Jeni të regjistruar? Regjistrim

Keni harruar fjalëkalimin?

Keni harruar pseudonimin?

Rezultatet 1 deri 5 prej 5

Tema: C'fare vlere ka falja e pese koheve te namazit?

 1. #1
  bekir-87 nuk është i/e kyçur Anëtarë
  Data e Anëtarësimit
  04-09-2006
  Lokacioni
  Sweden
  Postimet
  52
  All-llahu të shpërbleftë
  3
  Falënderuar 39 herë në 21 Postime
  Rep Fuqia
  246

  C'fare vlere ka falja e pese koheve te namazit?

  e selam alejkym ..vllezer a din dikush te me tregon vleren e pes koheve te namazit? e selam alejky me rrahmetull-llah!

 2. #2
  beqir nuk është i/e kyçur Anëtarë Aktiv
  Data e Anëtarësimit
  27-05-2006
  Lokacioni
  gjermani
  Postimet
  182
  All-llahu të shpërbleftë
  620
  Falënderuar 519 herë në 155 Postime
  Rep Fuqia
  332

  Re: vlara e pes koheve te namazit

  we alejkum selam we rahmetullahi we berekatuhu


  All-llahu i madhëruar në Kur’an thotë:
  “Namazi me të vërtetë të pengon nga amoraliteti dhe nga çdo gjë e keqe”.
  (el-Ankebut:45)

  Ebu Hurejre r.a. thotë se e ka dëgjuar të Dërguarin e All-llahut duke thënë: “Çka mendoni, sikur të ishte një lumë para derës së njërit prej jush, në të cilin do të lahej për çdo ditë nga pesë herë, a do të mbetej në të ndytësi?” Të pranishmit thanë: “Nuk do të mbetej kurrfarë ndytësie”. Pejgamberi s.a.v.s. atëherë tha: “Ky është shembulli i pesë kohëve të namazit. All-llahu me faljen e namazeve i shlyen mëkatet”.

  Xhabiri r.a. thotë se Pejgamberi s.a.v.s. ka thënë: “Shembulli i pesë kohëve të namazit është sikurse një lumë i rrjedhshëm dhe i pastër para derës së njërit prej jush, në të cilin ai lahet pesë herë në ditë”.

  Ibnu Mes’udi r.a. tregon se një njeri e kishte puthur një grua vetëm një herë dhe erdhi te Pejgamberi s.a.v.s. që t’i lajmërojë (i penduar për atë mëkat). Atëherë All-llahu e shpalli ajetin: “Fale namazin ditën dhe natën, vërtet punët e mira i shlyejnë punët e këqija”. Njeriu atëherë i tha Pejgamberit s.a.v.s.: “A vlen kjo për mua?” Pejgamberi s.a.v.s. iu përgjigj: “Për mbarë ummetin tim!”  Në fund lusim All-llahun subhanehu ve teala që të na bëjë prej atyre të cilët e kryejnë namazin dhe të na udhëzon kah ajo të cilën Ai e don dhe dëshiron.


  we selamu alejkum we rahmetullahi we berekatuhu

 3. Për këtë postim, ju falënderohen 2 Përdorues në vijim:


 4. #3
  Grafika e Muhammed
  Muhammed nuk është i/e kyçur Moderator Mbikqyrës
  Data e Anëtarësimit
  28-01-2005
  Postimet
  1,740
  All-llahu të shpërbleftë
  2,835
  Falënderuar 4,351 herë në 1,205 Postime
  Rep Fuqia
  1610

  Re: vlara e pes koheve te namazit

  Ve alejkum selam ve rahmetullahi ve berekatuhu

  Vëlla i dashur bekir-87, për vleren e namazit dhe rëndësin e saj, të këshilloj t´i ndëgjosh disa derse të hoxhes Sadullah Bajrami:

  Vlera e Namazit
  Namazi ofron rriskun 1
  Namazi ofron rriskun 2
  Disa fjalë për namazin


  Këto ligjërata, dhe shumë të tjera rreth namazit etj., mund t´i ndëgjosh këtu:
  http://media.kurandhesunet.net/index...A%3D&lpytnNLU=

  Selamu Alejkum
  Jakub el-Makfufi ka thënë: "Person i sinqertë është ai i cili i fsheh veprat e tij të mira sikurse që i fsheh veprat e tij të liga."

  "...e kush iu përmbahet dispozitave të All-llahut, atij Ai i hap rrugë,
  3. dhe e furnizon atë prej nga nuk kujton fare
  ." (Et-Talak, 2-3)

 5. Për këtë postim, ju falënderohen 2 Përdorues në vijim:


 6. #4
  sunnih nuk është i/e kyçur Anëtarë i Avancuar
  Data e Anëtarësimit
  26-06-2006
  Postimet
  917
  All-llahu të shpërbleftë
  1,153
  Falënderuar 2,885 herë në 762 Postime
  Rep Fuqia
  976

  Re: vlara e pes koheve te namazit

  Selam aleikum. Allahu i shperblefte vellezerit per keto postime. Une desha vetem te postoj disa hadithe per vlerat e pese koheve te namazit. Dhe keto jane vlerat me kryesore.

