Jeni të regjistruar? Regjistrim

Keni harruar fjalëkalimin?

Keni harruar pseudonimin?

Rezultatet 1 deri 8 prej 8

Tema: Cilat jane duate e namazit te xhumas

 1. #1
  arbnorii nuk është i/e kyçur Anëtarë i Ri
  Data e Anëtarësimit
  21-08-2008
  Postimet
  13
  All-llahu të shpërbleftë
  3
  Falënderuar 17 herë në 9 Postime
  Rep Fuqia
  0

  Cilat jane duate e namazit te xhumas

  Selam alejkun

  Ju lutem mi shkruani te gjitha duat te cilat nevojiten me e fal namazin e xhumas se nuk po i di cilat duhet mi shkruani te gjitha me shpejt wetem ju lutem se po me vyn per sot
  ju falemenderit shum

 2. #2
  Soraya nuk është i/e kyçur Anëtarë
  Data e Anëtarësimit
  20-06-2007
  Postimet
  40
  All-llahu të shpërbleftë
  68
  Falënderuar 114 herë në 34 Postime
  Rep Fuqia
  218

  Re: Cilat jane duate e namazit te gjumas

  as selamu alejkum vella i nderuar

  Ja ketu e ke nje teme te tille (qe ju e keni hapur) ku mund te lexosh se si falet namazi i xhumase!

  http://forumi.kurandhesunet.net/pyet...html#post28507
  "Pendohuni të gjithë te Allahu, o besimtarë, në mënyrë që të gjeni shpëtim."
  O All-llah na mëshiro, na i falë mëkatet tona, na e shto diturinë dhe na e bë të lehtë rrugën e mësimit dhe veprimit. Amin!

 3. #3
  arbnorii nuk është i/e kyçur Anëtarë i Ri
  Data e Anëtarësimit
  21-08-2008
  Postimet
  13
  All-llahu të shpërbleftë
  3
  Falënderuar 17 herë në 9 Postime
  Rep Fuqia
  0

  Re: Cilat jane duate e namazit te gjumas

  e di qe e kum hapur nuk ishte shum e kuptueshme se e hapa nje tem mem ndihmu ma mire flm per mirkuptim

 4. #4
  Soraya nuk është i/e kyçur Anëtarë
  Data e Anëtarësimit
  20-06-2007
  Postimet
  40
  All-llahu të shpërbleftë
  68
  Falënderuar 114 herë në 34 Postime
  Rep Fuqia
  218

  Re: Cilat jane duate e namazit te gjumas

  vellau Ebu Fadil e ka shpjeguar shume qarte:

  Citat Postuar fillimisht nga Ebu_Fadil Shiko Postimin
  Es selamun alejkum ue rahmetullah


  vëlla i dashur ja shkurtimisht namazi i xhumas.


  Falja e 2 rekateve farz

  Namazet që falen me Imam kanë këtë mënyrë të faljes: të gjitha fjalet apo duatë thuhen përpos kur të vjen rendi te Elhamdulil-lahi dhe Duaja (këto të dyja lexohen nga imami dhe vlejn për të gjithë xhematin) d.m.th.

  1. Eudhu bil-lahi
  2. Bismil-lahi

  ALL-LLAHU EKBER (lidhesh në namaz)

  Falja bëhet sipas renditjes në vazhdim:

  Rekati i parë

  1. Subhaneke
  2. Eudhu bil-lahi
  3. Bismil-lahi
  4. Dhe pastaj dëgjojmë në qetësi duke lexuar Imami: Elhamdulil-lahin (AMIN) dhe Duan.

  ALL-LLAHU EKBER dhe biem në ruku "SUBHANE RABIJEL ADHIM" (3 herë).
  "SEMIALL-LLAHU LIMEN HAMIDE" kur drejtohemi themi "RAB-BENA VELEK HAMD".
  ALL-LLAHU EKBER biem në sexhde "SUBHANE RABIJEL EALA" (3 herë), nga ajo pozit ulemi duke thënë ALL-LLAHU EKBER qëndrojm ulur pak dhe përsëri biem në sexhde nga ajo pozit duket thënë ALL-LLAHU EKBER dhe përsëri themi "SUBHANE RABIJEL EALA" (3 herë).
  Pas kësaj themi ALL-LLAHU EKBER dhe ngritemi në këmbë.

  Rekati i dytë:

  1. Bismil-lahi
  2. Elhamdulil-lahi (AMIN).
  3. Dhe përsëri e dëgjojmë në qetësi duke e kënduar Imami: Elhamdulil-lahin (AMIN) dhe Duan.

