Jeni të regjistruar? Regjistrim

Keni harruar fjalëkalimin?

Keni harruar pseudonimin?

Rezultatet 1 deri 1 prej 1

Tema: Porosia e komandantit të muxhahidëve në Çeçeni,Hatabi djalit të tij

 1. #1
  Grafika e medresante
  medresante nuk është i/e kyçur Anëtarë Aktiv
  Data e Anëtarësimit
  17-06-2006
  Lokacioni
  Finlanda
  Postimet
  143
  All-llahu të shpërbleftë
  354
  Falënderuar 320 herë në 103 Postime
  Rep Fuqia
  369

  Porosia e komandantit të muxhahidëve në Çeçeni,Hatabi djalit të tij

  Porosia e komandantit të muxhahidëve në Çeçeni,Hatabi djalit të tij


  Kopje e shkruar nga incizimi i një audio të wasijjetit të ish komandantit të muxhahidëve në Çeçeni, Hatabi, djalit të tij Salihut kur i ka pasur vetëm tre muaj.

  Porosia e komandantit të muxhahidëve djalit të tij.

  Këshillë ty o Salih,nga toka e xhihadit,Çeçeni. Historia e islamit në faqet e veta nuk ka numëruar vepra,përveç veprave të atyre që kanë qenë të sinqertë ndaj Allahut,ata që fjalët e veta i kanë vepruar dhe kanë qenë të parët në vijën e luftës. Më beso djali imë që dërhemi i ka blerë adhuruesit e kësaj bote,të cilët e adhurojnë perëndimin.

  I ka blerë me atë sepse punojnë për të fituar, për ta fituar pagën e tyre, e ajo që është te Allahu -është më e mirë. Ashtu gjeneratë pas gjenerate kalojnë në vdekje çdo ditë e jetës së tyre,e cila nuk ndryshon nga ajo e kafshëve- zgjohen në mëngjes, hanë mëngjes, shkojnë në punë, drekojnë, kthehen në shtëpi, darkojnë dhe flenë- pa kurrfarë qëllimi.

  Më beso o Salih, me tërë aftësitë njerëzore që më janë dhënë, qëllimi i tyre i jetës është të fitojnë para dhe të harxhojnë, ashtu që problemet e tyre kurrë nuk ndalen - probleme në punë, probleme me grua, me fëmijë, me shtëpi dhe sapo e zgjedhin një problem -lajmërohet tjetri. Ata i zgjedhin dhjet probleme, e lajmërohen edhe njëzet probleme tjera, jeta mbaron dhe problemet nuk ndalen.

  Sot muslimanët janë në numër të madh në detalet e shoqërisë - ka dijetar, student, inxhinier, mjeshtër, tregtar por numri është i vogël i atyre të cilët janë ushtarë të tewhidit dhe xhihadit. Populli mosbesimtarë është frikacak, dhe i nevojitet vetëm goditja e fundit që ai të përfundojë, me të cilën Allahu e kish plotësuar mirësinë e Tij mbi muslimanët e sotshëm- nuk thashë mbi të Dërguarin , salallahu' alejhi we selem, sahabëve dhe atyre që e kanë pasuar.

  Do të thotë si është e mundur që populli më i varfër në tokë ta shkatërron zemrën e Rusisë në vetë Rusinë. Sikur mos të kisha qenë gjallë dhe ta shoh atë popull nuk do të kisha besuar se është e vërtet. Më beso o Salih, mund ta zgjedhësh mënyrën e vdekjes, e Allahu e dinë më së miri se ku dhe kur do të ndodh ajo. Gjurmo vdekjen, do të vije jeta. Mbështetu në Allahun dhe beso Allahun sepse populli sot beson në Allahun por dyshojnë se Allahu ju sjell fitore. Çdo herë është i dyshimtë. Aeroplanët dhe tanket e armikut të Allahut u kanë mbjell frikë qysh prej luftës së Gjirit Persik.

  Për shkak të luftës së Gjirit Persik populli e ka humbur shpresën në fitoren e muslimanëve pasi që e ka mbërri pas fitores në Afganistan mbi sovjetët. Dhuna e lindjes dhe perëndimit kanë qenë të poshtëruara me dhunën e atyre që e kanë besuar Allahun, dhe kanë ardhur në vendet muslimane, ndërsa roli i Gjirit Arab ka qenë që ta frikësoj ummetin e Muhamedit me Sadamin, i cili nuk u thye ashtu sikurse ushtria e tij. Atëherë perëndimi është bërë sikurse bishë e cila i masakron muslimanët dhe ua merr të mirat e muslimanëve, duke përfshi edhe burimet natyrore,18 vite i shfrytëzojnë dhe kjo ende vazhdon.

