Jeni të regjistruar? Regjistrim

Keni harruar fjalëkalimin?

Keni harruar pseudonimin?

Rezultatet 1 deri 10 prej 10

Tema: Flokët e thinjura a duhet t´i hjekim...

 1. #1
  artemisa nuk është i/e kyçur Anëtarë me Përvojë
  Data e Anëtarësimit
  06-05-2008
  Postimet
  233
  All-llahu të shpërbleftë
  1,338
  Falënderuar 407 herë në 178 Postime
  Rep Fuqia
  290

  Flokët e thinjura a duhet t´i hjekim...

  Selam alejkum. Desha te i falenderoj te gjithe vellezeriot dhe motrat pee kontributin qe po e bejne ne kete forum ne pergjigjjen e pyetjeve etj.
  All-llahu ju shperblefte me Xhenetul firdeus.
  E kam nje pyetje: e kam nje kusherir edhe flokte qe ju kan thinj dmth ju kan zbarth me thot me ja hjek me pincete e dashta ta dij se a esht mkat me i hjek flokt e thinjura edhe a esht mkat per mu qe ja hjeki,dua ta dij qe nese esht mkat mos te veproj me ashtu. Selam alejkum.

 2. Për këtë postim, ju falënderohet përdoruesi:


 3. #2
  Grafika e Sumeja
  Sumeja nuk është i/e kyçur Anëtarë i Avancuar
  Data e Anëtarësimit
  19-06-2005
  Postimet
  1,988
  All-llahu të shpërbleftë
  2,084
  Falënderuar 3,761 herë në 1,488 Postime
  Rep Fuqia
  1258

  Re: Lidhur me flokte e thinjura

  Alejkum selam
  Amin moter edhe juve gjithashtu
  Trasmetohen disa hadithe per thinjet dhe ndalimin e shkuljes se tyre:
  Amr ibën Shuajbi ka treguar nga babai i tij e ai nga gjyshi i tij, se i Dërguari i Allahut ka thënë:

  “Mos i shkulni qimet e thinjura pasi ato janë drita e muslimanit. Nuk ka ndonjë musliman që thinjet në Islam e që Allahu me këtë të mos ia shkruajë të mira, ta ngrejë atë në shkallën e shpërblimit dhe t’i fshijë gabimet”.Transmeton Ahmedi, Ebu Daudi, Tirmidhiu, Nesaiu dhe Ibën Maxhe.

  Po ashtu, Enesi ka thënë: “Ne e urrenim veprimin e njeriut, i cili shkulte qimet e bardha nga koka apo nga mjekra e tij”.

  Mirpo si mundet ky plak ti hek thinjat tregojn fjalet e Pejgamberit salALlahu alejhi ve selem:
  Ebu Hurejra transmeton se Profeti salAllahu alejhi ve selem ka thënë: “Hebrenjtë dhe të krishterët nuk i ngjyrosin flokët, pra, ju dallohuni prej tyre!”.

  Ebu Dherri tregon se i Dërguari i Allahut ka thënë: “Mënyra më e mirë për ta larguar ngjyrën e thinjur tek flokët tuaj është përdorimi i kënasë dhe ketmit
  Kur e sollën Ebu Kuhafen (babain e Ebu Bekrit) para Profetit (a.s.), ky i fundit e vuri re kokën e tij të bardhë dhe tha: “Çojeni atë tek njëra nga gratë e tij dhe le t’ia ndërrojë këtë ngjyrë, por të largohet nga e zeza
  U pyet Shabiu për një çështje dhe tha: “Nuk e zotëroj.” Shokët e tij i thanë: “Të turpëruam.” Ai tha: “Melekët nuk u turpëruan kur thanë: ‘ ... Ne nuk dimë asgjë më tepër nga ç’na ke mësuar Ti’ …" Bekare, 32.
  Ka thënë Ibn Mes'udi – kënaqësia e Allahut qoftë me të!–: "O njerëz! Kush pyetet për dije dhe e di atë le ta thotë. Kush pyetet dhe nuk ka dije le të thotë Allahu është i dijshëm, sepse për atë që nuk e di, është prej dijes të thuash: Allahu është i dijshëm".