  ALL-LLAHU EKBER dhe biem në ruku "SUBHANE RABIJEL ADHIM" (3 herë).
  Duke u ngritur në këmb themi: "SEMIALL-LLAHU LIMEN HAMIDE" kur drejtohemi themi "RAB-BENA VELEK HAMD".
  ALL-LLAHU EKBER biem në sexhde "SUBHANE RABIJEL EALA" (3 herë), nga ajo pozit ulemi duke thënë ALL-LLAHU EKBER qëndrojm ulur pak dhe përsëri biem në sexhde nga ajo pozit duket thënë ALL-LLAHU EKBER dhe përsëri themi "SUBHANE RABIJEL EALA" (3 herë). Themi ALL-LLAHU EKBER dhe qëndrojm ulur.
  Në poziten ulur këndojm Etehijatin dhe Salavatet (All-llahume sali ala dhe All-llahume barik) dhe
  allahum rabena

  Dhe pas kësaj japim selam: Es-selamu alejkum ve rahmetull-llah, në anën e djatht dhe Es-selamu alejkum ve rahmetull-llah në anën e majt. Këtu përfundon edhe rekati i dytë.  Edhe këtu i keni duat lutjet që duhet ti lexoni në namaz

  më lartë e keni vetëm fillimin e duave kurse këtu i keni krejt

  Eudhu bil-lahi
  Eudhu bil-lahi Mineshejtanirr-rraxhim


  Bismil-lahi
  Bismil-lahirr-rrahmani rrahim.


  Subhaneke
  Subhanekell-llahum-me vebihamdike ve te bare kesmuke ve te ala xhed-duke ve la i lahe gajruke.


  Elhamdulil-lahi
  Elhamdulil-lahi rabil alemin. Err-rrahmanirr-rrahim. Malike jev mid-din. I jake neë budu ve i jake nes tein. Ihdines-siratal mus tekim. Siratal-ledhine en am te alejhim gajril magdubi alejhim ve led-dalin. (AMIN).

  Inat Eëtajna kel keu therr
  1. Ina eëtajna kel keu therr. Fesali li rabike ven harr. Ine sha nieke huel eb terr.

  Kulhuvell-llahu ehad

  2. Kulhuvell-llahu ehad. All-llahu samed. Lem je lid ve lem ju led. Ve lem je kul-lehu kufuven ehad.

  Etehijati:
  Etehijatu lil-lahi ve salavatu ve taji batu. Es-selamu alejke eju hene biju ve rahmetull-llahi ve berekatu. Es-selamu alejna ve ala ibadil-lahis-salihin. Esh hedu en la ilahe il-lallah. Ve esh hedu en-ne Muhammedn Abduhu ve resuluhu.

  Salavatet:
  All-llahume sali ala
  All-llahume sali ala Muhamedin ve ala ali Muhamed. Kema sal-lejte ala Ibrahime ve ala ali Ibrahim. In-ne ke hamidum-mexhid.

  All-llahume barik
  All-llahume barik ala Muhamedin ve ala ali Muhamed. Kema barekte ala Ibrahime ve ala ali Ibrahim. In-ne ke hamidum-mexhid.

  Allahum Rabena
  All-llahume rabena atina fid-dunja haseneten ve fil ahireti haseneten ve kina adhaben-nar.
  rabena gfirli ve li validje velil mu minine jevme ju kumul hisab

  vlla inshaAllah përfiton nga këto ma bën hallall se nuk munda të zgjerohem inshaAllah të mjafton.


  Allahu të forcorftë në Islam AMIN.
  Posi duket para nje jave kishe pasur sukses ne xhami per te falur namazin...

  Esselamu alejkum
  "Pendohuni të gjithë te Allahu, o besimtarë, në mënyrë që të gjeni shpëtim."
  O All-llah na mëshiro, na i falë mëkatet tona, na e shto diturinë dhe na e bë të lehtë rrugën e mësimit dhe veprimit. Amin!

 5. Për këtë postim, ju falënderohet përdoruesi:


 6. #5
  arbnorii nuk është i/e kyçur Anëtarë i Ri
  Data e Anëtarësimit
  21-08-2008
  Postimet
  13
  All-llahu të shpërbleftë
  3
  Falënderuar 17 herë në 9 Postime
  Rep Fuqia
  0

  Re: Cilat jane duate e namazit te gjumas

  selam alejkun

  po kam qen para nje jave ne gjami mu ashtu si me treguan edhe u fala
  te falemderit eedhe ty per ket mund qe tregove per mua
  tung

 7. Për këtë postim, ju falënderohet përdoruesi:


 8. #6
  Grafika e En Nisa
  En Nisa nuk është i/e kyçur Anëtarë i Avancuar
  Data e Anëtarësimit
  12-11-2006
  Postimet
  2,353
  All-llahu të shpërbleftë
  5,684
  Falënderuar 3,988 herë në 1,786 Postime
  Rep Fuqia
  1389

  Re: Ndihme rreth duave te faljes se namazit te xhuma

  Es-Selam Aljekum vella qe linku ku ke pyetur heren e kaluar per te njejten gje;

  http://forumi.kurandhesunet.net/sala...as(10586).html
  Vella mos i perserit pyetjet ka shume here po interesov e gjej pyetjen qe e ke bere me heret e i lexon pergjeggjejet Insha-Allah
  All-llahu te shperbleft Es-Selam Aljekum
  "Islami është si diell, atë nuk mund ta shuash me frymë; është si dita, ti duke i mbyllur sytë ndaj saj nuk mund të bësh natë, ai që i mbyll sytë vetëm për vetën e tij e ka bërë natë."