  Salih, ti do të jetosh vetë, të vdeksh vetë dhe do të jesh i ringjallur vetë. Rruga është e gjatë ndërsa rrësku i vogël andaj ngrite shkallën tënde te Allahu me frikë dhe xhihad në rrugën e Allahut sepse ky është fati i kësaj bote dhe botës tjetër. I dashuri biri im ti je tash i vogël por inshAllah ne ta kemi hapur ty rrugën dhe atyre sikurse ti, ju kemi përgatitur dhe ju kemi mësua atë çka prindërit tanë nuk na kanë mësuar. Andaj në gjeneratën e juve është shpresa për ummet prandaj më së pari mbështetemi në Allahun, e pastaj në juve. Është fatkeqësi atë çka do ta them i dashuri biri im e ajo është rinia e kohës së sodit që janë robër të shejtanit-TV-ve, muzikës, futbollit, automobilave… Ke kujdes nga këto që vdekja jote mos të jetë e pavlerë, dhe kërko nga Allahu që të jep përfundim të mirë. Me shehidllëk mbërrin në shoqërinë e të pastërve, Pejgamberit, salallahu' alejhi we selem, sahabëve. Shehidët janë me pejgamberët dhe me ata të sinqertit.

  I dashuri djali imë, lute Allahun që të vishë në tokën e xhihadit. Fisi yt i lindjes është shkatërruar edhe pse kanë luftuar për fenë e tyre të ndershëm, deri në fund. Gjysma e tyre ka shkuar në luftë në mesin e të cilëve edhe babai yt, ndërsa gjysma tjetër gjendet nëpër burgje, e një pjesë nëpër varre: Shehid inshAllah. Ata kanë qenë të parët që e kanë kërkuar sheriatin në Dagistan. Asnjëherë nuk do ta harroj kur armiku i rrethoi në të katër anët, qytetet e tyre ishin të shkatërruara. Në atë kohë iu kemi bashkangjitur ushtrisë së tewhidit duke kërkuar fitore, në atë kohë kemi qenë dëshmitar të atyre betejave çfarë unë në jetën time asnjëherë nuk kam parë, dhe atëherë armikun e kemi godit deri te këmbët.

  Derisa ende ishe në barkun e nënës tënde, në Çeçeni aeroplanët digjnin tokën dhe çka ka në të. Falëndero Allahun që i ke dëgjuar fishkëllimat e plumbave dhe eksplodimet në barkun e nënës derisa ajo ka ikur prej një vendi në tjetrin.

  I dashuri im mos u jep pas ëndrrave për një jetë luksoze, në fat dhe qetësi, sepse do të bart era e jetës së mosbesimtarëve. Shko hapave të babait tënd dhe zgjedhe jetën e ndershme dhe të krenarisë, para se të jesh i futur në burgjet e mosbesimtarëve dhe para se shokët e babait tënd dhe ata që janë me ta të jenë të burgosur, e ti të mos jesh larg tyre dhe as ma i mirë se ata. Sjell atë vendim të rëndësishëm në jetën tënde dhe mbaju asaj, beso në fitoren e Allahut, mos e dëgjo as atë e as ate dhe mos pyet shumë. Dhe kërko dije e mësoje përmendësh librin e Allahut derisa je ende i vogël, dhe pastaj përgatitu dhe shko në xhihad në rrugën e Allahut.

  Biri imë nuk e di a do të jemi bashkë në luftë - ti si komandantë, e unë si ushtarë i ushtrisë tënde, duke u dhënë të pinë të tharëve dhe duke ua lidhur plagët, apo ti do të jesh vetëm e unë në varr. Kjo është këshillë e luftëtarit udhëheqësit të tij - mu bëj djalë i cili është këmbëngulës në vepra të mira, i drejtë dhe i ndershëm.

  O Salih, bën dua Allahut për mua, sepse kjo është njëra prej veprave, ashtu siç ka thënë Pejgamberi sallallahu `alejhi we selem, e cila nuk ndalet me vdekjen e njeriut.
  E lus Allahun që të mbroj dhe ta ndihmoj këtë fe në çdo vend, që të qoj rriskë nga rrësket e pandalshme të Tij, që mos të lejoj që të nënçmojnë dhe te dhuroj shehadet i cili është plotësisht në emër të Allahut të Lartë, të bëhesh shefatgji në Ditën e Gjykimit babait dhe nënës tënde të varfër. Allahu ta shtoftë krenarinë tënde dhe forcën kundër mosbesimtarëve. Allahu është më i madhi!
  Babai yt, Hattabi.

  www.botaislame.com
  Në rrugën e jetës, mund të ecin mirë vetëm ata që dinë ku shkojnë.

 2. Për këtë postim, ju falënderohen 8 Përdorues në vijim:


Tema të Ngjashme

 1. Përgjigjet: 0
  Postimi i Fundit: 14-04-2007, 06:21
 2. Osame dhe Hatabi
  By Fidan in forum Ilahi me Video
  Përgjigjet: 0
  Postimi i Fundit: 03-03-2007, 16:34
 3. Hatabi Shpata e islamit
  By Fidan in forum Live Përmbajtje
  Përgjigjet: 0
  Postimi i Fundit: 17-09-2006, 13:34
 4. Muxhahedinet ne Çeçeni
  By ebu abdullah in forum Kavkaz
  Përgjigjet: 0
  Postimi i Fundit: 09-04-2006, 16:53
 5. Mesazhi i muxhahidëve në Çeçeni drejtuar Umetit
  By Muxhahidi in forum Lajme nga Bota Islame
  Përgjigjet: 0
  Postimi i Fundit: 09-01-2006, 08:28

Bookmarks

Autorizimet e Postimit

 • Ju nuk mund të postoni tema të reja
 • Ju nuk mund të postoni përgjigje
 • Ju nuk mund të postoni shtojca
 • Ju nuk mund të editoni postimet tuaja
 •