 4. Për këtë postim, ju falënderohen 5 Përdorues në vijim:


 5. #3
  Grafika e Motraislam
  Motraislam nuk është i/e kyçur Anëtarë
  Data e Anëtarësimit
  16-05-2008
  Postimet
  72
  All-llahu të shpërbleftë
  3
  Falënderuar 133 herë në 53 Postime
  Rep Fuqia
  210

  Re: Lidhur me flokte e thinjura

  Selam Alejkum sumeja dmth nese ni femer i dalin thinjet edhe asaj i lejohet me i ngjyros flokt apo po deshta te shtoj edhe nje pytje psh me ndodh shpesh me hek vetlla edhe shpesh them jo se esht mekat me hek vetulla edhe me pergjigjen un pote them ti nuk fiton mekat se un pot them si te veprojm ket moment aeljkum selam

 6. Për këtë postim, ju falënderohen 2 Përdorues në vijim:


 7. #4
  artemisa nuk është i/e kyçur Anëtarë me Përvojë
  Data e Anëtarësimit
  06-05-2008
  Postimet
  233
  All-llahu të shpërbleftë
  1,338
  Falënderuar 407 herë në 178 Postime
  Rep Fuqia
  290

  Re: Lidhur me flokte e thinjura

  Selam motrush All-llahu te shperblefte per pergjigjje edhe une e kom lexu se ashtu ka thene pejgamberi pra mos i hiqni flokte e thinjura se jan drit edhe per ate pyeta dmth se nuk bon me i hjek ato edhe nuk bon me ja hjek dikujt dmth eshte haram ???

 8. #5
  `JM` nuk është i/e kyçur Anëtarë i Ri
  Data e Anëtarësimit
  14-01-2008
  Postimet
  23
  All-llahu të shpërbleftë
  4
  Falënderuar 49 herë në 22 Postime
  Rep Fuqia
  192

  Re: Lidhur me flokte e thinjura

  selam alejkum!subhanallah u habita qe ne muslimanet ben me i ly floke pra se kena haram?h ben te falim namazin me floke te lyera?t na trgoje dikush me shume rreth kesaj qeshtje nese eshte e mundur.selam alejkum

 9. Për këtë postim, ju falënderohet përdoruesi:


 10. #6
  Grafika e Sumeja
  Sumeja nuk është i/e kyçur Anëtarë i Avancuar
  Data e Anëtarësimit
  19-06-2005
  Postimet
  1,988
  All-llahu të shpërbleftë
  2,084
  Falënderuar 3,761 herë në 1,488 Postime
  Rep Fuqia
  1258

  Re: Lidhur me flokte e thinjura

  Citat Postuar fillimisht nga Motraislam Shiko Postimin
  Selam Alejkum sumeja dmth nese ni femer i dalin thinjet edhe asaj i lejohet me i ngjyros flokt apo po deshta te shtoj edhe nje pytje psh me ndodh shpesh me hek vetlla edhe shpesh them jo se esht mekat me hek vetulla edhe me pergjigjen un pote them ti nuk fiton mekat se un pot them si te veprojm ket moment aeljkum selam
  Eselamu alejkum
  Moter edhe pse skam kuptuar shum nese mundesh ma qart.
  Ktu e ke fetvan e Shejh Uthejminit mbi ceshtjen e vetullave;
  http://forumi.kurandhesunet.net/fetu...ave(2010).html
  U pyet Shabiu për një çështje dhe tha: “Nuk e zotëroj.” Shokët e tij i thanë: “Të turpëruam.” Ai tha: “Melekët nuk u turpëruan kur thanë: ‘ ... Ne nuk dimë asgjë më tepër nga ç’na ke mësuar Ti’ …" Bekare, 32.
  Ka thënë Ibn Mes'udi – kënaqësia e Allahut qoftë me të!–: "O njerëz! Kush pyetet për dije dhe e di atë le ta thotë. Kush pyetet dhe nuk ka dije le të thotë Allahu është i dijshëm, sepse për atë që nuk e di, është prej dijes të thuash: Allahu është i dijshëm".

 11. Për këtë postim, ju falënderohet përdoruesi:


 12. #7
  Grafika e Sumeja
  Sumeja nuk është i/e kyçur Anëtarë i Avancuar
  Data e Anëtarësimit
  19-06-2005
  Postimet
  1,988
  All-llahu të shpërbleftë
  2,084
  Falënderuar 3,761 herë në 1,488 Postime
  Rep Fuqia
  1258

  Re: Lidhur me flokte e thinjura

  Citat Postuar fillimisht nga `JM` Shiko Postimin
  selam alejkum!subhanallah u habita qe ne muslimanet ben me i ly floke pra se kena haram?h ben te falim namazin me floke te lyera?t na trgoje dikush me shume rreth kesaj qeshtje nese eshte e mundur.selam alejkum
  Selamu alejkum kjo eshte nje teme e gjere une ti shkeputa ket tem bazuar argumente inshaALlah te mjafton.

  Lyerja e flokëve

  Lyerja e flokëve të thinjura është e lejueshme, porse me ngjyrë të kuqe ose të verdhë e jo me ngjyrë të zezë! Kënaja dhe katami (lloj llullaqi që është e ngjajshme me kafenë, fletët e të cilit lëshojnë ngjyrë) janë lëndë të pëlqyara për ngjyrosje të flokëve.