  1) Namazi eshte shtylle e Islamit.

  Bukhari, Muslim e të tjerë trasmetojnë nga Ibn Umar se Rrasuli tha: “Islami ngrihet mbi pesë: dëshminë se askush e asgjë s’ka të drejtë të adhurohet veç Allahut dhe Muhamedi është i Dërguari i Allahut, falja e namazit, dhënia e zekatit, agjerimi i Ramazanit dhe haxhi (tek Shtëpia e Shenjtë)”.

  2) Namazi na vecon nga kufaret.

  Ahmed, Muslim, Abu Dawud, Tirmidhi dhe Ibn Maxhah trasmetojnë nga Xhabir se Rrasuli tha: “Mes një personi dhe kufrit është lënia e namazit”.

  Ahmed, Tabarani dhe Ibn Hiban trasmetojnë nga Abdullah Ibn Amr Ibn el-As se Rrasuli një ditë permendi namazin dhe tha: “Kushdo që është i kujdesshëm dhe kryen faljet, ato do të jenë për të dritë, provë dhe shpetim për të në Ditën e Ringjalljes. Kushdo që nuk është i kujdesshëm dhe nuk i kryen ato, nuk do të jenë për të dritë, provë dhe shpëtim. Ditën e Ringjalljes ai do jetë me Karunin, Faraonin dhe Ubej ibn Khalaf”.

  3) Pas tewhidit, vepra me e rendesishme eshte namazi

  Tirmidhi trasmeton nga Muadh ibn Xhabal se Rrasuli tha:”…..Koka e çështjes është Islami. Shtylla është namazi dhe kulmi është xhihadi”.

  Rrasuli trasmetohet të ketë thënë sipas Abdullahut: “Çështja e parë për të cilën robi i Allahut do të pyetet ditën e Gjykimit është namazi. Nëse ajo është e mirë, edhe pjesa tjetër e veprave të tij do të jetë e mirë. Nëse është e keqe, edhe pjesa tjetër e veprave do të jetë e keqe” (Tabarani).

  4) Permbushja e pese namazeve ne kohet e tyre eshte pakt per shpetim.

  Ahmed, Abu Dawud, Nisa’i dhe Ibn Maxhah trasmetojnë nga Ubada Ibn Es-Semit që ai dëgjoi Rrasulin të thotë: “Allahu ka obliguar pesë namaze mbi robët e Tij. Kushdo që i përmbush ato dhe nuk i ikën asnjë nga ato do të ketë një pakt me Allahun që Ai do ta lë të futet në xhenet. Kushdo që nuk vjen me to nuk do ketë pakt me Allahun. Nëse do mund ta ndëshkojë atë, e nëse do mund ta falë atë”.
  Së fundi përpunuar nga sunnih: më 07-09-2006 23:29 Arsyeja: gabim gjuhesor
  Feja e pranuar tek Allahu eshte Islami

 7. Për këtë postim, ju falënderohen 3 Përdorues në vijim:


 8. #5
  bekir-87 nuk është i/e kyçur Anëtarë
  Data e Anëtarësimit
  04-09-2006
  Lokacioni
  Sweden
  Postimet
  52
  All-llahu të shpërbleftë
  3
  Falënderuar 39 herë në 21 Postime
  Rep Fuqia
  246

  Re: vlara e pes koheve te namazit

  All-llahu ju shperbleft!

Tema të Ngjashme

 1. A lejohet bashkimi i kohëve të namazit pas punës ?
  By sotllari in forum Pyetje-Përgjigje
  Përgjigjet: 1
  Postimi i Fundit: 21-08-2009, 22:11
 2. Falja e namazit nafile(naten) dhe namazit te vitrit me imam
  By klinaku in forum Pyetje-Përgjigje
  Përgjigjet: 1
  Postimi i Fundit: 10-10-2008, 02:49
 3. Falja e Namazit
  By Menntori in forum Salati - Namazi
  Përgjigjet: 0
  Postimi i Fundit: 06-11-2007, 11:54
 4. Përgjigjet: 5
  Postimi i Fundit: 28-06-2006, 23:34

Fjalët Definuese për këtë Temë

Bookmarks

Autorizimet e Postimit

 • Ju nuk mund të postoni tema të reja
 • Ju nuk mund të postoni përgjigje
 • Ju nuk mund të postoni shtojca
 • Ju nuk mund të editoni postimet tuaja
 •