 9. Për këtë postim, ju falënderohet përdoruesi:


 10. #7
  Grafika e Usame_ibn_Zejd
  Usame_ibn_Zejd nuk është i/e kyçur Anëtarë
  Data e Anëtarësimit
  29-01-2007
  Lokacioni
  Mitrovicë
  Postimet
  38
  All-llahu të shpërbleftë
  481
  Falënderuar 76 herë në 22 Postime
  Rep Fuqia
  223

  Re: Ndihme rreth duave te faljes se namazit te xhuma

  Citat Postuar fillimisht nga arbnorii Shiko Postimin
  Selam alejkun

  Ju lutem mi shkruani te gjitha duat te cilat nevojiten me e fal namazin e xhumas se nuk po i di cilat duhet mi shkruani te gjitha me shpejt wetem ju lutem se po me vyn per sot
  ju falemenderit shum
  Duat ne diën e xhuma!

  Es selamu alejkum we rahmetullahi we bereketuhu,
  Besimtari duhet te beje sa me shume dua ne diten e Xhuma,sidomos ne momentet e fundit te saj.Abdullah bin Selami transmeton:
  "Nderkohe qe i derguari i All-llahut s.a.v.s ishte ulur,une thash:"Ne gjejme ne liber se te premten eshte nje ore ne te cilen nese nje besimtar i lutet All-llahut per diqka,lutja e tij pranohet dhe atij do ti jepet qdo gje per te cilen lutet.I Derguari i All-llallhut me veshtroi dhe pastaj nderhyri:"Ti ke thene te verteten,ose nje pjese e nje ore".Une e pyeta:Ç'ore eshte ajo?Ai u pergjigje:"Ora e fundit e dites".Une pastaj e pyeta:A nuk eshte ajo kohe per namaz?Ai u pergjigje;"Pa dyshim,nese nje besimtar fal namaz dhe pastaj ulet,ai nuk do te ulet,perveqese per shkak te namazit dhe ai do te jete ne namaz.Ibn Maxhe
  Ebu seidi dhe Ebu Hurejra transmetojne se i Derguari i All-llahu s.a.v.s. ka thene:"Te xhuman eshte nje ore qe nese nje besimtar gjate saj i kerkon All-llahut nje te mire do t'ia dhuroj aij.Ajo kohe eshte pas namazit te ikindise".Ahmedi.El Iraki e quan kete hadith sahih.

  Sa i perket cilat dua duhet thene:Pelqehet te dergohet salavat per te Derguarin e All-llahut s.a.v.s. dhe duat te cilat gjenden ne (Mburojne e muslimanit)

  O besimtar, nese ju ndihmoni (fene) All-llahun, Ai u ndihmon juve dhe u forcon kembet tuaja. (Muhamed 7)

 11. #8
  Grafika e Muhammed
  Muhammed nuk është i/e kyçur Moderator Mbikqyrës
  Data e Anëtarësimit
  28-01-2005
  Postimet
  1,740
  All-llahu të shpërbleftë
  2,835
  Falënderuar 4,351 herë në 1,205 Postime
  Rep Fuqia
  1610

  Re: Ndihme rreth duave te faljes se namazit te xhuma

  Selamun Alejkum

  Vëlla Arbnor, na trego saktësisht se çka nuk je duke kuptu rreth namazit të xhumas, që të kuptojm më mirë, sepse ne menduam se ju i keni kuptuar përgjigjet në temën tjetër që e keni hapur.
  Jakub el-Makfufi ka thënë: "Person i sinqertë është ai i cili i fsheh veprat e tij të mira sikurse që i fsheh veprat e tij të liga."

  "...e kush iu përmbahet dispozitave të All-llahut, atij Ai i hap rrugë,
  3. dhe e furnizon atë prej nga nuk kujton fare
  ." (Et-Talak, 2-3)

 12. Për këtë postim, ju falënderohet përdoruesi:


Tema të Ngjashme

 1. Përgjigjet: 1
  Postimi i Fundit: 10-05-2010, 22:41
 2. Shejh Muhamed El-Arifi- Si sillemi ne ndaj namazit te xhumas?
  By Ebu Umame in forum Live Përmbajtje
  Përgjigjet: 0
  Postimi i Fundit: 07-05-2010, 22:02
 3. Përgjigjet: 2
  Postimi i Fundit: 24-01-2010, 18:34
 4. Përgjigjet: 1
  Postimi i Fundit: 29-11-2009, 00:56
 5. Duate bashkarisht dhe ngritja e duarve pas namazit
  By sunnih in forum Fetua nga Legjna
  Përgjigjet: 0
  Postimi i Fundit: 01-10-2006, 17:03

Fjalët Definuese për këtë Temë

Bookmarks

Autorizimet e Postimit

 • Ju nuk mund të postoni tema të reja
 • Ju nuk mund të postoni përgjigje
 • Ju nuk mund të postoni shtojca
 • Ju nuk mund të editoni postimet tuaja
 •