  Argumente nga Sunneti

  1. Xhabiri (All-llahu qoftë i kënaqur prej tij!) tregon se kur ebu Kuhafe (babai i ebu Bekrit) u soll para Pejgamberit alejhi selam për ta pranuar Islamin, në ditën e çlirimit të Mekes, flokët dhe mjekra e tij ishin të bardha si dru hisopi (lloj druri aromatik, me lule dhe fruta krejtësisht të bardhë) e ai (Pejgamberi alejhi selam) i tha: "Ndërroje me diçka (ngjyrën e bardhë të flokëve dhe mjekrës (sh.p.)), por shmangu nga ngjyrimi me të zezë!".
  [Transmeton Muslimi]
  2. Ebu Dherri (All-llahu qoftë i kënaqur prej tij!) rrëfen se Pejgamberi alejhi selam ka thënë: "Lëndët më të mira me të cilat mund të mënjanohen thinjat janë kënaja dhe katami!".
  [Transmeton Tirmidhiu, ebu Davudi dhe Nisai]
  3. Ibën Abbasi (All-llahu qoftë i kënaqur prej tij!) tregon se një njeri kaloi pranë Pejgamberit alejhi selam, i cili e kishte lyer mjekrën me këna. Pejgamberi alejhi selam tha: "Sa mirë që është!". Më pas, një tjetër kaloi aty pranë, i cili mjekrën e vet e kishte lyer më këna dhe katam e Pejgamberi alejhi selam tha: "Kjo është më e mirë se e para!". Pak më vonë, kaloi një tjetër që e kishte ngjyrosur mjekrën e vet me të verdhë e Pejgamberi alejhi selam tha: "Kjo është më e mira prej të gjithave!".
  [Transmeton ebu Davudi]
  4. Amër ibën Shuajbi përcjell nga babai i tij e ky nga gjyshi i tij se Pejgamberi alejhi selam ka thënë: "Mos i shkulni qimet e thinjura, sepse ato janë drita e besimtarit! Kujtdo që i thinjet një qime në Islam, All-llahu i Lartësuar në këmbim ia shkruan një shpërblim, ia shlyen një mëkat dhe ia ngrit një gradë!".
  [Transmeton ebu Davudi]
  5. Ibën Abbasi (All-llahu qoftë i kënaqur prej tij!) rrëfen se Pejgamberi alejhi selam ka thënë: "Gruaja që vesh flokë të rreme, ajo që i vesh të tjerat me flokë të rreme, ajo që i shkul qimet veta, ajo që ua shkul të tjerave qimet (kryesisht vetullat), ajo që vë tatuazhe në lëkurën e vet dhe ajo që të tjerave ua mundëson që të kenë tatuazhe në lëkurë, që të gjitha këto janë të mallkuara!".
  [Transmeton ebu Davudi]
  6. Thabiti përcjell se kur Enesi (All-llahu qoftë i kënaqur prej të dyve!) është pyetur se a i ka lyer Pejgamberi alejhi selam flokët apo jo, ai ka thënë: "Nëse do të doja t'i numëroja flokët e thinjura në kokën e Pejgamberit alejhi selam, do të kisha pasur mundësi ta bëja këtë!", duke shtuar se nuk i ka lyer. Në një version tjetër është se ai ka thënë: "Ebu Bekri i ka lyer flokët me këna dhe katam, ndërsa Omeri i ka lyer vetëm me këna!".
  [Transmeton Buhariu dhe Muslimi]
  7. Jahja ibën Saidi tregon se e ka dëgjuar Said ibën el-Musajibin (All-llahu qoftë i kënaqur nga të dytë!) të ketë thënë: "Ibrahimi alejhi selam – miku i të Madhërueshmit, ishte i pari që gostisi mysafir, i pari që është bërë synet, i pari që i ka shkurtuar mustaqet dhe i pari që ka vërejtur thinja. Kur i pa ato (thinjat), tha: "O Zoti im! Çfarë janë këto?", ndërsa i Lartmadhërueshmi tha: "Dinjitet, o Ibrahim!" e ai pastaj i tha: "Zoti im! Më jep më shumë dinjitet!".
  [Transmeton Maliku]
  8. Enesi (All-llahu qoftë i kënaqur prej tij!) tregon se u është thënë (besimtarëve nga ana e Muhammedit alejhi selam (sh.p.)) që mos të kalojnë katërdhjetë ditë që nga koha kur për së fundi herë shkurtohen mustaqet, prehen thonjtë, rruhen sqetullat dhe pjesët e turpshme!
  [Transmeton Muslimi]

  Përktheu nga anglishtja: Arsim JONUZI,

  Shkëputur nga libri: Kodi Social dhe Moral në Islam
  U pyet Shabiu për një çështje dhe tha: “Nuk e zotëroj.” Shokët e tij i thanë: “Të turpëruam.” Ai tha: “Melekët nuk u turpëruan kur thanë: ‘ ... Ne nuk dimë asgjë më tepër nga ç’na ke mësuar Ti’ …" Bekare, 32.
  Ka thënë Ibn Mes'udi – kënaqësia e Allahut qoftë me të!–: "O njerëz! Kush pyetet për dije dhe e di atë le ta thotë. Kush pyetet dhe nuk ka dije le të thotë Allahu është i dijshëm, sepse për atë që nuk e di, është prej dijes të thuash: Allahu është i dijshëm".

