaAll-llah.

  Saktë edhe Ne ashtu kemi mendu se Harun Yahja me Aftësitë e tij sikur shtyhet mbi dy besimet e tjera ne mënyrë dominuese që veq All-llahu të jetë -siq i keni përmend, ndërsa Fakt i gjallë mbetet për Muslimanët vetëm Kurani dhe Sunneti për Mësim apo Rrugë e vetme që duhet të ndiqet.

  Më vjen mirë që jeni përgjigjur saktë, All-llahu ju shpërbleftë me Xhennet inshaAll-llah !

  Esselamu alejkum

Fjalët Definuese për këtë Temë

Bookmarks

Autorizimet e Postimit

 • Ju nuk mund të postoni tema të reja
 • Ju nuk mund të postoni përgjigje
 • Ju nuk mund të postoni shtojca
 • Ju nuk mund të editoni postimet tuaja
 •