 13. Për këtë postim, ju falënderohet përdoruesi:


 14. #8
  Grafika e Sumeja
  Sumeja nuk është i/e kyçur Anëtarë i Avancuar
  Data e Anëtarësimit
  19-06-2005
  Postimet
  1,988
  All-llahu të shpërbleftë
  2,084
  Falënderuar 3,761 herë në 1,488 Postime
  Rep Fuqia
  1258

  Re: Lidhur me flokte e thinjura

  Citat Postuar fillimisht nga artemisa Shiko Postimin
  Selam motrush All-llahu te shperblefte per pergjigjje edhe une e kom lexu se ashtu ka thene pejgamberi pra mos i hiqni flokte e thinjura se jan drit edhe per ate pyeta dmth se nuk bon me i hjek ato edhe nuk bon me ja hjek dikujt dmth eshte haram ???
  Amin edhe juve.
  Alejkum selam
  U pyet Shabiu për një çështje dhe tha: “Nuk e zotëroj.” Shokët e tij i thanë: “Të turpëruam.” Ai tha: “Melekët nuk u turpëruan kur thanë: ‘ ... Ne nuk dimë asgjë më tepër nga ç’na ke mësuar Ti’ …" Bekare, 32.
  Ka thënë Ibn Mes'udi – kënaqësia e Allahut qoftë me të!–: "O njerëz! Kush pyetet për dije dhe e di atë le ta thotë. Kush pyetet dhe nuk ka dije le të thotë Allahu është i dijshëm, sepse për atë që nuk e di, është prej dijes të thuash: Allahu është i dijshëm".

 15. Për këtë postim, ju falënderohen 2 Përdorues në vijim:


 16. #9
  artemisa nuk është i/e kyçur Anëtarë me Përvojë
  Data e Anëtarësimit
  06-05-2008
  Postimet
  233
  All-llahu të shpërbleftë
  1,338
  Falënderuar 407 herë në 178 Postime
  Rep Fuqia
  290

  Re: Lidhur me flokte e thinjura

  Selam alejkum moter dashta edhe diq te shtoj tek vetullat konkretisht te pyes?
  ne mes te vetullave dmth nese i ki te kapta ose i ki qimete e vetuallave te gjata a ben me i shkurtu ato pa i hjek por vetem me gersher me i shkurtu.All-llahu ju forcofte jarabi.

 17. #10
  artemisa nuk është i/e kyçur Anëtarë me Përvojë
  Data e Anëtarësimit
  06-05-2008
  Postimet
  233
  All-llahu të shpërbleftë
  1,338
  Falënderuar 407 herë në 178 Postime
  Rep Fuqia
  290

  Re: Lidhur me flokte e thinjura

  Citat Postuar fillimisht nga artemisa Shiko Postimin
  Selam alejkum moter dashta edhe diq te shtoj tek vetullat konkretisht te pyes?
  ne mes te vetullave dmth nese i ki te kapta ose i ki qimete e vetuallave te gjata a ben me i shkurtu ato pa i hjek por vetem me gersher me i shkurtu.All-llahu ju forcofte jarabi.
  Selam alejkum e kom bo qe disa dit kete pytej po smu ka pergjigj askush a ka mundsi dikush nese e din qe te me perigjgjet me shpejt se e kom me rendesi.
  All-llahu ju shperblefte selam alejkum

Tema të Ngjashme

 1. Perse duhet me i shkurtuar floket ne haxh?
  By Ummuaijshe in forum Pyetje-Përgjigje
  Përgjigjet: 1
  Postimi i Fundit: 05-03-2010, 15:55
 2. A lejohet mashkulli t’i kapë flokët gërsheta apo t’i ketë flokët e gjata?
  By Ebu Hatib in forum Fetva nga Hoxhallarët Shqiptar
  Përgjigjet: 0
  Postimi i Fundit: 03-03-2009, 20:57
 3. Përgjigjet: 0
  Postimi i Fundit: 01-12-2008, 18:45

Fjalët Definuese për këtë Temë

Bookmarks

Autorizimet e Postimit

 • Ju nuk mund të postoni tema të reja
 • Ju nuk mund të postoni përgjigje
 • Ju nuk mund të postoni shtojca
 • Ju nuk mund të editoni postimet tuaja
 •